Kakhi Kavsadze

Acteur

Kakhi Kavsadze is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Les mille et une recettes du cuisinier amoureux

1996 | Komedie

Duitsland/Frankrijk/Rusland 1996. Komedie van Nana Dzhordzhadze. Met o.a. Pierre Richard, Micheline Presle, Nino Kirtadze, Jean-Yves Gautier en Temour Kamkhadze.

Tijdens de voorbereidingen voor een tentoonstelling in Parijs over de Georgische schilder Pirosmani ontmoet Anton Gogoladze (Gautier) Marcelle Ichac (Presle), een nicht van de illustere kok, tevens tenor, avonturier en reiziger Pascal Ichac (Richard). De oude dame overhandigt hem diens nimmer gepubliceerde manuscript, waarin Ichac zijn reis in Georgi[KA3]e, in de jaren 1915-20, beschrijft. Anton herinnert zich dat zijn moeder Prinses Cecilia Abachidz[KA1]e (Kirtadzé) een ware cultus opbouwde rond Pascal, en diens boek 'De 1001 recepten van de verliefde kok' als haar bijbel beschouwde. Vol verwachting begint Anton het manuscript te lezen. Een film die als onderwerp de liefde heeft met een hoofdletter. Een onverwoestbare passie die als een rots in de branding staat. Richard, nu eens niet de gebruikelijke hansworst, is grandioos en geeft zijn personage een verfijnd allure mee. Het scenario van Irakli Kvirikadzé valt wat lang uit, waardoor verveling niet helemaal vermeden kan worden. Het camerawerk is van Guiorgui Beridzé. Meervoudig bekroond in Oosteuropa.

Gospoda avantiuristy

1985 | Komedie

SU 1985. Komedie van Bidzina Chkheidze. Met o.a. Mamuka Kikaileshvili, Tristan Saralidze en Kakhi Kavsadze.

Een parodie op de James Bond-films. Kikaileshvili is geheim agent 008, die naar Georgië gestuurd wordt om de erfgenaam van een groot Amerikaans bedrijf te elimineren. Maar het gastvrije slachtoffer is veel te aardig om te vermoorden. Kikaileshvili is goed, en de film heeft alle frisheid van een Georgische komedie, maar toch is het geen topper.

Drevo shelaniya

1977 | Fantasy, Romantiek

SU 1977. Fantasy van Tenghis Abuladze. Met o.a. Lika Kavzharadze, Zaza Kolelishvili, Kote Daushvili, Kakhi Kavsadze en Soso Jachvliani.

Panorama van sprookjes en legenden van het dorpsleven in de Kaukasus v[KA1]o[KA1]or de revolutie van 1917. In de trant van DECAMERONE (Pasolini) worden vele excentriek-satirische personen opgevoerd, waarbij de vertelling van de onmogelijke liefde tussen twee jonge mensen steeds weer terugkeert. De beeldtaal is van groot raffinement en schoonheid. Dit pittoreske wereldje wordt bevolkt door levensvreemde en tragi-komische figuren, waarin ieder op zijn eigen wijze rebelleert tegen het alledaagse.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kakhi Kavsadze op televisie komt.

Reageer