Jeff Lynne

Acteur, Componist

Jeff Lynne is acteur en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Still Crazy

1998 | Drama, Muziek, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1998. Drama van Brian Gibson. Met o.a. Stephen Rea, Bill Nighy, Billy Connolly, Juliet Aubrey en Timothy Spall.

De rockumentary This is Spinal Tap deed in 1984 al wat Still Crazy in 1998 dun overdoet: de comeback van een fictieve jaren zeventig rockband bespotten. Het enige wezenlijke verschil is dat Still Crazy wat dieper op individuen ingaat. Ex-keyboardspeler Tony (Rea) begint met het verzamelen van de bandleden van Strange Fruit, die twintig jaar geleden uit elkaar gingen. De scriptschrijvers (van The Commitments) en de regisseur (van What's Love Got to Do with It) hebben ervaring met muziekfilms en geven Still Crazy authenticiteit, maar echt sterk of grappig is de film niet.

Tom Petty: Going Home

1994 | Biografie, Muziek, Documentaire

Verenigde Staten 1994. Biografie van Jonathan K. Bendis. Met o.a. Tom Petty, Mike Campbell, Benmont Tench, Stan Lynch en Howie Epstein.

Tom Petty's carri[KA2]re overbrugt meer dan twintig jaar. Hij bracht tien albums uit met zijn band The Heartbreakers, een solo-plaat die drie keer platina haalde en twee albums als lid van de Travelling Wilburys. Er is erg veel terrein te bestrijken, maar deze tv-special slaagt erin 36 songs, en enige van de gebeurtenissen die zijn kunst beïnvloed hebben, te omvatten. Het omvat zijn optreden van begin 1972 tot en met zijn laatste plaat 'Mary Jane's Last Dance'. De in Florida woonachtige wordt beschreven als een gerechtvaardigde held, van conflicten met zijn platenmaatschappij over de winkelprijs van zijn platen, tot het afbranden van zijn huis, dat hem inspireerde tot de enorme hit 'I won't Back Down'. Maar droevere gebeurtenissen, zoals het feit dat zijn hand verbrijzeld werd, zijn faillissementsaanvraag en hoe hij aangeklaagd werd door zijn platenmaatschappij, komen, juist als een dieper inzicht noodzakelijk is, nauwelijks aan de orde. Alle leden van de band worden geïnterviewd en de helft van deze laatsten verduidelijkt het verhaal over de oprichting van de Travelling Wilburys, met nooit eerder vertoonde beelden van wijlen Roy Orbison aan het werk in de studio, en er kwetsbaar uitziend. De beste spelers in deze special zijn regisseur Bendis en Charlie Singer.

Xanadu

1980 | Musical

Verenigde Staten 1980. Musical van Robert Greenwald. Met o.a. Olivia Newton-John, Gene Kelly, Michael Beck, James Sloyan en Dimitra Arliss.

Een getalenteerd reclameschilder wordt verliefd op een mysterieuze jonge vrouw, die de dochter van de Griekse oppergod Zeus blijkt te zijn. Zij moet in opdracht van haar vader 'Xanadu' verwezenlijken, een gigantisch disco-paleis. Een broddelige combinatie van elementen uit hedendaagse en klassieke musicals, maar een absolute verplichting voor hen die Kelly op rollerskates willen zien. Scenario van Richard Christian Danus en Marc Reid Rubel. Titelsong is van Electric Light Orchestra, Magic is van John Farrar.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jeff Lynne op televisie komt.

Reageer