Lindsay Crouse: cast en muziek.
Er zijn 30 films gevonden.

Beyond the Prairie: The true story of Laura Ingalls Wilder

2000 | Drama

Verenigde Staten 2000. Drama van Marcus Cole. Met o.a. Richard Thomas, Lindsay Crouse, Meredith Monroe, Walton Goggins en Barbara Jane Reams.

The Insider

1999 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1999. Drama van Michael Mann. Met o.a. Al Pacino, Russell Crowe, Christopher Plummer, Diane Venora en Philip Baker Hall.

Filmkunstenaar Michael Mann (Heat) liet in 1999 wederom zijn almacht gelden met The Insider, een quasi documentaire gebaseerd op de heikele avonturen van een klokkenluider in de Amerikaanse tabaksindustrie. Russell Crowe speelt de voormalige sigarettenwetenschapper Jeffrey Wigand, een doorsnee man die vlamt onder druk. Zijn klankbord is Al Pacino die fungeert als de nieuwsgretige producent Lowell Bergman van de gerenommeerde nieuwsshow 60 Minutes. The Insider blinkt uit wat betreft regie, cameravoering en montage maar het zwaartepunt ligt bij het sublieme samenspel van Crowe en Pacino. De chemie tussen de heren wordt verbeeld in plaats van uitgelegd en dat is zeldzaam.

Stranger in My House

1999 | Thriller

Verenigde Staten 1999. Thriller van Joe Cacaci. Met o.a. Dan Lauria, Lindsay Crouse, Zoe McLellan, Jay Thomas en Brian Smiar.

Een gescheiden vrouw verhuurt een leegstaande kamer in haar huis aan een ogenschijnlijk aardige studente. Ze weet echter niet dat de studente een zeer gemene kant heeft

The Progeny

1998 | Sciencefiction, Horror

Verenigde Staten 1998. Sciencefiction van Brian Yuzna. Met o.a. Arnold Vosloo, Brad Dourif, Lindsay Crouse, Jillian McWhirter en Wilfred Brimley.

Een gescheiden vrouw verhuurt een leegstaande kamer in haar huis aan een ogenschijnlijk aardige studente. Ze weet echter niet dat de studente een zeer gemene kant heeft

Progeny

1998 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1998. Sciencefiction van Brian Yuzna. Met o.a. Jillian McWhirter, Arnold Vosloo, Brad Dourif, Lindsay Crouse en Wilford Brimley.

Een gescheiden vrouw verhuurt een leegstaande kamer in haar huis aan een ogenschijnlijk aardige studente. Ze weet echter niet dat de studente een zeer gemene kant heeft

The Juror

1996 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1996. Thriller van Brian Gibson. Met o.a. Demi Moore, Alec Baldwin, Anne Heche, James Gandolfini en Joseph Gordon-Levitt.

In deze psychologische thriller wordt jurylid Annie Laird (Demi Moore) geterroriseerd door de intelligente gangster Teacher (Alec Baldwin), die wil dat ze een maffioso tijdens een rechtszaak vrijpleit. Na het rechtbankdeel gaat de film nog een hele tijd onnodig door in de jungle van Guatemala. Moore won met The Juror haar eerste Razzie-prijs voor slechtste actrice. De film heeft wel mooie bijrollen van Anne Heche (Donnie Brasco) als Annie's beste vriendin en James Gandolfini (The Sopranos) als Teacher's hulpje. Het script kwam van Ted Tally die ook meeschreef aan The Silence of the Lambs.

The Arrival

1996 | Sciencefiction, Thriller

Verenigde Staten​/​​Mexico 1996. Sciencefiction van David Twohy. Met o.a. Charlie Sheen, Lindsay Crouse, Richard Schiff, Ron Silver en Teri Polo.

Slimme sciencefictionthriller met Sheen als astronoom Zane Zaminsky die vreemde geluiden oppikt uit de ruimte. Hij wordt ontslagen door NASA en gaat op onderzoek uit - er blijkt meer aan de hand te zijn: de aliens zijn al op aarde. Scriptschrijver/regisseur Twohy vermijdt sf-clichés en gebruikt spaarzaam indrukwekkende special effects, waardoor dit aangename werk een klein cultfilmpje werd. Ook bekend als Shockwave. Vier jaar later draaide regisseur Twohy een andere 'must' voor sciencefictionfans, Pitch Black, met een toen nog kersverse Vin Diesel.

Millennium

1996 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1996. Drama van David Nutter. Met o.a. Lance Henriksen, Megan Gallagher, Bill Smitrovich, Terry O'Quinn en Paul Dillon.

Slimme sciencefictionthriller met Sheen als astronoom Zane Zaminsky die vreemde geluiden oppikt uit de ruimte. Hij wordt ontslagen door NASA en gaat op onderzoek uit - er blijkt meer aan de hand te zijn: de aliens zijn al op aarde. Scriptschrijver/regisseur Twohy vermijdt sf-clichés en gebruikt spaarzaam indrukwekkende special effects, waardoor dit aangename werk een klein cultfilmpje werd. Ook bekend als Shockwave. Vier jaar later draaide regisseur Twohy een andere 'must' voor sciencefictionfans, Pitch Black, met een toen nog kersverse Vin Diesel.

If These Walls Could Talk

1996 | Drama

Verenigde Staten 1996. Drama van Nancy Savoca en Cher. Met o.a. Demi Moore, Sissy Spacek, Cher, Anne Heche en Shirley Knight.

Drie verschillende verhalen in drie decennia vol emoties en menselijk onvermogen passeren de revue. Een drieluik over drie zelfverzekerde vrouwen, die model staan voor de moeilijkste beslissing uit hun leven. Elk tijdperk is anders, de omstandigheden en de mensen ook, maar uiteindelijk telt slechts één keuze: het is alles of niets.

The Indian In The Cupboard

1995 | Avonturenfilm, Familiefilm, Animatie, Fantasy

Verenigde Staten 1995. Avonturenfilm van Frank Oz. Met o.a. Hal Scardino, Litefoot, Lindsay Crouse, Richard Jenkins en Rishi Bhat.

De negen-jarige Scardino krijgt voor zijn verjaardag een kastje. Hij legt er zijn Indiaantje in en de volgende ochtend ontdekt hij dat het stukje speelgoed een levensechte Rode Krijger geworden is... van tien centimeter hoog. Hij vertelt het onwaarschijnlijke verhaal aan zijn vriendje Bhat die prompt een cowboy tevoorschijn tovert. Wanneer ook deze levend wordt, gaan de poppen aan het dansen. Of het nu zo moet, maar er ontspint zich een vervelend verhaal dat steeds in herhaling valt. Het schitterende jeugdboek van Lynne Reid Banks komt als film nooit echt tot leven, ondanks het duidelijk grote budget dat Oz ter beschikking had voor de speciale effecten en dat het scenario toevertrouwd werd aan Melissa Mathison, die toch E.T. op haar actief heeft. Het is een familiefilm, maar dat wil toch niet zeggen dat hij langdradig moet zijn! Fotografie van Russell Carpenter. Dolby Stereo.

Schoolbreak Special: Between Mother and Daughter

1995 | Drama

Verenigde Staten 1995. Drama van Matthew Diamond. Met o.a. Lindsay Crouse, A.J. Langer, Dan Lauria, Christopher Daniel Barnes en John Livingston.

De familie Leone behoort tot de middenklasse. Vader Joe (Lauria) werkt hard, mam Anna (Crouse) is een trouwe schat. De zestien-jarige dochter Carla (Langer) die een lekker snoetje heeft, is in haar puberteit. Hierdoor is ze af en toe flink in de contramine. Als bij moeder Anna borstkanker wordt vastgesteld, is de afzetting van een borst onvermijdelijk. Deze radicale ingreep is een schok voor tiener Carla. Het opstandige gedrag van Carla slaat om als een blad aan de boom en rebellie maakt plaats voor grote bezorgdheid. Het kind wordt volwassen door deze ervaring. Het zoete, lieve scenario van Pamela Douglas is zonder verrassing, al is de personage van Carla daarin zorgvuldig gestalte gegeven. De spelprestaties mogen er zijn en regisseur Diamond heeft ervoor gezorgd dat de vaart erin zit. Deze redelijk korte tv-film raakt een gevoelige snaar bij de kijker zonder dat hij pretenties heeft.

Traps

1994 | Misdaad

Verenigde Staten 1994. Misdaad van Rob Bowmaan. Met o.a. George C. Scott, Dan Cortese, Bill Nunn, Piper Laurie en Lindsay Crouse.

Krachtige eerste aflevering van een politieserie waarin fantastisch geacteerd wordt door George C. Scott als ex-hoofd van de afdeling moordzaken, Joe Trapchek, die opnieuw bij de afdeling in dienst treedt als adviseur. Behalve afrekenen met moordenaars, moet hij optreden tegen zijn kleinzoon Chris (Cortese) die ook bij de moordbrigade is, en de regels overtreedt. Hij moet dan met de partner van Chris, Jack Gould (Nunn) de brokken moet lijmen. Hoe dichter ze bij de oplossing van een zaak komen, des te nader komen ze elkaar. Joe werkt aan onopgeloste zaken uit het verleden. In de eerste zaak gaat het om massamoorden. Regisseur Bowman en bewerker Chris G. Willingham zorgen voor een uur kijkplezier met hoog tempo en enkele gevoelige momenten die effect sorteren. Uitvoerend producent, schrijver en bedenker Stephen J. Cannell heeft een aangrijpend verhaal geschreven, een goed voorteken dat er meer goede verhalen in deze serie zullen volgen. De bijrolspelers zijn topklasse.

ParalleLives

1994 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1994. Drama van Linda Yellen. Met o.a. James Belushi, James Brolin, LeVar Burton, Lindsay Crouse en Jill Eikenberry.

Na vijf jaar intense research is Minnelli er eindelijk in geslaagd om een groep oud-studenten van het Millbank College bij elkaar te brengen. Ieder is zijn eigen weg gegaan, maar nu halen ze weer oude herinneringen op. Oude liefdes vatten opnieuw vlam. Het is een vrolijke boel, tot een moord hieraan brutaal een einde maakt. Tijdens zijn onderzoek rijt sheriff Wagner weer oude wonden open. Niet iedereen is zo opgetogen over deze reünie. Boeiend psychologisch portret van een groep mensen die ooit vrienden waren, maar die ondertussen compleet uit elkaar gegroeid zijn. Op de generiek prijkt een pleïade aan bekende namen, die allen hun nummertje mogen opvoeren. Complex maar goed opgebouwd scenario van Gisela Bernice naar een verhaal van regisseur Yellen. Achter de camera stond Paul A. Cameron.

Out of Darkness

1994 | Drama

Verenigde Staten 1994. Drama van Larry Elikann. Met o.a. Diana Ross, Ann Weldon, Carl Lumbly, Rhonda Stubbins en Beah Richards.

De parano[KA3]ide, schizofrene Paulie Cooper (Ross) brak haar medische studie af op de leeftijd van 25 jaar, toen de ziekte zich bij haar openbaarde. Met 43, na jaren van terugval en ziekenhuisopnamen, probeert ze weer vat te krijgen op haar leven met behulp van een nieuw medicijn. Een ondersteunende leefgemeenschap, gezinstherapie en haar eigen vastberadenheid geven haar een kans op een nieuw en normaal leven, maar niet zonder teleurstellingen. De tv-film hangt als los zand aan elkaar. Dit zou aan Barbara Turner of editor Peter V. White kunnen liggen, want de film lijkt te bestaan uit losse scènes. Jammer, want het is een goed en boeiend verhaal. Het is het tv-debuut van Diana Ross en zij is beter dan het script. Ze acteert emotioneel maar beheerst, daarbij geholpen door de prachtige regie van Elikann. De bijrollen zijn sterk bezet. Het camerawerk van Donald M. Morgan is goed, evenals de muziek van Michel Colombier. Ross is mede-uitvoerend producent, samen met Andrew Adelson.

Final Appeal

1993 | Drama

Canada​/​​Verenigde Staten 1993. Drama van Eric Till. Met o.a. JoBeth Williams, Brian Dennehy, Lindsay Crouse, Tom Mason en Eddie Jones.

Christine`s (Williams) huwelijk is een hel: ze wordt misbruikt, geslagen en geterroriseerd. Ze neemt het recht in eigen hand en eindigt in de beklaagdenbank, beschuldigd van moord. Voor de verdediging wordt gezorgd door haar broer Perry (Dennehy), pleiter aan de balie. Hij heeft echter een paar zwakke plekken: drank en persoonlijke twijfel over het leed dat z'n zus werd aangedaan. Bovendien is de openbare aanklager een niets ontziende, ambitieuze kerel, waartegen Perry niet is opgewassen. Christine's kansen staan er slecht voor. Gelukkig weet ze haar bijna verloren zaak ten gunste te keren. Dankzij het behoorlijke spel van de hoofdrol te verteren kijkbuisvoer. Naar een ware gebeurtenis. Het scenario is van Phil Rosenberg.

Chantilly Lace

1993 | Drama

Verenigde Staten 1993. Drama van Linda Yellen. Met o.a. Lindsay Crouse, Jill Eikenberry, Martha Plimpton, Ally Sheedy en Talia Shire.

Deze film mag beschouwd worden als de gemoderniseerde versie uit 1939 van George Cukor, THE WOMEN (Later nog eens dunnetjes overgedaan als THE OPPOSITE SEX), die zich in de VS verheugen mag over een cult status, dat niet in de laatste plaats te danken aan het spel. In deze film wordt aan de oorspronkelijke rolbezetting van het toneelstuk van Claire Booth Luce in de gestalte van Plimpton, een vrije fotografe, die met een videocamera door het beeld loopt een extra personage toegevoegd. Eikenberry speelt de perfecte moeder-echtgenote, Williams is filmcriticus, Shire is een non in gewetensnood, Crouse is de verbitterde, gescheiden vrouw en Slater is een kunstenares, die getrouwd is met de ex van Williams. Het is allemaal wat minder dan zijn illustere voorganger en met gore (althans in Amerika) manvijandige grappen. Rosanne Ehrlich en Linda Yellen schreven het middelmatige scenario en de fraaie fotografie is van Paul Cameron.

Being Human

1993 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1993. Komedie van Bill Forsyth. Met o.a. Robin Williams, Theresa Russell, John Turturro, Anna Galiena en Vincent D'Onofrio.

Een ramp van een film in vijf episoden, geschreven en gedraaid door de Schotse regisseur Forsyth. Elk segment verzuipt in dezelfde saaie formule, met Williams als een zakkerige Elckerlyck (holbewoner in het bronzen tijdperk, slaaf in de Romeinse tijd, reiziger op de vlucht voor oorlogen in de middeleeuwen, Portugese avonturier ten tijde van de grote ontdekkingsreizen en gescheiden man in New York anno 1994), die voortdurend op zoek is naar een rake slotzin. De laffe fabels kunnen niet worden gered door de nors acterende Williams. Het geheel wordt aan elkaar gepraat door Russell, in de vorm van leeghoofdige, pseudo new age-filosofie. Scenario van regisseur Forsyth. Dolby.

Desperate Hours

1990 | Thriller, Misdaad

Verenigde Staten 1990. Thriller van Michael Cimino. Met o.a. Mickey Rourke, Anthony Hopkins, Mimi Rogers, Kelly Lynch en Lindsay Crouse.

Gentlemancrimineel Michael (Rourke) is op de vlucht voor de politie. Hij last een adempauze in door samen met zijn partners een nachtje door te brengen in een willekeurig huis, de woning van de ongelukkig getrouwde Nora en Tim (Rogers en Hopkins) en hun twee kinderen. Terwijl Michael wacht op de komst van zijn langbenige verlosser (Lynch), loopt de spanning tussen de criminelen en de gezinsleden hoog op. Regisseur Cimino mikte op psychologische hoogspanning en kwam een heel eind dankzij het gedegen werk van Mickey Rourke en Anthony Hopkins. Helaas wordt het ritme veelvuldig onderbroken door hardhandige regie en ongeloofwaardige opzet.

Communion

1989 | Thriller, Fantasy, Sciencefiction

Verenigde Staten 1989. Thriller van Philippe Mora. Met o.a. Christopher Walken, Lindsey Crouse, Frances Sternhagen, Andreas Katsulas en Terri Hanauer.

Een psychologische thriller, waarin Walken een prima rol speelt als de schrijver Whitley Strieber, die bezoek krijgt van vreemde wezens. Heeft hij een psychiater nodig of een exorcist? Een beetje te lang van stof, terwijl de dramatische sc[KA2]enes tussen Walken en zijn vrouw (Crouse) niet bepaald overkomen, maar de film slaagt er toch in de kijker schrik aan te jagen zonder ooit nodeloos bloederig te worden. Strieber bewerkte voor deze film zijn eigen bestseller, die naar zijn eigen zeggen op waarheid gebaseerd is. Camerawerk van Louis Irving.

Columbo: Sex and the Married Detective

1989 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1989. Mysterie van James Frawley. Met o.a. Peter Falk, Lindsay Crouse, Stephen Macht, Julia Montgomery en Ken Lerner.

Crime-passionel (met dodelijke afloop) op een door seks geobsedeerde patiënt in een (seks)kliniek van Dr. Joan Allenby (Crouse). Z.g. modieus gegeven, dat routinematig door Columbo (Falk) wordt opgelost. Alleen voor Columbo-fans. Scenario van Jerry Ludwig.

Lemon Sky

1987 | Drama

Verenigde Staten 1987. Drama van Jan Egleson. Met o.a. Kevin Bacon, Tom Atkins, Lindsay Crouse, Kyra Sedgwick en Laura White.

Een goed geacteerde, maar veel te theatrale film over een jongen die een bezoek brengt aan zijn vader en zijn nieuwe stiefmoeder. Scenario van Lanford Wilson.

House of Games

1987 | Thriller

Verenigde Staten 1987. Thriller van David Mamet. Met o.a. Lindsay Crouse, Joe Mantegna, Mike Nussbaum, Lilia Skala en J.T. Walsh.

Een vrouwelijke psychiater, tevens de schrijfster van bestsellers, gaat gebukt onder de druk van haar succes en een gevaarlijke patiënt. Ze ontmoet een mysterieuze man, die haar meeneemt naar een speelhol, waar ze een partij blufpoker speelt; ze verliest en moet een cheque uitschrijven. De geheimzinnige man weet haar vertrouwen te winnen, en ontpopt zich als een nog grotere bluffer, en ze wordt geleidelijk betrokken bij een gevaarlijk spel, dat eindigt in de roof van mafiageld en de moord in een hotel. Zij merkt dat ze in een val zit, die zorgvuldig is opgesteld door haar geheimzinnige minnaar en zijn team. Ze grijpt haar kans en neemt op een verschrikkelijke manier wraak. Het fascinerende filmdebuut van Mamet, die het verhaal schreef. Goed vertolkt. Crouse was Mamets echtgenote. Een film om niet over te slaan. Scenario van David Mamet. Camerawerk van Juan Ruiz Anchia.

Places in the Heart

1984 | Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1984. Avonturenfilm van Robert Benton. Met o.a. Sally Field, Lindsay Crouse, Ed Harris, Amy Madigan en Danny Glover.

Texas, eind van de jaren 1930-1940. Na de dood van haar echtgenoot blijft Field achter met twee kinderen en een grote schuld. De bank stelt haar voor de boerderij te verkopen, maar met de hulp van een toevallige passant (Glover) en een blinde kostganger (Malkovich) zal ze erin slagen om, tegen alle verwachtingen in, een spectaculaire katoenoogst te realiseren. Benton, maker van KRAMER VS KRAMER en gespecialiseerd in superieure melodrama`s, scoorde hoog bij critici en publiek met deze prachtig opgenomen en bij momenten aangrijpende film waarin de levenswil en het doorzettingsvermogen van het individu op optimistische, ietwat naïeve wijze wordt bejubeld. Field kreeg voor haar doorleefde hoofdrol een Oscar, Benton eveneens (voor het scenario). Leuk detail is nog dat Amy Madigan en Ed Harris, die in de film een overspelig koppel vertolken, tijdens de opnames verliefd werden en elkaar later het jawoord gaven.

Iceman

1984 | Sciencefiction, Drama

Canada​/​​Verenigde Staten 1984. Sciencefiction van Fred Schepisi. Met o.a. Timothy Hutton, Lindsay Crouse, John Lone, Josef Sommer en David Strathairn.

Een diep in het ijs ingevroren Neandertaler wordt gevonden en wetenschappers wekken hem weer tot leven. De jonge Hutton is als enige in hem als mens geïnteresseerd, terwijl haar collegae hem als een geslaagd wetenschappelijk experiment beschouwen. Boeiende en geloofwaardige SF, die door de fijnzinnige regie van Schepisi meesleept. Spookachtige muziek van Bruce Smeaton en een opmerkelijke spelprestatie van Lone als de holbewoner. Chip Proser en John Drimmer bewerkten een verhaal van Drimmer tot scenario. Camerawerk van Ian Baker.

Daniel

1983 | Drama

Verenigde Staten 1983. Drama van Sidney Lumet. Met o.a. Timothy Hutton, Mandy Patinkin, Lindsay Crouse, Edward Asner en Ellen Barkin.

E.L. Doctorow bewerkte zelf zijn roman [KL]The Book of Daniel[KLE] voor de film. Na de zelfmoordpoging van zijn zuster begint de twintig-jarige Daniel (Hutton) zich vragen te stellen over de dood van hun ouders, die acht jaar ervoor waren terechtgesteld tijdens de golf van anti-communistische psychose. De film is duidelijk geïnspireerd op het proces van de Rosenbergs, maar kan zich niet helemaal waarmaken. De stijl komt te gekunsteld over en hij mist de pointe die ervan uit zou moeten gaan, hoewel er weinig op de vertolking aan te merken is. Doctorow's roman is veel sterker dan deze verfilming. Gefotografeerd door Andrzej Bartkowiak.

The Verdict

1982 | Drama

Verenigde Staten 1982. Drama van Sidney Lumet. Met o.a. Paul Newman, Charlotte Rampling, Jack Warden, James Mason en Milo O'Shea.

Eens was Frank Galvin een vooraanstaand advocaat, maar door zijn drankprobleem is hij aan lager wal geraakt. Een bevriend collega speelt hem een, op het oog vrij eenvoudig, zaakje toe: een echtpaar dat een schadeclaim heeft ingediend tegen een arts, omdat de zuster van de vrouw door een verkeerde behandeling in coma is geraakt. Met een onverwacht opduikende getuige lijkt het onmogelijk de zaak te verliezen en Galvin speelt het dan ook hoog. Op het moment van de rechtszaak is de getuige onbereikbaar, maar inmiddels is Frank overtuigd van de schuld van de arts en heeft hij zijn oude vechtlust terug.

Summer Solstice

1981 | Drama

Verenigde Staten 1981. Drama van Ralph Rosenblum. Met o.a. Henry Fonda, Myrna Loy, Stephen Collins, Lindsay Crouse en Marcus Smythe.

Joshua en Margaret Turner kennen elkaar nu vijftig jaar. Ze kijken terug op die periode. Collins en Crouse spelen de rollen van de jonge Joshua en Margaret. Het was de laatste rol die Fonda zou spelen. De uitzending van deze tv-film was op 30 december 1981, en in augustus '82 stierf één van Hollywoods grootste acteurs. Dat bewees hij ook in deze film.

Prince of the City

1981 | Thriller, Misdaad

Verenigde Staten 1981. Thriller van Sidney Lumet. Met o.a. Treat Williams, Jerry Orbach, Richard Foronjy, Don Billett en Kenny Marino.

Emotioneel krachtig verhaal (dat helaas waar is) over een Newyorkse agent in een speciaal onderzoeksteam die de corruptie binnen de afdeling aan de kaak stelt en zelf eerder slachtoffer dan held wordt. Opvallende rollen van Williams, Orbach (als collega-agent) en wezelachtige aanklager Tolkan. De extreme lengte van de film echter doet afbreuk aan de doeltreffendheid. Te veel details, onnodig om dit verhaal te vertellen. Scenario van Lumet en Jay Presson Allen naar de roman van Robert Daley. Camerawerk van Andrzej Bartkowiak.

Slap Shot

1977 | Sportfilm

Verenigde Staten 1977. Sportfilm van George Roy Hill. Met o.a. Paul Newman, Jennifer Warren, Michael Ontkean, Strother Martin en Lindsay Crouse.

Newman speelt de coach van een ijshockeyteam vol losers en lomperiken, dat nog één kans heeft op succes. Een standaard sportfilmgegeven, ware het niet dat Slap Shot nu eens geen inspirerend familiedrama is, maar een rauw, politiek incorrect en bij vlagen hilarisch portret van een van de bruutste professionele sporten. De getoonde uitspattingen schijnen niet eens ver van de werkelijkheid te liggen: scenarist Nancy Dowd liet zich nauwkeurig voorlichten door haar broer Ned, een ijshockeyster. Newman en regisseur Hill maakten samen klassiekers als Butch Cassidy and the Sundance Kid en The Sting - Slap Shot is van een andere orde, maar eveneens erg genietbaar.

Between the Lines

1977 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1977. Drama van Joan Micklin Silver. Met o.a. John Heard, Lindsay Crouse, Jeff Goldblum, Jill Eikenberry en Bruno Kirby.

Bijzonder boeiende film, die pas later tot zijn recht kwam, over de emotionele problemen van de redactie van een underground- weekblad in Boston dat wordt overgenomen door een uitgeversgigant. De acteerprestaties van de toentertijd onbekende spelers zijn op alle fronten eersteklas.