Zdenek Dusek

Acteur

Zdenek Dusek is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Smradi

2002 | Drama

Tsjechië/Soedan 2002. Drama van Zdenek Tyc. Met o.a. Petra Spalková, Ivan Trojan, Lukás Rejsek, Jan Cina en Zdenek Dusek.

De familie van Marek Sir (Trojan), bestaat uit moeder Monika (Spalkov[KA1]a), hun zoontje Matej (Klouda), die astmapati[KA3]entje is, en twee oudere aangenomen jongens, die zigeuner zijn, de elf-jarige Luk[KA1]as (Cina) en de acht-jarige Frantisek - Franta - (Rejsek). Marek kan de trieste woonwijk in het vervuilde Praag verruilen voor een stadje in het zuidwesten, waar het leven een stuk gezonder is. De jongens krijgen de consignes mee om vooral beleefd te zijn tegen de buren, maar als de voorruit van de auto van de gepensioneerde Bartak (Dusek) vernield is, krijgt Franta prompt de schuld. De gebelgde Bartak maakt er meteen een rechtszaak van, terwijl gaandeweg steeds duidelijker wordt dat Franta het niet gedaan kan hebben. Lukás gaat op een avontuurlijke tocht met de bus naar de grote stad om een warenhuis te bekijken en dat wordt onmiddellijk door de periferie uitgelegd als landloperij. Het scenario is van Tereza Boucková die het samen met Jirí Soukop en regisseur Tyc schreef. Tereza 'praat' uit eigen ervaring over vooroordeel en racisme, want ze heeft twee zigeunerkinderen geadopteerd. De film zit strak in elkaar, geeft een geslaagd portret van de kleingeestigheid op het land en het spel is goed. Spalková zat in de internationale hit KOLYA. Het camerawerk is van Patrik Hoznauer.

Postav dom, zasad strom

1979 | Drama

Servië en Montenegro 1979. Drama van Juraj Jakubisko. Met o.a. Pavel Nový, Jana Brezinová, Ondrej Pavelka, Gustav Opocenský en Zdenek Dusek.

Matige film waarin een jongeman in een dorp aankomt en algauw sympathie wint bij de bewoners. Als hij echter zijn eigen huis wil gaan bouwen, gaat hij in de fout door het stelen van bouwmaterialen. Hij weet niet van ophouden en wordt aangegeven. Om onduidelijke redenen wordt de film buiten het Westen gehouden en heeft zelfs in Tsjechoslowakije een beperkt roulement. Volgens Jakubisko bevat de film kritiek, niet tegen het socialisme, maar tegen de slechte kanten van de samenleving.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Zdenek Dusek op televisie komt.

Reageer