Ofelia Medina is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Intimo Terror

1991 | Horror

Mexico 1991. Horror van Walter D. Pecanins. Met o.a. Arturo Beristain, Ofelia Medina, Gina Morett en Guillermo Sarur.

Sinds de aardbeving van 1985 zijn de wonden van Mexico City nog steeds niet geheeld. Twee jonge mensen trachten tussen het puin een nieuw leven te beginnen en huren een appartement van een vreemd heerschap, dat een grote invloed lijkt uit te oefenen op het meisje. Ze geraakt helemaal in zijn ban en de passie die tussen beiden ontstaat leidt tot een ontdekkingstocht door een stad die leeft tussen droom en werkelijkheid en waarbij de duivel zelf de dans leidt. Een vreemde, arrogant werkje, waarin de werkelijkheid flirt met het bovennatuurlijke. Niets is wat het lijkt, alles is overtrokken. Het scenario van Pecanins zelf is fascinerend, maar verward. Cameran Juan Carlos Martin gebruikt de ruïnes van Mexico-stad zeer functioneel voor zijn beeldcomposities. Niet helemaal gelukt, wel een interessante filmervaring.

Frida, naturaleza viva

1986 | Biografie

Mexico 1986. Biografie van Paul Leduc. Met o.a. Ofelia Medina, Max Kerlow, Juan José Gurrola en Salvador Sánchez.

Aan de hand van herinneringen en beelden wordt ons een blik gegund op de binnenlandse en buitenlandse carrière van de schilderes Frida Kahlo en haar ontmoetingen met de persoonlijkheden van haar tijd, een tijd waarin de Mexicaanse muurschilderkunst een hoogtepunt beleefde. Te lange en ongelijkmatige film. Scenario van José Joaquim Blanco. Camerawerk van Angel Goded.

Frida

1984 |

1984. Paul Leduc. Met o.a. Salvador Sanchez, Max Kerlow, Juan José Gurrola en Ofelia Medina.

Aan de hand van herinneringen en beelden wordt ons een blik gegund op de binnenlandse en buitenlandse carrière van de schilderes Frida Kahlo en haar ontmoetingen met de persoonlijkheden van haar tijd, een tijd waarin de Mexicaanse muurschilderkunst een hoogtepunt beleefde. Te lange en ongelijkmatige film. Scenario van José Joaquim Blanco. Camerawerk van Angel Goded.

The Big Fix

1978 | Thriller, Komedie, Mysterie

Verenigde Staten 1978. Thriller van Jeremy Kagan. Met o.a. Richard Dreyfuss, Susan Anspach, John Lithgow, F. Murray Abraham en Bonnie Bedelia.

Nadat de jaren zestig toch niet de gedroomde revolutie hebben gebracht waar hij en zijn vrienden op hadden gehoopt sprokkelt Moses Wine een bestaan bij elkaar als privédetective. Op een dag komt een oude vlam langs met een opdracht. Haar door Wine verfoeide baas staat kandidaat voor het gouverneurschap van Californië maar wordt daarin ernstig gehinderd door een vuige lastercampagne. Het spoor leidt naar Wines voormalige compañero Eppis (Abraham). Aardige jaren zeventig film noir over verloren idealen met Dreyfuss als sympathieke not-very-hardboiled-detective.

Las puertas del paraiso

1971 | Drama, Familiefilm

Mexico 1971. Drama van Salomon Laiter. Met o.a. Jacqueline Andere, Jorge Luke, Milton Rodriguez, Barbara Angeli en Ernesto G. Cruz.

Een groepje jonge mensen tracht zich los te rukken van hun bourgeois-milieu en van hun eigen ego door middel van een hallucinatie-trip. Hun sado-masochistische idee[KA3]en over liefde en erotiek, hun drang naar drugs (de poorten van het paradijs) en hun vlucht uit de werkelijkheid die voor hen slechts een vacuum zonder inhoud is. Een verfrissend filmgeluid uit Mexico. Een beeld van jongeren in een maatschappij die ze niet willen of kunnen begrijpen. Ze zijn op zoek naar een andere wereld, een van vrede en sociale gelijkheid. Een wat naïeve gedachte, maar Laiter gaat in zijn scenario, dat hij samen met Elena Garro en Eduardo Lizalde schreef, toch heel wat dieper dan de films uit de Amerikaanse hippie-cultuur. Bovendien stapt hij af van de melodramatische 'cinema de papa' die jarenlang synoniem was voor de Mexicaanse film. Fotografie van Fernando Alvarez Garcés.

El cambio

1971 | Drama

Mexico 1971. Drama van Alfredo Joskowicz. Met o.a. Sergio Jiménez, Héctor Bonilla, Ofelia Medina en Héctor Andremar.

De mogelijkheid om zich af te zonderen op zoek naar een paradijs en de noodzaak om zich bewust te worden van de problemen waar zijn land mee kampt, plaats een man voor een dilemma. Een pretentieuze en duistere film die niet al te geslaagd is.