Christian Bauer

Regisseur, Scenarist, Producer

Christian Bauer is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Missing Allen

2001 | Documentaire, Mysterie

Frankrijk/Duitsland/Verenigde Staten 2001. Documentaire van Christian Bauer.

In de herfst van 1995 verdween de Amerikaanse cameraman Allen Ross spoorloos. In de documentaire Missing Allen gaat de Duitse regisseur Christian Bauer, die zeven films met Ross maakte, naar hem op zoek.

Schauplatz der Geschichte: Hollywood

1995 | Documentaire

Duitsland 1995. Documentaire van Christian Bauer.

Hollywood, de stad der dromen. Over geen stad ter wereld wordt zoveel zin en onzin verteld als over 'Tinseltown'. Maar is Hollywood echt een droomstad? Bauer gaat op onderzoek in de stad waar tv-producenten het nu voor het zeggen hebben en die veel van haar glorie kwijt is. Aan de hand van oude filmfragmenten wordt de vergelijking gemaakt. Bauer kon rekenen op commentaar van vooraanstaande getuigen van de glitter en glamour. Liza Minnelli, George Hamilton, Debbie Reynolds, Gene Hackman, Peter Bogdanovich, Alexandra Paul, Mark Rydell, Steven Spielberg en ereburgemeester Jimmy Grant geven allemaal hun mening. Bauer was tevens ter plaatse voor de première van STARGATE, een Amerikaanse superproduktie van zijn landgenoot Roland Emmerich. Bauers regie en scenario zijn speels en erg onderhoudend. Matti Bauer monteerde de beelden, die werden geschoten door Peter Bonilla.

Das Zweite Leben der Marlene

1995 | Documentaire, Biografie

Duitsland 1995. Documentaire van Christian Bauer en Matti Bauer. Met o.a. Maria Riva, Peter Riva, Ingrid Dobler, Gero Gandert en Christine Kisorsy.

Een biografische verhandeling over het leven van Marlene Dietrich (1904-1992) door haar dochter Maria Riva, die aan de hand van de uitgebreide garderobe, gebruiksvoorwerpen en andere bezittingen die zij erfde (in totaal zo'n 300.000 stuks) en een fotocollectie van om en bij de twaalfduizend foto's een portret schetst van haar legendarische moeder. Verschillende mensen die haar kenden of met haar gewerkt hebben komen eveneens aan het woord. Het geheel is vooral belangrijk voor fervente fans en liefhebbers van privé-bezittingen van de sterren, het grote publiek heeft minder boodschap aan deze film die gemaakt, geschreven en gemonteerd werd door Christian en Matti Bauer met veel liefde voor het monument Dietrich. Fotografische bijdragen zijn van Armin Fausten, Didier Lacoche en Peter Bonilla. Op de soundtrack zijn een aantal bekende nummers van La Dietrich te horen.

As Simple As That: Joseph H. Lewis in Hollywood

1990 | Documentaire, Biografie

Duitsland 1990. Documentaire van Christian Bauer.

Een portret van de in 1900 geboren Amerikaanse cineast Joseph H. Lewis, gemaakt t.g.v. zijn negentigste verjaardag. Centraal staat een lang gesprek met de regisseur die begin jaren 1930 bij MGM begon in de montagekamer. Nadien werkte hij voor Mascot, Republic en Universal, voor wie hij in 1937 als regisseur debuteerde met NAVY SPY. In 1940 werd hij door Harry Cohn van Columbia onder contract genomen. Hij maakte voornamelijk onopvallende B-films, maar in 1945 had hij een onverwacht succes met MY NAME IS JULIA ROSS. Hij werkte tevens voor tv aan reeksen als THE RIFLEMAN, GUNSMOKE en BIG VALLEY. Zelf had hij geen last van de heksenjacht, maar de carrière van verschillende van zijn vrienden werd door McCarthy gefnuikt. Om hen te helpen draaide hij in 1958 TERROR IN A TEXAS TOWN, waarin het merendeel der rollen vertolkt werd door acteurs die op de zwarte lijst stonden. Het werd zijn laatste film. Lewis denkt aan zijn loopbaan met vreugde, maar tevens met veel pijn. Bauer schreef het scenario en teksten werden ingesproken door Achim Höpper. De film werd gemaakt in samenwerking met William Everson, Barbara Scharres en het Art Institute of Chicago. Montage is van Matthias Bauer en achter de camera stond Robert Brinkmann. Interessant voor filmhistorici.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Christian Bauer op televisie komt.

Reageer