Johannes Lassila

Producer

Johannes Lassila is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Silmä simästä

1999 | Horror

Finland 1999. Horror van Atro Lahtela. Met o.a. Meri Nenonen, Jani Volanen en Jukka-Pekka Palo.

Kiia (Nenonen) is een jonge, opkomende beeldhouwster. Op een dag ontvangt ze een opdracht van Salo, de jonge priester van haar geboortedorp Duivels Einde, een kleine gemeenschap in het noorden van Finland, waaruit de inwoners reeds sinds jaren geleidelijk wegtrekken naar economisch belangrijkere steden. Salo vraagt haar twee beelden te maken voor de kerk: een engel en een duivel. Hij hoopt hiermee toeristen aan te trekken zodat het dorpje van de ondergang gered kan worden. Kiia installeert zich in een huis dat door de plaatselijke bevolking als bespookt beschouwd wordt. De duistere schaduw van Kiia's vader hangt nog steeds over het dorp. Deze enggeestige en oerconservatieve priester dreef ooit een jong, devoot meisje tot zelfmoord. Als gevolg hiervan werd de man gelyncht. Terwijl haar creaties meer en meer vorm aannemen roept ze ongewild de geesten op van de doden. Een sombere religieus getinte griezelfilm geënt op een Finse legende. De film bezorgt je koude rillingen, maar weet de spanning gelijktijdig te relativeren met absurde zwarte humor. Een uniek staaltje van horror op z'n Fins, zij het dat de film niet helemaal geslaagd te noemen is. Lahtela schreef zelf het scenario. Mooie fotografie van Tahvo Hirvonen.

The Cosmic Sucker

1997 | Sciencefiction

Finland 1997. Sciencefiction van Juhana Manner. Met o.a. Matthew Scurfield, Elisabeth Ohman, Alvar Gullichsen, Victor Gullichsen en Elmer Gullichsen.

Europa wordt getroffen door een electromagnetische ramp die alle informaticasystemen vernietigt. De Amerikaanse journalist Jack McHine (Scurfield) komt op het spoor van de multi-national Bonk Business, Inc. met thuisbasis in Finland. Het toeval wil dat zijn uit Finland afkomstige vrouw voor deze firma werkte, voordat ze spoorloos verdween met een vliegtuig ergens in het Baltisch gebied. De firma werd in 1887 gesticht door P[KA3]ar Bonk (Alvar Gullichsen) en specialiseerde zich in het experimenteren met geluidsgolven. Tijdens zijn onderzoek komt Jack heel wat geheimzinnige zaken op het spoor en hoe verder hij vordert hoe meer hij zich bedreigd voelt. Opgevat als een documentaire, gemaakt door Jack McHine werd de film samengesteld uit 'oude' archieffilms, foto's, commercials en interviews met medewerkers van Bonk. Het werd een krankzinnig-chaotische herinterpretatie van de geschiedenis van de 20e eeuw, een variatie op het thema van '1984'. Niets in deze film is voorspelbaar, zeker het aangrijpende einde niet. Het cynische scenario werd geschreven door Richard Stanley, naar een idee van Alvar Gullichsen. Achter de camera stond Ulf Sundwall. Origineel in het Engels gesproken. De ondertitel luidt THE AMAZING STORY OF BONK BUSINESS INC.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Johannes Lassila op televisie komt.

Reageer