Isobel Lennart: scenario.
Er zijn 12 films gevonden.

Funny Girl

1968 | Musical, Biografie, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1968. Musical van William Wyler. Met o.a. Barbra Streisand, Omar Sharif, Kay Medford, Anne Francis en Walter Pidgeon.

Het leven van de beroemde comédienne Fanny Brice (1891-1951), die veel succes had in de beroemde Ziegfield Follies en acteerde in vroege geluidsfilms, vormde de basis van een succesvolle Broadway-musical. Zangeres Streisand speelt ook in de filmversie het titelpersonage. Funny Girl gaat over het begin van de carrière van Brice, en vooral over haar lastige relatie met gokker Nick (Sharif), die charmant is, maar absoluut niet wil deugen. In haar filmdebuut zingt Streisand klassiekers als 'People' en 'Don't Rain On My Parade', en ze won er meteen een Oscar mee.

Two for the Seesaw

1962 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1962. Drama van Robert Wise. Met o.a. Robert Mitchum, Shirley MacLaine, Edmond Ryan, Elisabeth Fraser en Eddie Firestone.

Mitchum is de advocaat Jerry Ryan, die in New York een nieuw leven wil beginnen en betrokken raakt bij het wilde meisje Gittel Mosca (MacLaine). Naar een toneelstuk van William Gibson, door Isobel Lennart tot scenario bewerkt.

The Sundowners

1960 | Avonturenfilm, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Australië 1960. Avonturenfilm van Fred Zinnemann. Met o.a. Deborah Kerr, Robert Mitchum, Peter Ustinov, Glynis Johns en Dina Merrill.

In zijn tijd was regisseur Zinnemann (High noon) degene die misschien wel het gemakkelijkst met moeilijk materiaal om kon gaan. The sundowners is op het oog een verhaal dat onmogelijk interessante cinema wordt: de vrouw van een nomadische veedrijver wil settelen, maar de veedrijver kan zijn vrijheid niet opofferen. Zinnemann weet er echter een epos van te maken dat doorvlochten is met filosofie en actie, waarin Mitchum en Kerr - en Ustinov in een komische bijrol - door het stof heen nog schitteren. Zinnemann had zomaar weer de Oscar voor beste regisseur kunnen meenemen, maar moest ditmaal Billy Wilder voor laten gaan.

Please Don't Eat the Daisies

1960 | Muziek, Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1960. Muziek van Charles Walters. Met o.a. Doris Day, David Niven, Janis Paige, Spring Byington en Richard Haydn.

Day is heel gelukkig getrouwd met toneelcriticus Niven. Ze hebben vier zonen. Op een dag kraakt Niven het nieuwe stuk van zijn beste vriend Haydn genadeloos af. De prestatie van hoofdrolspeelster Paige noemt hij waardeloos. Hij noemt hem nu een verrader en zij geeft hem een stevige oorvijg. Terwijl Nivens roem stijgt, zweren de benadeelden zich te wreken op hem in de persoon van Day. Leuke ouderwetse komedie die aantoont dat zelfs een bekend criticus in zijn eigen val kan lopen. Day en Niven zijn uitstekend en ze worden omringd door knappe bijrolspelers. Geen grote filmkunst, maal wel lekker ontspannend. Het scenario van Isobel Lennart is gebaseerd op een toneelstuk van Jean Kerr. Het camerawerk is van Robert Bronner.

The Inn of the Sixth Happiness

1958 | Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1958. Drama van Mark Robson. Met o.a. Ingrid Bergman, Robert Donat, Ronald Squire, Athene Seyler en Richard Wattis.

Rond 1937 tijdens de Chinees-Japanse oorlog, geeft Bergman haar baan als dienstmeisje op om als zendelinge naar China trekken. Haar missiepost wordt bedreigd door een Japanse aanval. Ze leidt de honderd kinderen die ze onder haar hoede heeft door gevaarlijk vijandig gebied naar de veiligheid. Geromantiseerde geschiedenis van Gladys Aylward, die deze heldendaad in werkelijkheid volbracht, al dan niet op de tonen van de Nick Nack Paddy Wack Song. Het is allemaal dik in de verf gezet, maar je laat je toch meeslepen door de bewonderenswaardige Bergman en door Donat, die als mandarijn zijn laatste filmrol speelde. Isobel Lennart adapteerde de roman The Small Woman van Alan Burgess. Voor het camerawerk zorgde Frederick A. Young. Gedraaid in CinemaScope.

Merry Andrew

1958 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1958. Komedie van Michael Kidd. Met o.a. Danny Kaye, Pier Angeli, Baccaloni, Robert Coote en Noel Purcell.

Leraar Kay's kostje is gekocht: in een Engels provincienest gaat hij de privéschool van de ouders van zijn verloofde Cutts overnemen. Als in het stadje een circus neerstrijkt, maakt hij kennis met de circusfamilie Baccaloni, ontdekt men in hem een geboren clown en hij valt voor dochter Angeli. Kay wil wel in het circus, maar hij wordt bang. Hij keert terug naar Cutts en het schooltje, maar merkt dat het niet meer gaat. Cutts' vader Evans, begrijpt dat tenslotte ook en het huwelijk wordt afgelast. Happy- end in de circustent. Een sprankelende muzikale Kay-film met schitterende dansnummers, die nog steeds heel erg onderhoudend is. Scenario van Isobel Lennart en I.A.L. Diamond, naar de novelle The Romance of Henry Menafee van Paul Gallico. Camerawerk van Robert Surtees.

Meet Me in Las Vegas

1956 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1956. Musical van Roy Rowland. Met o.a. Dan Dailey, Cyd Charisse, Agnes Moorehead, Lili Darvas en Jim Backus.

Charisse`s dansen vormen hoogtepunten in de tamme musical waarin veefokker Dailey en sterdanseres Charisse iets met elkaar krijgen in de gokhoofdstad. De korte optredens van vele topsterren (o.a. Lena Horne, Paul Henreid) zijn leuk. Scenario van Isobel Lennart. Camerawerk van Robert Bronner.

Skirts Ahoy!

1952 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1952. Komedie van Sidney Lanfield. Met o.a. Esther Williams, Joan Evans, Vivian Blaine, Barry Sullivan en Keefe Brasselle.

De leuke rolbezetting houdt het wormstekige verhaal over drie vrouwtjes en hun vriendjes niet drijvende.

Holiday Affair

1949 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1949. Komedie van Don Hartman. Met o.a. Robert Mitchum, Janet Leigh, Wendell Corey, Gordon Gebert en Griff Barnett.

Goedmoedige, hoewel niet bijster ambitieuze romantische komedie verhaalt van een alleenstaande moeder door wier toedoen vriendelijke verkoper Steve (Mitchum) wordt ontslagen. Dat is het begin van een romance, maar Connie (Leigh) zou met iemand anders trouwen. Haar zoontje Timmy (Gebert) weet wel wie hij het liefst als stiefvader heeft. De sentimenten en sneeuwvlokken komen en gaan volgens voorspelling. Door jaarlijkse uitzendingen op Turner Classic Movies werd Holiday Affair een bescheiden kerstklassieker, hoewel kerst eerder een sfeerverhogende dan een thematische rol speelt.

East Side, West Side

1949 | Drama, Zwijgende film, Musical

Verenigde Staten 1949. Drama van Mervyn LeRoy en Vincent Sherman. Met o.a. Barbara Stanwyck, James Mason, Ava Gardner, Van Heflin en Cyd Charisse.

Stanwyck en Mason spelen de centrale rollen als chic society- stel in New York City met een rijke scala aan huwelijksproblemen, die worden aangewakkerd door de verleidelijke Gardner en de begrijpende Heflin. Statische MGM-versie van Marcia Davenport's oppervlakkige roman. Isobel Lennart schreef het scenario. Het camerawerk is van Charles Rosher.

The Kissing Bandit

1948 | Musical, Western, Komedie

Verenigde Staten 1948. Musical van Laslo Benedek. Met o.a. Frank Sinatra, Kathryn Grayson, Ann Miller, J. Carrol Naish en Ricardo Montalban.

Als de jonge Ricardo hoort dat zijn vader overleden is, breekt hij zijn studie bedrijfseconomie in Boston af om terug te gaan naar Californië, waar hij het pension van zijn vader wil overnemen. Bij zijn thuiskomst hoort hij echter dat zijn vader in werkelijkheid de beruchte 'kussende bandiet' was die de gewoonte had bij elke roofoverval alle aanwezige dames naar hartelust te kussen. Op aandringen van Chico, een oude maat van zijn vader, besluit hij in zijn vaders voetsporen te treden en het duurt niet lang voor hij de smaak te pakken heeft.

Anchors Aweigh

1945 | Musical, Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1945. Musical van George Sidney. Met o.a. Frank Sinatra, Gene Kelly, Kathryn Grayson, José Iturbi en Dean Stockwell.

In de amusante MGM-musical van specialist Sidney (Showboat, Annie Get Your Gun) zijn Sinatra en Kelly twee montere matrozen op verlof in Hollywood. Aan de wal hebben ze voornamelijk meisjes, zingen en dansen in de kop. Het leukst is de klassieke scène waarin Kelly danst met Jerry, de muis uit de Tom and Jerry-animaties. Voor zijn partituur bij dit schoolvoorbeeld van escapisme ontving componist George Stoll (1902-1985) een Oscar. In 2001 belandde het beeldje op een veiling, waar acteur Kevin Spacey het voor 150.000 dollar kocht en retourneerde aan de Academy of Motion Picture Arts and Sciences.