Verenigde Staten 1958. Komedie van Michael Kidd. Met o.a. Danny Kaye, Pier Angeli, Baccaloni, Robert Coote en Noel Purcell.

VPRO Cinema

Leraar Kay's kostje is gekocht: in een Engels provincienest gaat hij de privéschool van de ouders van zijn verloofde Cutts overnemen. Als in het stadje een circus neerstrijkt, maakt hij kennis met de circusfamilie Baccaloni, ontdekt men in hem een geboren clown en hij valt voor dochter Angeli. Kay wil wel in het circus, maar hij wordt bang. Hij keert terug naar Cutts en het schooltje, maar merkt dat het niet meer gaat. Cutts' vader Evans, begrijpt dat tenslotte ook en het huwelijk wordt afgelast. Happy- end in de circustent. Een sprankelende muzikale Kay-film met schitterende dansnummers, die nog steeds heel erg onderhoudend is. Scenario van Isobel Lennart en I.A.L. Diamond, naar de novelle The Romance of Henry Menafee van Paul Gallico. Camerawerk van Robert Surtees.

credits

Regie:
Michael Kidd
Cast:
Danny Kaye, Pier Angeli, Baccaloni, Robert Coote, Noel Purcell, Patricia Cutts, Rex Evans, Walter Kingsford, Salvatore Baccaloni, Peter Mamakos
Scenario:
Isobel Lennart
Camera:
Robert Surtees
Muziek:
Saul Chaplin
Jaar:
1958
Alt. titels:
Kènig der Spa§macher
Genres:
Komedie, Musical
Trefwoorden:
Circus
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Merry Andrew (1958) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken