Eva Griffith

Acteur

Eva Griffith is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

The Diary of Anne Frank

1991 | Oorlogsfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1991. Oorlogsfilm van Gareth Davies. Met o.a. Katharine Schlesinger, Emrys James, Elizabeth Bell, Emma Harbour en Gareth Kirkland.

De derde verfilming van het bekende dagboek van Anne Frank Het Achterhuis. Schlesinger is Anne, James speelt haar vader Otto Frank die de nachtmerrie zal overleven. Ansbury is Otto Franks mederwerkster Miep Gies, die Otto Frank de dagboeken zal overhandigen na zijn terugkeer uit het concentratiekamp Auschwitz. Anne Frank stierf in maart 1945 in het kamp Bergen Belsen. Het script is van Elaine Morgan.

Ride a Wild Pony

1975 | Avonturenfilm, Familiefilm, Drama

Australië/Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1975. Avonturenfilm van Don Chaffey. Met o.a. Michael Craig, John Meillon, Robert Bettles, Eva Griffith en Grahame Rouse.

Een arme, maar trotse boer krijgt van de overheid een pony aangeboden, zodat zijn zoon toch naar school kan. Sterk tegen zijn zin neemt hij het dier aan. De pony wil echter niet opgesloten worden en zorgt voor het nodige amok op school. Een rijk, kreupel meisje met weinig levenslust zal dankzij de pony weer zin in het leven krijgen. Sentimentele Disney-prent, opgenomen in Australi[KA3]e, die het vooral moet hebben van de prachtige opnamen van de rennende of stilstaande pony, die ongetwijfeld het hart van elk kind (en van veel volwassenen) zal stelen. Camera-virtuoos Jack Cardiff bracht het in beeld. Vertolking is OK maar ondergeschikt aan het prachtige dier. Rosemary Anne Sisson baseerde haar scenario op de roman A Sporting Proposition van James Aldridge.

The Turn of the Screw

1974 | Drama, Horror

Verenigde Staten 1974. Drama van Dan Curtis. Met o.a. Lynn Redgrave, Casper Jacobs, Eva Griffith, Megs Jenkins en James Laurenson.

Een intelligente televisiebewerking van Henry James` gelijknamige roman over twee kinderen en hun gouvernante, die bezocht (lijken te) worden door geestverschijningen.

Voices

1973 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1973. Horror van Kevin Billington. Met o.a. David Hemmings, Gayle Hunnicutt, Lynn Farleigh, Adam Bridge en Peggy Ann Clifford.

Een echtpaar verliest tijdens een vrijpartij in een bootje hun zoontje David. Enkele jaren later probeert de man weer nader tot zijn vrouw te komen en meent dat een afgelegen landhuis de juiste plek voor een hereniging is. Dit pakt echter anders uit als de vrouw stemmen van kinderen hoort. Het verhaal heeft weinig om handen. Hemmings en Hunnicutt kunnen in de hele film niet een dusdanige spanning creëren dat de aandacht wordt vastgehouden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eva Griffith op televisie komt.

Reageer