Ride a Wild Pony

1975, Don Chaffey, 91 minuten

Australiƫ/Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1975. Avonturenfilm van Don Chaffey. Met o.a. Michael Craig, John Meillon, Robert Bettles, Eva Griffith en Grahame Rouse.

VPRO Cinema

Een arme, maar trotse boer krijgt van de overheid een pony aangeboden, zodat zijn zoon toch naar school kan. Sterk tegen zijn zin neemt hij het dier aan. De pony wil echter niet opgesloten worden en zorgt voor het nodige amok op school. Een rijk, kreupel meisje met weinig levenslust zal dankzij de pony weer zin in het leven krijgen. Sentimentele Disney-prent, opgenomen in Australi[KA3]e, die het vooral moet hebben van de prachtige opnamen van de rennende of stilstaande pony, die ongetwijfeld het hart van elk kind (en van veel volwassenen) zal stelen. Camera-virtuoos Jack Cardiff bracht het in beeld. Vertolking is OK maar ondergeschikt aan het prachtige dier. Rosemary Anne Sisson baseerde haar scenario op de roman A Sporting Proposition van James Aldridge.

credits

Regie:
Don Chaffey
Cast:
Michael Craig, John Meillon, Robert Bettles, Eva Griffith, Grahame Rouse, Alfred Bell, John Meillon Jr., Roy Haddrick, Peter Gwynne, Melissa Jaffer, Lorraine Bayly
Scenario:
Rosemary Anne Sisson
Muziek:
John Addison
Jaar:
1975
Genres:
Avonturenfilm, Familiefilm, Drama
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Dierenfilm, Jeugdfilm, Disney-film
Landen:
Australiƫ, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Ride a Wild Pony (1975) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer