Salvatore Baccaloni

Acteur

Salvatore Baccaloni is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Rock-a-Bye Baby

1958 | Komedie

Verenigde Staten 1958. Komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Reginald Gardiner, Salvatore Baccaloni, Connie Stevens, Marilyn Maxwell en Jerry Lewis.

Clayton Pools´ (Lewis) oude geliefde (Maxwell) heeft het zo druk met haar filmcarrière dat ze geen tijd meer heeft om op haar drieling te passen. Terwijl mama naar Egypte afreist voor de opnames van White Virgin of the Nile (wat een paar aardige dansnummers oplevert) mag Lewis voor nanny spelen. De gags liggen voor de hand: bij het overvloedig talken van de babybilletjes raakt de drieling bijna definitief uit zicht, de luierwas heeft veel weg van een landschaps-Christo en het troosten van het drietal geeft Lewis de kans om z´n mimiek bij te schaven. Maar de liedjes zijn aardig, de bijrollen goed bezet (met Gardiner als uitschieter) en de slapstick-scène met de brandslang (die overigens met het verhaal weinig te maken heeft) is van grote klasse.

Merry Andrew

1958 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1958. Komedie van Michael Kidd. Met o.a. Danny Kaye, Pier Angeli, Baccaloni, Robert Coote en Noel Purcell.

Leraar Kay's kostje is gekocht: in een Engels provincienest gaat hij de privéschool van de ouders van zijn verloofde Cutts overnemen. Als in het stadje een circus neerstrijkt, maakt hij kennis met de circusfamilie Baccaloni, ontdekt men in hem een geboren clown en hij valt voor dochter Angeli. Kay wil wel in het circus, maar hij wordt bang. Hij keert terug naar Cutts en het schooltje, maar merkt dat het niet meer gaat. Cutts' vader Evans, begrijpt dat tenslotte ook en het huwelijk wordt afgelast. Happy- end in de circustent. Een sprankelende muzikale Kay-film met schitterende dansnummers, die nog steeds heel erg onderhoudend is. Scenario van Isobel Lennart en I.A.L. Diamond, naar de novelle The Romance of Henry Menafee van Paul Gallico. Camerawerk van Robert Surtees.

Full of Life

1956 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1956. Drama van Richard Quine. Met o.a. Judy Holliday, Richard Conte, Salvatore Baccaloni en Esther Minciotti.

Holliday's bokkesprongen als zwangere echtgenote evenaren bijna die van Baccaloni als prikkelbare schoonvader met zijn eigen manier van zaken regelen.

La Viuda celosa

1945 | Komedie

Mexico 1945. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Amanda Ledesma, Luis Aldás en Salvatore Baccaloni.

De avonturen van een uitdagende jonge weduwe. Gebaseerd op La viuda valenciana van Lope de Vega. Volmaakt oninteressant.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Salvatore Baccaloni op televisie komt.

Reageer