Larry Geller is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Elvis and The Presleytarians

1997 | Documentaire, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1997. Documentaire van Barry Ryan. Met o.a. Larry Geller, Cliff Richard, Vernon Chadwick, Vanessa Bradwell en Jane Kelly.

Hoe een pop-idool kan evolueren tot een religieus icoon wordt gedetailleerd beschreven in deze documentaire, gemaakt n.a.v. de twintigste verjaardag van het overlijden van Elvis Presley. Voor een deel van zijn fervente aanhangers is Elvis niet enkel de 'king of rock 'n' roll', maar tevens de nieuwe sleutel naar het geloof. Er worden bepaalde tekens uit zijn carrière aangehaald als zijnde bewijzen van het feit dat hij de hergeboren heiland is, een nieuwe zoon van God, die het offer van Jesus moest overdoen. Er worden parallellen gezocht tussen het leven van Jesus en van Elvis en sommigen bestuderen deze zelfs in volle ernst. Toen Elvis geboren werd zou, volgens zijn vader, een vreemd licht geschenen hebben op de nederige woning waar hij het levenslicht zag. Drie dagen na zijn dood zou zijn lichaam verdwenen zijn. Dit en nog veel meer onzin wordt in deze documentaire op een rijtje gezet. Je gelooft het of je gelooft het niet, maar er wordt een aardig stukje show opgevoerd rond de dood van het rock-idool. Ryan schreef het scenario en het geheel werd gemonteerd door Dan Merrylees en Dan Williams.

Elvis Presley - Aufstieg und Fall des Kings of Rock 'n' Roll

1997 | Documentaire, Biografie, Muziek, Familiefilm

Duitsland 1997. Documentaire van Christian Bettges. Met o.a. Alan Posener, Jon Bon Jovi, Dick Rivers, Ted Herold en Damon Albarn.

Na een korte schets over de muzieksituatie begin jaren 1950 krijgen we een portret van Elvis Presley vanaf zijn geboorte, over zijn dood, tot het ontstaan van de mythe. Alan Posener, de biograaf van Elvis, is de gids die ons leidt doorheen de diverse stadia van zijn carrière: jeugd, doorbraak, eerste tv- optredens, films, legerdienst, terugkeer in de VS, huwelijk, geboorte van Lisa Marie, scheiding, de snelle aftakeling en de dood. Veel nieuws weet hij niet te vertellen. De beelden heb je in diverse andere documentaires gezien en de commentaar is gewoon verslaggevend. Via getuigenissen van een reeks popsterren, een actrice die met hem gewerkt heeft en zijn kapper, Larry Geller, wordt vooral aandacht besteed aan de muzikale invloeden van waaruit Elvis vertrok en zijn invloed op generatiegenoten en hun opvolgers. Een observerende documentaire die weinig plaats laat aan interpretaties en beschouwingen. Bettges schreef zelf het scenario en Sigi Flierl stond in voor de montage. Gemaakt ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van de dood van Elvis.

Elvis For Ever

1996 | Documentaire, Muziek

Duitsland 1996. Documentaire van Janusz Plo[KA1]nski. Met o.a. Larry Geller, Vernon Chadwick, Paul McCloud, Elvis Aaron Presley McCloud en Bill E. Burk.

Toen in 1977 de legende stierf werd de mythe Elvis Presley geboren. In zijn film maakt regisseur/scenarist Plo[KA1]nski een balans op van de vele vormen van Elvis-adoratie. Verschillende manifestaties worden door de fans gezien als tekens van de King en de imitators van Elvis beschouwen ze als priesters van zijn kerk. Jaarlijks bezoeken duizenden de 'heilige plaats' Graceland en dan zijn er nog de geflipte volgelingen van de First Presleytarian Church of Elvis the Divine. Er worden missen aan hem opgedragen en soms worden dit echte pelgrimages. Sommige fans, zoals Paul McCloud, gaan zo ver hun huis om te vormen tot een Elvis-mausoleum en zijn zoon liet hij dopen als Elvis Aaron Presley McCloud. Plo[KA1]nski toont hoe ver de waanzin van deze oververhitte fans kan gaan en hij laat er zelfs enkele aan het woord. Het geheel blijft echter ruim oppervlakkig. Elvis is te horen met songs als 'Peace In The Valley', 'In The Ghetto' en 'How Great Thou Art'. Voor fotografie en montage tekende Dan Navoveanu.