Marcel Berteau

Acteur

Marcel Berteau is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Super Papy

1989 | Komedie

België 1989. Komedie van Jean-Marie Deconinck. Met o.a. Irène Laurent, Nelly Beguin, Marcel Berteau, Robert Roanne en Muriel Stanislas.

Super Papy keert na twintig jaar terug naar Parijs om zijn verblufte familie mee te delen dat hij gaat scheiden. Dan volgt een reeks komisch bedoelde maar eigenlijk weinig bijzondere verwikkelingen. De 'filmmaker' denkt te kunnen volstaan met het belachelijk maken van het optreden van de kluchtspelers, zodat zij wel het idee moeten hebben gekregen, dat het acteursvak niet eenvoudig is. Ook bekend als BILLET DE FAVEUR: SUPER PAPY.

Le mariage de mademoiselle Beulemans

1983 | Komedie

België 1983. Komedie van Michel Rochat. Met o.a. Ania Guedroitz, Léonil McCormick, Jacques Lippe, Donat Craps en Jean Hayet.

De zoveelste verfilming van een boulevardtoneelstuk. Deze Brusselse zedenkomedie werd in 1910 door Jean-François Fonson en Fernand Wicheler in een paar dagen tijd in elkaar gezet om een gaatje op te vullen in de programmering van een Belgisch theater. Het stuk werd in zeventien talen vertaald en wordt sindsdien regelmatig opgevoerd. Het toneelwerk van de toen nog jonge Pagnol werd er in ieder geval door geïnspireerd. Een stuk dat al zo vaak op het publiek is uitgeprobeerd, loopt natuurlijk als een trein. In cinematografisch opzicht is er weinig nieuws onder de zon: men heeft gewoon de toneelenscenering van Lucien Fonson gebruikt. De film ontleent zijn kracht aan de karakters, de krasse dialogen en de overheersende rol van Lippe als meneer Beulemans.

Le vélo dans l'herbe

1972 | Mysterie, Drama

België 1972. Mysterie van Paul Roland. Met o.a. Pierre Michael, Claire Wauthion, Anne Chappuis, Uta Wagner en Raymond Peyra.

De geschiedenis van drie vrouwen en een journalist, die hen allerlei gruwelijke onthullingen doet. Wat gefilosofeer over het onvermogen van de mens om dat leven te leiden, waarvan hij droomt (logisch!). Het idee was niet slecht maar het scenario, de dialogen en de regie komen zelden nader tot elkaar. Eerstgenoemde is realistisch en nauwgezet, terwijl de dialogen slap en verwarrend zijn. Het geheel verzandt in ongelofelijk gemaakte dromerige kunstzinnigheid van niks. Gewoon een luchtbel.

L' amoureuse

1972 | Drama

België 1972. Drama van Christian Mesnil. Met o.a. Adriana Bogdan, Marcel Berteau, Arlette Biernaux en Christine Carell.

Een dertigjarige vrouw is heimelijk verliefd op de dokter die haar moeder verzorgt, een autoritaire en hebzuchtige weduwe. Haar liefde wordt een obsessie en ziekelijk jaloers op haar jongere zuster besluit ze de dokter te vermoorden. Zwaartillend psychologisch drama, door de maker opgedragen aan Buñuel. Of hij daar blij mee zal zijn, blijft een open vraag.

L'affaire Sacco et Vanzetti

1967 | Biografie, Historische film

België 1967. Biografie van Paul Roland. Met o.a. Henri Marteau, Richard Muller, Maurice Travail, José Jolet en André Gevrey.

Een aandachtige, toegewijde en minutieuze reconstructie van het proces (van de titel) en de politieke verwikkelingen daaromheen in 1920 in Massachussets. Verzorgde decors en historische betrouwbaarheid, dat wel, maar ook subjectiviteit, zowel goede als minder goede acteurs en een weinig inventieve regie. Deze tvfilm verdwijnt dan ook in het niet bij de al eerder, met veel meer inspiratie gemaakte film SACCO E VANZETTI van Giuliano Montaldo (1971).

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marcel Berteau op televisie komt.

Reageer