Verenigde Staten 1994. Biografie van Jonathan K. Bendis. Met o.a. Tom Petty, Mike Campbell, Benmont Tench, Stan Lynch en Howie Epstein.

VPRO Cinema

Tom Petty's carri[KA2]re overbrugt meer dan twintig jaar. Hij bracht tien albums uit met zijn band The Heartbreakers, een solo-plaat die drie keer platina haalde en twee albums als lid van de Travelling Wilburys. Er is erg veel terrein te bestrijken, maar deze tv-special slaagt erin 36 songs, en enige van de gebeurtenissen die zijn kunst beïnvloed hebben, te omvatten. Het omvat zijn optreden van begin 1972 tot en met zijn laatste plaat 'Mary Jane's Last Dance'. De in Florida woonachtige wordt beschreven als een gerechtvaardigde held, van conflicten met zijn platenmaatschappij over de winkelprijs van zijn platen, tot het afbranden van zijn huis, dat hem inspireerde tot de enorme hit 'I won't Back Down'. Maar droevere gebeurtenissen, zoals het feit dat zijn hand verbrijzeld werd, zijn faillissementsaanvraag en hoe hij aangeklaagd werd door zijn platenmaatschappij, komen, juist als een dieper inzicht noodzakelijk is, nauwelijks aan de orde. Alle leden van de band worden geïnterviewd en de helft van deze laatsten verduidelijkt het verhaal over de oprichting van de Travelling Wilburys, met nooit eerder vertoonde beelden van wijlen Roy Orbison aan het werk in de studio, en er kwetsbaar uitziend. De beste spelers in deze special zijn regisseur Bendis en Charlie Singer.

credits

Regie:
Jonathan K. Bendis
Cast:
Tom Petty, Mike Campbell, Benmont Tench, Stan Lynch, Howie Epstein, Ron Blair, Roy Orbison, George Harrison, Bob Dylan, Jeff Lynne
Jaar:
1994
Alt. titels:
Going Home
Genres:
Biografie, Muziek, Documentaire
Trefwoorden:
Popmuziek
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Tom Petty: Going Home (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken