Emile De Antonio

Regisseur, Acteur

Emile De Antonio is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Andy Warhol

1988 | Documentaire, Biografie, Experimenteel

Verenigd Koninkrijk 1988. Documentaire van Kim Evans. Met o.a. David Bailey, Brigid Berlin, Victor Bockris, Bob Colacello en Ronnie Cutrone.

Een portret van Andy Warhol (geboren als Andrew Warhola in 1928), de ongekroonde koning van de pop-art. Na zijn studies begon hij als reclametekenaar, tot hij begin jaren 1960 explodeerde in de Amerikaanse kunstwereld. Met zijn Factory domineerde hij tien jaar lang de cultuurscène in de V.S. en zijn schilderijen van Hollywood-coryfeeën en consumptieproducten zoals Campbell of Coca-Cola zijn wereldberoemd. Vanaf 1963 hield hij zich ook bezig met film. Deze films zijn echter zelden te zien door hun a-commerciëel karakter en werden ooit omschreven als het meest invloedrijke ongeziene [KA21]uvre uit de filmgeschiedenis. Vanzelfsprekend wordt er ook veel aandacht besteed aan de moordaanslag die Valerie Solanas in 1968 op hem pleegde en die van grote invloed was op zijn verdere carrière. In 1987 overleed hij ten gevolge van nooit opgehelderde complicaties na een eenvoudige operatie. Mensen die met hem gewerkt hebben getuigen over hun samenwerking. Verder zien we fragmenten uit diverse van Warhols films. Een interessante, goed uitgediepte documentaire die een duidelijk inzicht geeft in het complexe [KA21]uvre van deze culturele duizendpoot. Melvyn Bragg schreef het scenario en sprak de commentaar. Montage is van Tony Webb. Achter de camera nam Paul Bond plaats.

In the King of Prussia

1982 | Documentaire

Verenigde Staten 1982. Documentaire van Emile De Antonio. Met o.a. Martin Sheen, Daniel Berrigan, Philip Berrigan, Dean Hammer en Carl Kabat.

Technisch onbeholpen, semi-geïmproviseerde reconstruktie van een proces tegen acht Amerikaanse burgers die een kerncentrale binnendrongen en daar allerlei documenten en materiaal vernielden. Sheen is de enige professionele acteur, de andere rollen worden gespeeld door de échte betrokkenen. Ongetwijfeld goed bedoeld, maar zenuwslopend lelijk om naar te kijken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Emile De Antonio op televisie komt.

Reageer