Vincent Ward (1956): regie, cast, scenario en schrijver.
Er zijn 8 films gevonden.

What Dreams May Come

1998 | Drama, Fantasy, Romantiek

Verenigde Staten​/​​Nieuw-Zeeland 1998. Drama van Vincent Ward. Met o.a. Robin Williams, Cuba Gooding Jr., Annabella Sciorra, Max von Sydow en Werner Herzog.

Overleden man (Williams) ontdekt in de hemel dat zijn vrouw op aarde zelfmoord heeft gepleegd en in de hel dreigt te belanden. What Dreams May Come werd vanwege vermeende melodramatische sentimentaliteit neergesabeld door de recensenten, maar dat het uiterlijk verbijsterend was beaamde zelfs de meest cynische criticus. Wat de critici verzuimden te zien is dat de speciale effecten in de film prachtig gebruikt worden, en dienen om enige rake observaties over leven en dood te kunnen doen. Sciorra, Gooding jr en ook Williams spelen alledrie zeer krachtig. De muziek werd gecomponeerd door Michael Kamen, die ook de noten schreef bij Brazil, Die Hard en Mona Lisa.

One Night Stand

1997 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1997. Romantiek van Mike Figgis. Met o.a. Wesley Snipes, Nastassja Kinski, Ming Na Wen, Kyle MacLachlan en Glenn Plummer.

Een commercieel directeur uit LA, Max, gaat op bezoek bij een vriend Charlie in New York die AIDS heeft. Hij ontmoet Karen, tot wie hij zich meteen aangetrokken voelt. Ze maken een afspraakje en hebben een zeer gepassioneerde nacht samen. Hij gaat terug naar zijn familie en vrouw en denkt er verder niet meer aan. Een jaar later als hij weer bij Charlie langsgaat die nu stervende is, komt hij Karen weer tegen...

The Shot

1995 | Komedie

Verenigde Staten 1995. Komedie van Dan Bell. Met o.a. Jude Horowitz, Dan Bell, Michael Rivkin, Michael DeLuise en Vincent Ward.

VV.

Map of the Human Heart

1993 | Romantiek, Oorlogsfilm, Drama

Australië​/​​Canada​/​​Frankrijk​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1993. Romantiek van Vincent Ward. Met o.a. Jason Scott Lee, Anne Parillaud, Patrick Bergin, Jeanne Moreau en John Cusack.

De fraaie beelden en het interculturele karakter maken het vergezochte plot goed: een liefdesdriehoek tussen een Eskimojongen, een Amerikaans Indianenmeisje en de Britse poolonderzoeker (Bergin), brengt hen samen in 1930. Hun onderlinge verhouding bereikt een beslissende climax in WO II, wanneer alledrie betrokken zijn bij het bombarderen van Duitsland, en de Eskimo er getuige van is, hoe de blanke man in staat is tot enorme vernietiging (van Dresden). Regisseur Ward (THE NAVIGATOR: A MEDIEVAL ODYSSEY) brengt zijn talent voor simpele beeldspraak op elke opname over, zoals de scènes van de luchtoorlog, die gedragen worden door vuurflitsen en duisternis in plaats van gedetailleerd modelwerk om B-52 bommenwerpers in actie te suggereren. Het scenario is van de regisseur. Het camerawerk is van Eduardo Serra.

Alien 3

1992 | Sciencefiction, Horror

Verenigde Staten 1992. Sciencefiction van David Fincher. Met o.a. Sigourney Weaver, Charles S. Dutton, Charles Dance, Lance Henriksen en Paul McGann.

Meer dan een dozijn schrijvers werd aangezocht om van Alien 3 een even groot succes te maken als Aliens (1986), het luidruchtige vervolg op oerknal Alien (1979). De elkaar in rap tempo opvolgende schrijvers (onder wie cyber-punk auteur William Gibson) maakten van Alien 3 een beetje een ondoorzichtig allegaartje. Het verhaal begint met het neerstorten van een ruimtecapsule. Er is één overlevende, een vrouw (Weaver) die als enige weet dat haar omgeving in gevaar is. Ze vraagt een autopsie te verrichten op een van haar medepassagiers (Fincher laat daar bijna niets van zien maar suggereert des te meer) en de lijken van de andere omgekomenen te cremeren. Alien 3 is als schouwspel heel genietbaar: de acteurs zijn goed (voor zover hun rollen dat toe laten) en Finchers regie is consistent.

The Navigator: A Mediaeval Odyssey

1988 | Fantasy, Avonturenfilm

Australië​/​​Nieuw-Zeeland 1988. Fantasy van Vincent Ward. Met o.a. Hamish McFarlane, Bruce Lyons, Chris Haywood, Sarah Peirse en Marshall Napier.

Halverwege de veertiende eeuw wordt een dorp in het Noord-Engelse Cumbrië bedreigd door de pest. Dan krijgt de negenjarige Griffin (McFarlane) een visioen: hij moet een kruis hangen aan de hoogste kerk ter wereld. Hij gaat samen met zijn broer en enkele moedige kameraden door een lange tunnel waarvan beweerd wordt dat hij naar de andere kant van de wereld leidt en belandt in het twintigste-eeuwse Nieuw-Zeeland. De Middeleeuwers schrikken zich wild. Fraai sprookje, waarbij de Middeleeuwse episodes in stemmig zwart-wit gefilmd werden, en de tegenwoordige tijd in kleur.

Vigil

1984 | Drama

Nieuw-Zeeland 1984. Drama van Vincent Ward. Met o.a. Fiona Kay, Penelope Stewart, Bill Kerr, Frank Whitten en Gordon Shields.

Een merkwaardig psychologisch-sociaal drama gesitueerd in een afgelegen, totaal van de beschaving ge[KA3]isoleerde vallei in Nieuw-Zeeland waar drie mensen (een meisje met haar moeder en grootvader) op een boerderij wonen. Op een dag komt een vreemde man de vallei binnengereden en de drie bewoners zullen heel verschillend op zijn aanwezigheid reageren. Dit alles wordt voornamelijk gezien door de ogen van het kleine meisje. De film is een ongewone, bij momenten fascinerende studie van het gedrag van volwassenen. Op den duur is het wel irritant dat regisseur Ward allerlei aanknopingspunten suggereert maar ze nooit uitwerkt. In die zin is het een slordige film en een gemiste kans. Speelfilmdebuut van Ward die thans wordt beschouwd als de voorloper van NAVIGATOR.

A State of Siege

1978 | Drama

Nieuw-Zeeland 1978. Drama van Vincent Ward. Met o.a. Anne Flannery, Peggy Walker, John Bullock, Jennifer Kahn en Peter Macauley.

De realiteit begint zoek te raken voor een tekenlerares, die zich na haar moeders dood heeft teruggetrokken aan zee. Ze wordt belaagd door een indringer, en storm maakt het allemaal nog erger.