Sergei Nikonenko

Acteur

Sergei Nikonenko is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Agenty KGB tozhe vliubliaiutsia

1991 |

SU/Chili 1991. Sebastian Alarcon. Met o.a. Gloria Munchmeyer, Luis Alarcon, Ilga Tolstetskaya, Natalia Krachkovskaya en Leonid Kuravliov.

Een vrolijk verhaal over een KGB-agent die naar Chili wordt gestuurd. Als hij daar de mooie Paola, eigenaresse van een louche massagesalon, ontmoet, denkt hij prompt niet meer aan zijn geheime opdracht. Zijn rivaal in de liefde is ook iemand van de KGB en als hij het bevel krijgt zich ten spoedigste naar Antarctica te begeven, besluit hij zijn spionnenbestaan op te geven en bij zijn geliefde te blijven.

Parad Planet

1985 | Drama, Fantasy

SU 1985. Drama van Vadim Abdrasjitov. Met o.a. Oleg Borisov, Pyotr Zaichenko, Sergei Shakurov, Alexei Zharkov en Sergei Nikonenko.

Een zeer boeiende film over een groep mannen met zeer verschillende achtergrond, die elkaar leren kennen tijdens oefeningen van de vrijwillige landweer. Twee jaar later komen ze weer samen voor herhalingsoefeningen, waarbij hun groep wordt gedood en opdracht krijgt te verdwijnen. Met al zijn symboliek en surrealisme is de film een doorslaand succes. Amerikaanse titel: PARADE OF THE PLANETS.

Neokonchennaya pyesa dlya mekhanicheskogo pianino

1977 | Drama

SU 1977. Drama van Nikita Mikhalkov. Met o.a. Aleksandr Kalyagin, Yelena Solovej, Yevgeniya Glushenko, Kseniya Minina en Sergei Nikonenko.

Zoveelste bewerking voor de film van een stuk van Anton Pavlovitsji Tsjechov (1860-1904), maar voor zijn tijd en naar omstandigheden een behoorlijk geslaagde. Rusland rond 1890 ergens in de provincie. De weduwe van een generaal, Anna Petrovna Voynitseva (Shuranova) ontvangt allerlei mensen uit de bourgeoisie. Onder de genodigden is een leraar, Mikhail Vasilyevich Platonov (Kalyagin), die een geliefde van vroeger Sofia Yegorovna (Solovej) herkent. Hij wil haar heroveren, maar ze inmiddels getrouwd met de zoon des huizes, die hen bij Mikhails poging verrast. Gekwetst en onteerd wil Mikhail zich nu van zijn leven beroven, maar dat loopt op niets uit en Sofia troost hem, terwijl haar man een dutje doet in zijn rijtuig. Een tijdloze film, die Tsjechovliefhebbers een plezierige, maar trage anderhalf uur drama bezorgt. Het scenario is van Aleksandr Adabashyan en regisseur Mikhalkov. Het camerawerk is van Pavel Lebechev.

Spokojny den'v konce vojny

1972 | Komedie, Oorlogsfilm, Experimenteel

SU 1972. Komedie van Nikita Mikhalkov. Met o.a. Natalia Arimbassarova, Sergei Nikonenko, I. Demina, L. Dourov en S. Artamonov.

Rusland 1944. Het front rukt op naar het westen, richting Berlijn. In Rusland is de oorlog afgelopen, maar het is nog geen vrede. Twee soldaten vinden koffers met schilderijen, die de Duitsers heben laten staan in hun haast om weg te komen. De leden van een kunstkring verschijnen en eisen de schilderijen op, maar een van de soldaten (Nikonenko) zegt dat ze alleen maar kunnen worden teruggegeven tegen geldige eigendomsbewijzen of papieren, waaruit het bezit zou blijken. Zijn strijdmakker vertrekt en een jonge vrouw (Arimbassarova) blijft achter om de koffers te bewaken. Tussen beiden ontluikt een zekere verstandhouding, die echter door wantrouwen wordt ondermijnd. Een schitterend portret van twee jonge mensen die elkaar niet kennen en die door extreme omstandigheden worden samengebracht. De hoofdrollen zijn spontaan en speels, en vormen een sterk contrast met het dramatische einde. Deze vroege court-m├ętrage van Mikhalkov is tevens een hulde aan de kunst, die in beginsel iedere oorlog overleeft. Het scenario van R. Ibrahimbekova staat bol van de symboliek. Het camerawerk is van D. Dorjikhin.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sergei Nikonenko op televisie komt.

Reageer