Marjolein Beumer: cast en scenario.
Er zijn 9 films gevonden.

Soof 2

2016 | Romantische komedie

Nederland 2016. Romantische komedie van Esmé Lammers. Met o.a. Lies Visschedijk, Fedja van Huêt, Daan Schuurmans, Achmed Akkabi en Lobke de Boer.

In het slot van de romantische komedie Soof kwam het weer helemaal goed met het ingedutte huwelijk van het titelpersonage (Visschedijk) en haar man Kasper (Van Huêt). Maar helaas, in de openingsscène van Soof 2 besluit het stel er definitief een punt achter te zetten. Wat volgt laat zich raden: hij neemt een veel te jonge vriendin, zij loopt haar oude minnaar weer tegen het lijf, de kinderen hebben het er maar moeilijk mee en op het werk loopt alles in de soep. Bijzonder ongeïnspireerde kost, alleen de charme van Visschedijk sleept je er enigszins doorheen.

Soof

2013 | Komedie, Drama

Nederland 2013. Komedie van Antoinette Beumer. Met o.a. Lies Visschedijk, Fedja van Huêt en Dan Karaty.

Een feelgoodfilm 'naar de columns van Sylvia Witteman'. Wat moeten we ons daarbij voorstellen? Geen losse verzameling anekdotes, maar een fictief verhaal over een vrouw van rond de veertig, dat vooral de sfeer van Wittemans stukjes ademt. Soof is gelukkig met man, kids en baan als zelfstandig cateraar, maar heeft steeds meer last van is-dit-alles-gevoelens. Wat tot de nodige tragikomische (relatie)verwikkelingen leidt. Soof is vaak komisch en herkenbaar, soms ontroerend en soms ook vervelend karikaturaal. Grootste troef is Soof zelf, precies goed gespeeld door Visschedijk.

De storm

2009 | Drama, Historische film

Nederland​/​​België 2009. Drama van Ben Sombogaart. Met o.a. Sylvia Hoeks, Barry Atsma, Monic Hendrickx, Katja Herbers en Rik Launspach.

Tegen de achtergrond van de Watersnoodramp van 1953 in Zeeland speelt zich het persoonlijke drama af van Julia (Hoeks) die in de chaos van de overstromingen haar pasgeboren baby uit het oog verliest. Als jonge ongetrouwde moeder krijgt ze lang niet van iedereen hulp, maar wel van een soldaat (Atsma). Tikje vet aangezet drama van regisseur Sombogaart - eerder verantwoordelijk voor onder meer De Tweeling en Bride Flight - waarin het watergeweld fraai in beeld wordt gebracht. De Zeeuwse band Bløf schreef voor de film het nummer 'Geef niet op'. De film deed het prima in de Nederlandse bioscopen.

De Kroon

2004 | Drama

Nederland 2004. Drama van Peter de Baan. Met o.a. Hadewych Minis, Roef Ragas, Eric van der Donk, Bram van der Vlugt en Thom Hoffman.

Drama gebaseerd op de gebeurtenissen tijdens de aanloop naar het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta. Minister van Staat Van der Stoel is door premier Wim Kok gevraagd de crisis te bezweren die dreigt te ontstaan wanneer duidelijk is dat kroonprins Willem-Alexander echt verder wil met de Argentijnse Máxima. Haar vader, 'fout' vanwege zijn betrokkenheid bij het Argentijnse generaalsregime van Videla in de jaren zeventig, moet koste wat kost overreed worden om niet naar het huwelijk van zijn dochter te komen. Op straffe van een morrend volk en wie weet een kabinetscrisis.

Bezet

2004 | Korte film

Nederland 2004. Korte film van Arno Dierickx. Met o.a. Terence Schreurs, Michiel de Jong, Cees Geel, Medi Broekman en Marjolein Beumer.

Tijdens de Amsterdamse Koninginnenacht vechten een meisje en een jongen verbeten om drie vierkante meter stoep om hun spullen te verkopen. Ze bijten zich allebei vast in hun gelijk, omdat ze allebei een geheime agenda hebben.

Ju Ju

1996 | Drama

Nederland 1996. Drama van Otakar Votocek. Met o.a. Roef Ragas, Juan Wells en Marjolein Beumer.

Tijdens de Amsterdamse Koninginnenacht vechten een meisje en een jongen verbeten om drie vierkante meter stoep om hun spullen te verkopen. Ze bijten zich allebei vast in hun gelijk, omdat ze allebei een geheime agenda hebben.

Zand

1994 |

1994. Dick Tuinder en Jolanda Molenaar. Met o.a. Rob Jongbloed, Giny Vos, Willy van de Griendt, Ralph Wingens en Marcel Faber.

Tijdens de Amsterdamse Koninginnenacht vechten een meisje en een jongen verbeten om drie vierkante meter stoep om hun spullen te verkopen. Ze bijten zich allebei vast in hun gelijk, omdat ze allebei een geheime agenda hebben.

De vlinder tilt de kat op

1994 | Drama

Nederland 1994. Drama van Willeke van Ammelrooy. Met o.a. Arjan Kindermans, Marjolein Beumer, Rik Launspach, Josée Ruyter en Jules Croiset.

Na een reeks interessante korte films debuteerde Van Ammelrooy op haar vijftigste met een dijk van een lange speelfilm over een driehoeksverhouding. Linda en de broers David en Anton trekken sinds hun prille jeugd met elkaar op. David en Linda worden verliefd op elkaar, maar dan ontdekt David dat hij multiple sclerose heeft. Hij laat een briefje achter voor zijn vrouw en verdwijnt voor lange tijd, richting Nepal. Tien jaar later komt het trio opnieuw samen en blijkt David vader te zijn, van het inmiddels tien-jarige zoontje van Linda. Van Ammelrooy werkte, met vallen en opstaan, tien jaar aan deze film, waarvoor het verhaal Een ongewenst verlangen van Tom Pauka de aanleiding was. Het oorspronkelijke gegeven werd helemaal herschreven door het trio Carel Donck, Sander Vos en Van Ammelrooy zelf. Beumer is voortreffelijk als volhardende, moedige en trouwe vrouw. Kindermans geeft ontroerend gestalte aan een M.S.-patiënt.

Survival

1992 | Thriller, Actiefilm

Nederland 1992. Thriller van Robbe De Hert. Met o.a. Freark Smink, Barbara Pouwels, Chris Tates, Marjolein Beumer en Michel Durant.

Enkele studenten van de Amsterdamse Toneelschool brengen een retraite door in een afgelegen huis in de Belgische Ardennen. Tijdens een overlevingstocht van een achttal studenten komt het tot een ruzie tussen Robert (Tates) en de coach Max (Smink). Robert slaat de man neer en Max verdwijnt in het snelstromende water. Ze besluiten om niets van het gebeurde te vertellen aan diens vrouw Yvonne (Pouwels), die met een gebroken been in het huis is achtergebleven. Het verdwijnen van Max zorgt voor aardig wat spanningen binnen het gezelschap. Terwijl de studenten repeteren voor een optreden voor een examencommissie, sluipt een onbekende rond het huis die de telefoon en de auto saboteert. Gemaakt als eindexamenfilm voor de Amsterdamse Toneelschool werd de film geheel gedraaid op lokatie in de Ardennen. De jonge acteurs leven zich volledig in hun rollen in. De enige die wat uit de toon valt is Out als de travestie Caroline die erg overacteert. De climax is niet helemaal onvoorspelbaar, maar werd sterk in beeld gezet. De Vlaamse De Hert voelde zich duidelijk thuis met de jonge Nederlandse cast. Jean Ummels baseerde zijn scenario op een idee van Maurice Dekkers. Frans Bromet tekende voor de fotografie. Ondertitel: OVERLEVEN IN DE ARDENNEN.