Oostenrijk 1956. Drama van Herbert B. Fredersdorf. Met o.a. Heinrich Gretler, Gerlinde Locker, Evi Servaes, Harry Fuss en Lotte Ledl.

VPRO Cinema

Als Leni Reindorfer (Locker) kennismaakt met de molenaarszoon Florian (Von Borsody) is ze onmiddellijk verliefd op hem, maar haar vader Josef (Gretler) verbiedt haar om met hem om te gaan. Als de waarheid boven water komt, is die schokkend: Florians vader had een verhouding met Leni`s overleden moeder voordat ze met herenboer Reindorfer trouwde. Ze was toen in verwachting en Reindorfer besloot zijn mond te houden. Geschokt keert Leni de monumentale hoeve van Reindorfer de rug toe en gaat als meid werken bij een keuterboer (Dahlen) die weduwnaar is en een dochtertje heeft dat duidelijk lijdt onder het verlies van haar moeder. Zo wordt de verdrietige Leni toch nog gelukkig als zij de stiefmoeder wordt van de kleine meid. Dit genredrama is gemakkelijk te volgen en wordt heel behoorlijk gespeeld, maar je moet er wel van houden om er voor te gaan zitten. Het is al behoorlijk oud, want het werd reeds eerder verfilmd als zwijgende film in 1917, maar omdat de geschiedenis nauwelijks veroudert, werd het nog eens bewerkt in 1998 als tv-film. Het scenario is van Theodor Ottawa naar de gelijknamige roman van Ludwig Anzengruber. Het camerawerk is Sepp Riff. Mono.

credits

Regie:
Herbert B. Fredersdorf
Cast:
Heinrich Gretler, Gerlinde Locker, Evi Servaes, Harry Fuss, Lotte Ledl, Hans von Borsody, Armin Dahlen, Gustl Gstettenbaur, Gerti Bens, Ferry Wondra, Gerhard Hofer, Rudolf Carl
Scenario:
Theodor Ottawa
Muziek:
Hans Hagen
Schrijver:
Ludwig Anzengruber
Jaar:
1956
Alt. titels:
Schandfleck, Der
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Heimatfilm
Landen:
Oostenrijk

op televisie
0 uitzendingen

Der Schandfleck (1956) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken