Lotte Ledl: cast.
Er zijn 20 films gevonden.

Lamorte

1997 | Drama

Duitsland 1997. Drama van Xaver Schwarzenberger. Met o.a. Senta Berger, Nicole Heesters, Elfriede Irall, Gertraud Jesserer en Inge Konradi.

Twaalf voormalige schoolvriendinnen komen dertig jaar na hun eindexamen weer een weekend bij elkaar op uitnodiging van de rijke, succesvolle Iris. Tijdens het uitstapje en het eten lijkt alles weer als vanouds, totdat Iris tijdens het avondeten vertelt dat ze ongeneeslijk ziek is en een eind wil maken aan haar leven. En omdat ze geen familie heeft, vraagt ze haar vroegere vriendinnen of ze haar daarbij willen bijstaan...

Jours clandestins

1994 | Misdaad, Thriller

Duitsland​/​​Italië​/​​Oostenrijk​/​​Frankrijk 1994. Misdaad van Nikolaus Leytner. Met o.a. Stéphane Bonnet, Michaela Mazac, Bernhard Schir, Michaella Rosen en Tobias Ambrosi.

Een succesvolle binnenhuisarchitect (Bonnet) was enkele jaren geleden de toevallige getuige van een moord, maar in ruil voor een groot geldbedrag bewaarde hij het stilzwijgen. Als hij deze onverkwikkelijke geschiedenis zo goed als vergeten heeft, wordt hij het slachtoffer van chantage. Als de eisen zeer hoog worden opgeschroefd, dreigt hij zijn werk en gezin te verliezen. Hij ziet geen andere uitweg meer dan de afperser uit de weg te ruimen. Dat is het begin van een nieuwe nachtmerrie. Spannend gemaakt melodrama dat de kijker van begin tot einde weet te boeien. Wanneer je denkt dat alles rond is, neemt het verhaal onverwacht een andere wending. Het scenario dat goed in elkaar is gezet, is van Max Linder, regisseur Leytner en Dominique Roulet naar diens roman Mes jours clandestins. Het camerawerk is van Michi Riebl.

Die skandalösen Frauen

1994 | Drama, Romantiek

Oostenrijk 1994. Drama van Xaver Schwarzenberger. Met o.a. Krista Posch, Julia Stemberger, Bibiana Zeller, Wolfgang Hübsch en Robert Tessen.

Sinds de dood van haar vader runt Nora Heid (Posch) diens antiekzaak en moet zij ook nog zorgen voor haar twaalf jaar jongere zus Lotte (Stemberger). Nora tracht de verlieslijdende winkel te redden door een huwelijk aan te gaan met een aanbidder, terwijl de levenslustige Lotte een charmante fotograaf (Hübsch) leert kennen, die zij naar Mexico volgt. Oostenrijkse melodramatiek op zijn smalst en uit de titel kun je opmaken dat je geen vuurwerk mag verwachten. Naar motieven uit de roman Die Schwestern Kleh van Gina Kaus.

Die Nacht der Nächte

1994 | Drama

Oostenrijk 1994. Drama van Xaver Schwarzenberger. Met o.a. Senta Berger, Frank Hoffmann, Harald Pichlhöfer, Susi Nicoletti en Roswitha Szyszkowitz.

Mooie Teresa (Berger), de echtgenote van een succesvolle advocaat, wordt vijftig. Ze handelt in oosterse tapijten, verdient er leuk mee, maar voelt zich onbevredigd (in meerdere opzichten). Met tegenzin gaat zij naar huis, waar haar moeder (Nicoletti) en haar dochter Valerie (Szyszkowitz) de jarige opwachten om haar in de bloemetjes te zetten. Zij heeft er niet zo veel zin in en zij gaat de nacht in, op zoek naar avontuur. Zij beleeft een avontuurlijke nacht. Helemaal zinloos blijkt het niet geweest te zijn, want de gefrustreerde huisvrouw krijgt er nieuwe levensvreugde door. Gedraaid door de ex-cameraman van R.W. Fassbinder, Xaver Schwarzenberger, en geschreven door Ulli Schwarzenberger. En Senta, die zo'n beetje een vrouw van haar eigen leeftijd speelt, mag er best zijn.

Tafelspitz

1993 | Romantiek

Oostenrijk​/​​Duitsland 1993. Romantiek van Xaver Schwarzenberger. Met o.a. Christiane Hörbiger, Otto Schenk, Jan Niklas, Anika Pages en Michelle Becker.

In afwachting om in de zaak van haar moeder Karolina (H[KA3]orbiger), derde generatie restaurantuitbaatster, te stappen wil Lilli (Pages) een jaar op eigen benen staan. Ze neemt de job aan van au-pair bij de Hitchcocks, een Amerikaans gezin in Berlijn. Als Thomas Jefferson (Niklas), de baas van Mr. Hitchcock (Brigadier), op bezoek komt is iedereen in paniek. Mrs. Hitchcock (Becker) kan niet koken en de man haat restaurants. Bovendien is Jefferson erop uit om hen te vernederen, zoals hij met al zijn ondergeschikten doet. Maar het eten dat Lilli klaarmaakt is een succes en Jefferson koopt haar van de Hitchcocks over zonder dat hij haar gezien heeft. Ze reist naar Amerika met Jeffersons bediende William (Schenk). Als hij haar ontmoet wordt hij op haar verliefd zonder te beseffen dat ze eigenlijk zijn kokkin is. Oubollige Duitse romantische komedie zoals ze schering en inslag waren begin jaren 1960. Zelfs de gags zijn overjaars. Het wordt allemaal leuk gespeeld, maar het geeft je een gevoel van `d[KA1]ej[KA2]e vu`. Op enkele momenten na (o.a. de negerbediende die de achterlijke Europese meid uitlegt wat een frigo is) flauw en voorspelbaar. Uli Schwarzenberger schreef het scenario, terwijl broer en regisseur Xaver de camera bediende.

Das andere Leben

1987 | Drama

Duitsland 1987. Drama van Nicolas Gessner. Met o.a. Dietrich Mattausch, Elisabeth Endriss, Claudia Messner, Jane Tilden en Dinah Hinz.

Het relaas van een dappere vrouw, die door haar man in de steek is gelaten. Ze bouwt na een moeilijke periode, een nieuw bestaan voor zichzelf en haar kinderen op. Beslist niet drammerig, maar vrouw-vriendelijk en niet man-vijandig. Het scenario is van Leo Lehmann. Het camerawerk is van Gernot Roll.

38

1987 | Romantiek, Drama, Historische film

Oostenrijk​/​​Duitsland 1987. Romantiek van Wolfgang Glück en Wolfgang Gluck. Met o.a. Tobias Engel, Sunnyi Melles, Heinz Trixner, Lotte Ledl en Ingrid Burkhard.

Film over het lot van een liefdespaar naar een roman van Friedrich Torberg. Een jonge actrice en een joodse schrijver maken het binnenmarcheren van Hitler in Oostenrijk mee, de zgn. Anschluss in 1938. Hun hoop om hun privé geluk veilig te stellen voor de Nazi-terreur wordt de bodem in geslagen. Ook bekend als HEIM INS REICH.

Ich heirate eine Familie

1975 | Familiefilm, Drama

Duitsland 1975. Familiefilm van Peter Weck. Met o.a. Peter Weck, Thekla Carola Wied, Julia Biedermann, Timmo Niesner en Tarek Helmy.

De familie Weck-Wied en kinderen verheugen zich op de kerstvakantie op de Canarische eilanden, maar ze worden uitgenodigd door oom Holt uit Wenen die gaat trouwen. Een familie-film met aardige plaatjes van Berlijn, Wenen en Meyerhofen in het Zillertal, verpakt als kerstfilm.

Wenn jeder Tag ein Sonntag wär

1973 | Komedie, Muziek

Duitsland 1973. Komedie van Harald Vock. Met o.a. Chris Roberts, Peter Weck, Lotte Ledl, Georg Thomalla en Heinz Reincke.

De eigenaar van een reisbureau gaat onder vermomming op vakantie in zijn eigen hotel. De hotelmanager krijgt daar lucht van, maar maakt de noodlottige vergissing een ander voor zijn baas aan te zien. Door schlagers omlijst is het allemaal nog minder te pruimen. Scenario van Sven Freiheit. Camerawerk van Heinz Hölscher.

Rudi, benimm Dich

1971 | Komedie

Duitsland 1971. Komedie van Franz Josef Gottlieb. Met o.a. Rudi Carrell, Anita, Chris Roberts, Heidi Hansen en Ernst H. Hilbich.

De tweede zeer flauwe film, waarin getracht wordt opnieuw een slaatje te slaan uit de popularitieit in Duitsland van de in Nederland geboren tv-persoonlijkheid Carrell. Hij speelt in dit werkje een verwarde schrijver van korte verhalen, die liever uitvinder van onzinnige apparaten is. Hij moet aan de Wörthersee vakantie nemen om een door een misverstand verloren gegaan prijswinnend lottobriefje weer in zijn bezit te krijgen. Overslaan. Scenario van Erich Tomek. Camerawerk van Franz X. Lederle.

Der Junge Törless

1966 | Drama

Duitsland​/​​Frankrijk 1966. Drama van Volker Schlöndorff. Met o.a. Mathieu Carrière, Bernd Tischer, Fred Dietz, Marian Seidowsky en Lotte Ledl.

Naar de roman Die Verwirrungen des Zöglings Törless van Robert Musil uit 1906. In de vroege twintigste eeuw ziet een jongen op een kostschool in Oostenrijk-Hongarije het sadistische gedrag van enkele klasgenoten zwijgend aan. In naoorlogs Duitsland maakte dit gegeven veel los, precies zoals debuterend regisseur Schlöndorff had gehoopt. Der junge Törless was de eerste Duitse film die een prijs won op Cannes en is een van de beste exponenten van de Neue Deutsche Welle. De beklemmende sfeer is gevangen in prachtige zwart-witbeelden.

Schwejks Flegeljahre

1964 | Muziek, Drama

Duitsland 1964. Muziek van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Peter Alexander, Rudolf Prack, Gunther Philipp, Lotte Ledl en Hannelore Auer.

Ster-vehikel voor de toen 38-jarige, razend populaire Schlagerzanger Peter Alexander als slagerszoon Josef Schwejk die opgeroepen wordt voor de eerste oefening in het leger. Het resultaat is een slappe, episodische dienstkomedie. Als achtergrond voor het verhaal heeft men het werk van Jaroslav Hašek de schepper van de Brave Soldaat Schwejk genomen. Het heeft daarmee echter weinig van doen, behalve dat de personages ervan geleend zijn en buitengewoon vrij verwerkt zijn in een scenario van Karel Kubala en Heinz Pauck. Het camerawerk van deze lachwekkende klucht is van Friedl Behn-Grund. Zie ook: Schlagerfilms.

Ein Lied geht um die Welt

1958 | Biografie, Drama

Duitsland 1958. Biografie van Géza von Bolváry. Met o.a. Hans Reiser, Sabina Sesselmann, Theo Lingen, Karl Lieffen en Ruth Stephan.

Een boeiende, maar hier en daar nogal geromantiseerde biografie van Joseph Schmidt met dezelfde titel als Schmidts eigen film uit 1933. Voor de zangfragmenten is de stem van de in 1942 overleden tenor gebruikt. Scenario van Ernst Neubach. Camerawerk van Ernst W. Kalinke.

Besuch aus heiterem Himmel

1958 | Komedie

Duitsland 1958. Komedie van Ferdinand Dörfler. Met o.a. Johannes Heesters, Elma Karlowa, Oskar Sima, Hans von Borsody en Al Hoosman.

Heesters in de rol van een Amerikaanse miljonair, die onder een valse naam een kasteel in Duitsland gekocht heeft. Op een goede dag staat hij verkleed als circusartiest compleet met een gezelschap aan de poort van zijn eigen burcht. De beheerder laat ze binnen en probeert hen 's nachts - door een aantrekkelijke jonge vrouw als spook te laten optreden - af te schrikken en ze zo kwijt te raken. Dat loopt in deze onderhoudende klucht natuurlijk geheel anders want de rijkaard had met zijn vrienden in de VS gewed dat hij uit Europa een spook zou halen. Wat ver gezocht, maar nog steeds om te lachen. Het scenario is van Olf Fischer en regisseur Dörfler. Het camerawerk is van Willy Winterstein.

Hengst Maestoso Austria

1956 | Romantiek

Oostenrijk 1956. Romantiek van Hermann Kugelstadt. Met o.a. Paul Klinger, Nadja Gray, Rolf Kutschera, Gustav Knuth en Lotte Ledl.

Pikeur Georg Hochleitner (Klinger) wil graag het paard uit de titel in zijn bezit krijgen, maar de middelen ontbreken hem om het Lipizzaner-edeldier te kopen. Hij gaat dikwijls naar de stoeterij om de hengst te bewonderen. Daar ontmoet hij gravin Marika Szilady (Gray), Maria voor intimi, een weduwe met wie hij aanvankelijk ruziet over het paard, maar uiteindelijk worden ze verliefd. Maria wordt teruggeroepen naar haar landgoed in Hongarije en Georg gaat naar huis. Als hij een erfenis krijgt, kan hij het dier aankopen, maar op de stoeterij hoort hij dat Maria hem voor is geweest. Hij mag het beest naar Hongarije brengen, waar hij Maria weer ziet. Hij wordt vlot weggewerkt door haar zwager graaf Ferencz Szilady, maar Maria schenkt hem het paard, waarmee hij afreist naar zijn nieuwe woonplaats, het idyllische St. Georgen. Zijn brieven blijven onbeantwoord, omdat Ferencz ze weghoudt, maar als hij haar een telegram stuurt, komt ze naar hem toe. Maria is inmiddels verarmd omdat haar zwager alles verbrast heeft, en Georg is een goede partij geworden om te trouwen; en zo leefden ze nog lang en gelukkig. Theodor Ottawa en Arthur-Heinz Lehmann schreven samen het hypocriete scenario naar Lehmanns escapistische roman, die indertijd een groot succes was. De spelprestaties steken beslist niet boven het bescheiden niveau van deze onbenullige film uit en het camerawerk is Walter Tuch en Walter Partsch.

Försterliesel

1956 | Drama

Duitsland 1956. Drama van Herbert B. Fredersdorf. Met o.a. Anita Gutwell, Rudolf Lenz, Eva Maria Meineke, Rudolf Carl en Erik Frey.

Liesel (Gutwell) is de dochter van de overleden houtvester en wordt F[KA3]orsterliesel genoemd. Ze houdt van dieren en heeft een jongensachtig uiterlijk, waarachter een charmante jonge vrouw schuil gaat. Bartl (Hesse) een opgeblazen hereboer probeert haar het hof te maken, maar Liesel wijst deze rokkenjager resoluut van de hand.

Dort oben, wo die Alpen glühen

1956 | Drama, Avonturenfilm

Duitsland 1956. Drama van Otto Meyer. Met o.a. Ingmar Zeisberg, Albert Rueprecht, Lotte Ledl, Gerlinde Locker en Erik Frey.

Berggids Bertl Bruneder bedwingt andermaal, maar dit keer schoorvoetend een steile wand met stadse amateur-alpiniste Andrea Baureiss. Tijdens de bestijging worden ze overvallen door een onweer en moeten de nacht in een hol in de rotswand doorbrengen. De jonge alpiniste wordt verliefd op haar stoere gids, die niet ongevoelig is voor haar avances. Als ze zijn teruggekeerd, wekt dat de jaloezie van de verloofde van de berggids, Anna Edelhofer, de trotse en rijke eigenaresse van een herenboerderij. Zij dwingt Bertl ertoe zijn liefde voor haar te gaan bewijzen door een eidelweis te plukken. Deze bloemen groeien op uiterst onbereikbare plaatsen en de jonge gids slaagt er niet zonder groot gevaar voor zijn eigen leven in.

Der Schandfleck

1956 | Drama

Oostenrijk 1956. Drama van Herbert B. Fredersdorf. Met o.a. Heinrich Gretler, Gerlinde Locker, Evi Servaes, Harry Fuss en Lotte Ledl.

Als Leni Reindorfer (Locker) kennismaakt met de molenaarszoon Florian (Von Borsody) is ze onmiddellijk verliefd op hem, maar haar vader Josef (Gretler) verbiedt haar om met hem om te gaan. Als de waarheid boven water komt, is die schokkend: Florians vader had een verhouding met Leni`s overleden moeder voordat ze met herenboer Reindorfer trouwde. Ze was toen in verwachting en Reindorfer besloot zijn mond te houden. Geschokt keert Leni de monumentale hoeve van Reindorfer de rug toe en gaat als meid werken bij een keuterboer (Dahlen) die weduwnaar is en een dochtertje heeft dat duidelijk lijdt onder het verlies van haar moeder. Zo wordt de verdrietige Leni toch nog gelukkig als zij de stiefmoeder wordt van de kleine meid. Dit genredrama is gemakkelijk te volgen en wordt heel behoorlijk gespeeld, maar je moet er wel van houden om er voor te gaan zitten. Het is al behoorlijk oud, want het werd reeds eerder verfilmd als zwijgende film in 1917, maar omdat de geschiedenis nauwelijks veroudert, werd het nog eens bewerkt in 1998 als tv-film. Het scenario is van Theodor Ottawa naar de gelijknamige roman van Ludwig Anzengruber. Het camerawerk is Sepp Riff. Mono.

Die Sennerin von St. Kathrein

1955 | Drama

Oostenrijk 1955. Drama van Herbert B. Fredersdorf. Met o.a. Rudolf Lenz, Anita Gutwell en Lotte Ledl.

Landgoedeigenaar wordt verliefd op een herderin, maar de dochter van een rijke kroegeigenaar probeert op dubieuze wijze te verhinderen dat de twee een relatie opbouwen.

Echo der Berge

1954 | Drama

Oostenrijk 1954. Drama van Alfons Stummer. Met o.a. Anita Gutwell, Rudolf Lenz, Erik Frey, Karl Ehmann en Erni Mangold.

Het gemeentebestuur van een klein Oostenrijks plaatsje wil heel wat bomen omhakken in hun bos om de gemeentekas te vullen. De plaatselijke boswachter, (die een beeldschone kleindochter heeft) schakelt staatsbosbeheer in om het snode voornemen te verijdelen. Braaf Heimat-werk en voor wie het positief wil zien een vroege milieu-film.