Johannes Riemann: regie en cast.
Er zijn 27 films gevonden.

Zwei Bayern im Harem

1957 | Komedie

Duitsland 1957. Komedie van Joe Stöckel. Met o.a. Joe Stöckel, Beppo Brem, Johannes Riemann, Helga Franck en Elfie Pertramer.

Een verdere aflevering uit de serie ZWEI BAYERN... Deze keer zijn chef Stöckel en koksmaat Brem aan het passagieren in een Noord-afrikaanse havenplaats. Ze belanden in een ongure opiumkit en door toedoen van een naijverige privédetective worden ze als slaven verkocht en belanden ze in een harem, waar ze de verdwenen dochter van een steenrijke passagier helpen ontsnappen naar hun schip. Niet meer dan een platte klucht; destijds een groot succes.

Die gestörte Hochzeitsnacht

1950 | Komedie

Duitsland 1950. Komedie van Johannes Riemann. Met o.a. Louis Gravuere, Camilla Horn, Theo Lingen, Adele Sandrock en Ilse Werner.

Een goed gespeelde niet al te originele dijenkletser over een ex-vrouw, die de huwelijksnacht komt verpesten van haar hertrouwde ex-echtgenoot. Eind goed al goed: ze troost zich met een vriend van haar voormalige man. Ook bekend als GUTE NACHT, MARY.

Geliebter Schatz!

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van Paul Martin. Met o.a. Johannes Riemann, Dorit Kreysler, Ida Wüst, Sonja Ziemann en Harald Paulsen.

Een liefdesbrief die in verkeerde handen valt brengt drie huwelijken aan het wankelen. Een pittige komedie waarin aanstekelijk wordt geacteerd.

Liebeskomödie

1942 | Komedie

Duitsland 1942. Komedie van Theo Lingen. Met o.a. Magda Schneider, Lizzi Waldmüller, Johannes Riemann, Albert Matterstock en Theo Lingen.

Een berooide schilderes probeert in de belangstelling te komen door rond te bazuinen dat ze een affaire heeft met een beroemde operettecomponist. In dit vrolijke blijspel wisselen dolle scènes en droge humor elkaar af. Scenario van Franz Gribitz, door de camera keek Erich Claunigk.

Liebeskomodie

1942 | Komedie

Duitsland 1942. Komedie van Theo Lingen. Met o.a. Johannes Riemann en Magda Schneider.

Een berooide schilderes probeert in de belangstelling te komen door rond te bazuinen dat ze een affaire heeft met een beroemde operettecomponist. In dit vrolijke blijspel wisselen dolle scènes en droge humor elkaar af. Scenario van Franz Gribitz, door de camera keek Erich Claunigk.

Kleine Residenz

1942 | Komedie

Duitsland 1942. Komedie van Hans H. Zerlett. Met o.a. Johannes Riemann, Winnie Markus, Fritz Odemar, Gustav Waldau en Rudolf Vogel.

Een hertog (Odemar) schrijft een toneelstuk 'Der Eiserne Otto', waarin diens voorvader wordt verheerlijkt. Bij de opvoering blijkt dat het zodanig bewerkt is, dat de 'dappere soldaat' een enorme rokkenjager is geworden, hetgeen historisch overigens juister is. Deze ironiserende, cabaretachtige kostuum- film steunt vrijwel geheel op de dialogen, die geestig en flitsend zijn.

Friedemann Bach

1941 | Biografie, Muziek

Duitsland 1941. Biografie van Traugott Müller en Traugott Mèller. Met o.a. Gustaf Gründgens, Eugen Klöpfer, Wolfgang Liebeneiner, Leny Marenbach en Lina Lossen.

Het korte geluk en de tragische ondergang van Friedemann Bach, een begenadigd musicus en componist, waarvan men een even groot en devoot spel verwacht als van zijn vader Johann Sebastian. Of Friedemann Bach goed is belicht is de vraag; Gustaf Gründgens, die de rol speelt in ieder geval wèl! Zelden heeft hij als acteur zo'n luxe behandeling gekregen. Hij was dan ook zelf de producent, en een van zijn naaste medewerkers in het theater regisseerde de film. Scenario van Helmut Brandis en Eckart von Naso. Camerawerk van Walter Pindter.

Die Gute Sieben

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Johannes Riemann, Käthe Haack, Gerda Maurus, Hermann Brix en Carola Höhn.

Na zes scheidingen komt de geliefde filmster Bernd Flor erachter dat hij niet de eeuwige jeugd bezit. Vlot geregisseerd, maar nogal veel dialoog.

Renate im Quartett

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Met o.a. Käthe Von Nagy, Gustav Fröhlich, Attila Hörbiger en Johannes Riemann.

Door het uitvallen van de violist komt het optreden van een strijkkwartet in gevaar. Zijn plaats wordt ingenomen door Renate, op wie de drie overige leden prompt verliefd worden. Een fijnzinnige komedie waarin von Nagy, Fröhlich en Hörbiger heel behoedzaam door Verhoeven zijn geregisseerd.

Ihr erstes Erlebnis

1939 | Drama

Duitsland 1939. Drama van Josef von Báky. Met o.a. Ilse Werner, Johannes Riemann, Volker von Collande en Charlott Daudert.

Een jonge leerlinge van de kunstacademie wordt hartstochtelijk verliefd op een oudere leraar die na een innerlijke tweestrijd besluit bij zijn vrouw te blijven. Intelligent en smaakvol geregisseerd met Werner en Von Collande in hen op het lijf geschreven rollen.

Hochzeitsreise zu dritt

1939 | Komedie

Oostenrijk 1939. Komedie van Hubert Marischka. Met o.a. Maria Andergast, Johannes Riemann, Herbert Ernst Groh, Paul Hörbiger en Theo Lingen.

Omdat de bruidegom op het allerlaatste moment vraagt de huwelijkssluiting te verzetten, besluit de bruid alleen op huwelijksreis te gaan. Daarbij ontmoet ze een ingenieur die voor haar man wordt aangezien. Een overvloed van komische situaties en puntige dialogen.

Ehe in Dosen

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Johannes Meyer. Met o.a. Leny Marenbach, Johannes Riemann, Ralph Arthur Roberts, Grethe Weiser en Hilde Weißner.

Componist Peter (Riemann) en zijn vrouw Nora (Marenbach) willen scheiden. Een huisvriend maakt hen wijs dat ze, om te kunnen scheiden, eerst een aantal pogingen tot verzoening moeten doen. Daardoor verzoent het paar zich na allerlei verwikkelingen tenslotte echt. Van deze middelmatige film blijft je alleen de originele muziek van Grothe bij.

Drunten und drüber

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Hubert Marischka. Met o.a. Paul Hörbiger, Hilde Krüger, Albert Florath, Fita Benkhoff en Johannes Riemann.

Een getrouwde man, die met een oude vriendin op stap is geweest, wordt uit een penibele situatie gered door een onbekende die zich voor de echtgenoot van het meisje uitgeeft. Vele komische situaties die in hoog tempo zijn geregisseerd. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Bel Ami

1939 | Muziek, Komedie, Drama

Duitsland 1939. Muziek van Willi Forst. Met o.a. Willi Forst, Johannes Riemann, Olga Tschechowa, Ilse Werner en Hilde Hildebrand.

Guy de Maupassant`s roman, spelend in Parijs omstreeks 1880 (Duitse titel van het boek: 'Der Schöne Georg') krijgt van Forst een wrang einde: de op vrouwtjes beluste avonturier wordt tenslotte een deugdzaam burgermannetje, en daarmee kon de film bij Goebbels en de zijnen door de beugel, al werd De Maupassants vrolijke satire er deerlijk door verkracht. Liedje: 'Du hast Glück bei den Frau'n, bel ami' van Theo Mackeben. Parijs lijkt hier trouwens verdacht veel op het film-Wenen waar anti- nazi Forst zo mee vertrouwd was.

Der Tag nach der Scheidung

1938 | Komedie

Duitsland 1938. Komedie van Met o.a. Luise Ullrich, Johannes Riemann, Hans Söhnker, Hilde Hildebrand en Käte Haack.

Georg (Riemann) merkt dat hij nog steeds houdt van zijn vrouw Bettina (Ullrich), nadat hij van haar is gescheiden. Zijn herwonnen vrijheid doet hem niets en zijn vriendin Susi (Hildebrand) werkt hem op de zenuwen. Maar Bettina laat hem een poosje lijden, voordat ze weer naar hem toe gaat. Niets staat een tweede huwelijk meer in de weg. Een amusante huwelijkskomedie. Het is te zien dat deze film het werk is van een groot vakman, Verhoeven. De film is vandaag de dag nog steeds het aanzien waard.

Gauner im Frack

1937 | Misdaad

Duitsland 1937. Misdaad van Johannes Riemann. Met o.a. Camilla Horn, Paul Klinger, Karl Martell, Carl Günther en Charlott Daudert.

Conny, een Duitse jongeman (Klinger), komt in Monte Carlo nietsvermoedend in contact met een bedriegers-echtpaar, dat zich Baroff (G[KA3]unther) en Vera (Horn) noemt. Hij verliest van hen tijdens een spelletje kaarten, en raakt daarbij al zijn contanten kwijt. Bij de achtervolging van het paar krijgt Conny een ongeluk. Deze gebeurtenis brengt Vera tot inkeer en ze scheidt van Baroff. In Parijs leert zij Fred (Martell) kennen en gaat van hem houden. Ze weet niet, dat hij Conny's broer is. Wanneer Conny, nadat hij genezen is, Vera ontmoet, verzwijgt hij, na een innerlijke tweestrijd, het verleden van Vera voor zijn broer, omdat hij ziet dat hun liefde serieus is. Een zeer melodramatische en sensationele misdaadfilm, waarvan de zwakke regie onmiskenbaar is. Ondanks de goede acteurs slechts van doorsneekwaliteit. Ook bekend als KONFLIKT.

Einmal werd' ich dir gefallen!

1937 | Komedie

Duitsland 1937. Komedie van Johannes Riemann. Met o.a. Paul Hörbiger, Marieluise Claudius, Rudi Godden, Fritz Rasp en Fritz Eberth.

Een jonge musicus en zijn vrienden worden straatmuzikanten om geld voor een racebootmotor te verdienen. De met die motor uitgeruste boot wint de race en de musicus komt verloofd uit de strijd. Een luchtig niemendalletje met aardige rollen van Claudius en Godden.

Kinderartzt Dr. Engel

1936 | Drama

Duitsland 1936. Drama van Johannes Riemann. Met o.a. Paul Hörbiger, Viktoria von Ballasko, Hans Leibelt en Oskar Sima.

Een door zijn patiëntjes en de verpleegsters vereerde kinderarts is te verlegen om een ongehuwde moeder te bekennen dat hij van haar houdt. Haar zoontje brengt hen tot elkaar. Kennelijk met liefde door Johannes Riemann geregisseerd. Paul Hörbiger is een ideale 'oom dokter' en het natuurlijke spel van de kinderen is allercharmantst.

Ave Maria

1936 | Muziek

Duitsland 1936. Muziek van Johannes Riemann. Met o.a. Bengiamino Gigli, Paul Henckels en Käthe von Nagy.

Sentimentele film waarin de zanger Tino Dossi, gespeeld door Gigli, de dood van zijn verloofde niet kan verwerken. Een naamgenote van zijn verloofde probeert via Tino op slinkse wijze óók beroemd te worden. Wanneer ze echter hoort van Dossi's leed, krijgt ze spijt. De muzikale fragmenten maken veel goed in dit nogal mager uitgevallen verhaal.

Eva

1935 | Muziek

Oostenrijk 1935. Muziek van Johannes Riemann. Met o.a. Magda Schneider, Mimi Shorp, Adele Sandrock, Hans Söhnker en Heinz Rühmann.

Een porseleinfabrikant trouwt met één van zijn arbeidsters. Aardige filmversie van de minder bekende operette van Franz Lehár, vooral dankzij het humoristische element waarvoor Adele Sandrock, Heinz Rühmann en Hans Moser verantwoordelijk zijn. Scenario van Ernst Marischka en camerawerk van Eduard Hoesch.

Ich sehne mich nach dir

1934 | Komedie, Muziek

Duitsland 1934. Komedie van Johannes Riemann. Met o.a. Louis Graveure, Camilla Horn, Theo Lingen, Adele Sandrock en Marja Tamara.

Een flinterdun verhaaltje waarin Graveure na een mislukte carrière als sportleraar, zanger tegen-wil-en-dank wordt en groot succes heeft als tenor. Uiteraard een excuus om een film te maken rond de toentertijd populaire operettester.

Ich heirate meine Frau

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Johannes Riemann. Met o.a. Lil Dagover, Paul Hörbiger, Theo Lingen, Fritz Odemar en Hubert von Meyerinck.

Om een echtpaar van scheiding te weerhouden vertelt een vriend dat het huwelijk indertijd niet wettig gesloten is. Dat brengt de twee weer tot elkaar! Dit tamelijk onbeduidende verhaal wordt genietbaar door het spel van Dagover en Hörbiger. Ook Lingen is voortreffelijk.

Grossfürstin Alexandra

1933 | Muziek

Oostenrijk 1933. Muziek van Wilhelm Thiele. Met o.a. Maria Jeritza, Paul Hartmann, Johannes Riemann, S.Z. Sakall en Leo Slezak.

Een Russische grootvorstin wordt een gevierde zangeres in Wenen. Er is maar weinig kans dat men deze film, met de wereldberoemde sopraan Maria Jeritza en speciaal voor haar gecomponeerde muziek van Franz Lehár, ooit te zien krijgt: na de vernietigende kritieken kocht Jeritza's toenmalige echtgenoot alle kopieën op.

Liebe auf den ersten Ton

1932 | Komedie, Muziek

Duitsland 1932. Komedie van Carl Froelich. Met o.a. Carl Jöken, Lee Parry, Lizzi Waldmüller, Johannes Riemann en Adele Sandrock.

De tenor Rudolf Niemeyer (J[KA3]oken) krijgt een engagement in het hertogdom Liebenstein, waar hem de titel `Kammers[KA3]anger` beloofd is. De enige voorwaarde van de hertogin (Waldm[KA3]uller) is dat hij ongetrouwd moet zijn. Aangezien hij dat niet is, laat Niemeyer zijn vrouw thuis en doet zich in Liebenstein als vrijgezel voor. De hertogin die eigenlijk met prins Bernhard zou trouwen, wordt verliefd op hem. Wanneer zijn vrouw onverwachts verschijnt en zich voor zijn zuster uitgeeft, zorgt dat voor komische verwikkelingen. Aan het slot wordt alles opgehelderd, de hertogin krijgt de prins (Riemann) en Niemeyer krijgt de felbegeerde titel. Een zangfilm, zoals die er destijds vele waren. Deze keer met 'Kammersänger' Carl Jöken in de hoofdrol. Grootmeester Carl Froelich zorgde ervoor dat de film amusant bleef en niet onder de middelmaat bleef steken.

Sein Scheidungsgrund

1931 | Komedie

Duitsland 1931. Komedie van Alfred Zeisler. Met o.a. Lien Deyers, Johannes Riemann, Blandine Ebinger en Paul Hörbiger.

Om wat geld te verdienen fungeert een studente op verzoek van de advocaat als het 'motief' voor de scheiding van een haar onbekend echtpaar. Een vlot, geestig blijspel met een prima rol van Deyers.

Der Falsche Ehemann

1931 | Komedie

Duitsland 1931. Komedie van Johannes Guter. Met o.a. Johannes Riemann, Maria Paudler, Gustav Waldau, Jessie Vihrog en Tibor von Halmay.

Peter is niet alleen fabrikant van slaappillen maar hij maakt ook altijd een slaperige indruk! Zijn tweelingbroer Paul is van een geheel ander kaliber. Wanneer die twee verwisseld worden zijn de turbulente gebeurtenissen niet van de lucht. Heel aardige komedie met een uitstekende rol van Riemann.

Heute Nacht, eventuell

1930 | Komedie

Duitsland 1930. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Jenny Jugo, Siegfried Arno, Johannes Riemann, Fritz Schulz en Otto Wallburg.

Een man krijgt een voor zijn vrouw bestemd telegram in handen waarin ze voor 'Heute Nacht, eventuell' 2000 dollar krijgt aangeboden. 't Blijkt om een door haar in het geheim geschreven tekst van een liedje te gaan! De eerste geluidsfilm van Jenny Jugo viel door het onbenullige verhaaltje wat tegen, ondanks de vlotte regie. Robert Stolz componeerde een drietal aardige liedjes.