Dmitri Astrachan

Regisseur

Dmitri Astrachan is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Kasachstanlady

2000 | Drama

Duitsland 2000. Drama van Dmitri Astrachan. Met o.a. Daniel Fehlow, Tanja Szewczenko en Valeria Valeeva.

De Berlijnse zanger van een garageband heeft wel iets beters te doen als te zorgen voor zijn verweesde 14-jarige nichtje uit Kazachstan. Het charmante en sympathieke meisje komt bij het gezin wonen en wordt al snel opgenomen. Danny schrikt dan ook behoorlijk als hij hoort dat het meisje ongeneeslijk ziek is

Kasachstan Lady

2000 | Drama, Familiefilm

Duitsland 2000. Drama van Dmitri Astrachan. Met o.a. Valeria Valeeva, Tanja Szewczenko, Daniel Fehlow, Daniel Schmidt en Amira Osman.

Een smartelap in optima forma. Lapzwans Danny (Schmidt), die leadzanger is van een succesloos popbandje, ontfermt zich over zijn veertien-jarige nichtje Jekaterina (Valeeva) uit Kazachstan. Ze is een weesje, en kan goed kunstschaatsen. Door haar komt Danny in contact met een kampioen kunstschaatsster Sophie (Szewczenko), op wie hij verliefd wordt. Danny gaat voor het eerst in zijn leven eindelijk wat doen en zorgt ervoor dat Jekaterina een behoorlijk onderkomen krijgt bij een kennis die in het muziekwereldje zit. Jekaterina begint het op school goed te doen, heeft een vriendje en gaat trainen voor het kunstrijden. Zij krijgt flauwtes en neusbloedingen. De dokter stelt een diagnose: leukemie en haar dagen zijn geteld. Hoewel de nazomer nog maar nauwelijks begonnen is, besluiten Danny en zijn vrienden Jekaterina's wens te vervullen: een Duitse kerst te vieren, omdat ze dat nog nooit had meegemaakt. Het sentimentele scenario van B & B Schmidt-Westhausen brengt een boodschap: mensen wordt elkanders broeder en stap over culturele en sociale verschillen heen. De spelprestaties van deze goed bedoelde soap zijn nog niet eens slecht en producent Arthur Brauner is een heel apart mens, die zijn humanitaire doelstellingen met commercie nastreeft; er zijn er maar weinig die hem zoiets kunnen nadoen. Het camerawerk is van A.F. Rud. Ook bekend als LADY OF KAZAKHSTAN.

Von Hölle zu Hölle

1996 | Drama, Oorlogsfilm

Duitsland/Rusland 1996. Drama van Dmitri Astrachan. Met o.a. Anja Kling, Gennadi Svir, Alla Shafer-Kliouka, Gennadi Nazarov en Valeria Valeyeva.

De aanleiding voor de 78-jarige producent Arthur Brauner (EUROPA, EUROPA) om deze film te maken is het anti-semitisme in Polen, dat een van zijn trieste hoogtepunten beleefde in de stad Kielce in 1946, nauwelijks een jaar na de be[KA3]eindiging van WO II, waarin zes miljoen joden door de nazi`s vermoord werden. De film begint vlak voor de Duitse inval van Polen 1938, die het begin was van de oorlog tegen Hitler-Duitsland. Twee vrouwen van bevriende stellen moeten gelijktijdig bevallen: Helena Golde (Kling) en Anna Sikorski (Shafer-Kliouk). Helena schenkt het leven aan een gezond meisje dat zij Fela noemt. Anna`s baby sterft kort na de bevalling. Als de Duitse bezetter de joden in getto`s drijft, stelt Anna Helena voor dat zij voor Fela zal zorgen zolang de toestanden onzeker zijn. Kort daarop worden Helena en haar man Henrik (Svir) weggehaald omdat ze joods zijn. Ze belanden in een concentratiekamp, waaruit Henrik weet te ontsnappen en zich in Rusland aansluit bij het Poolse bevrijdingsleger. Helena ondergaat de verschrikkingen van het kamp, maar als de oorlog be[KA3]eindigd is, heeft Helena het overleefd en is Henrik als bevrijder bestuurder van het district Kielce, hun geboortestad. Enkele joden die aan de shoah wisten te ontsnappen, keren naar huis terug en willen graag weer in hun eigen huizen wonen. Hierdoor ontstaat kwaad bloed en laait het anti-semitisme in volle hevigheid op. Henrik en Helena gaan op zoek naar de Sikorski`s en Fela (Valeyeva) die inmiddels zeven is. Aanvankelijk lijken zij van de aardbodem verdwenen, maar in de omliggende uitgestrekte bossen worden ze gevonden. Anna is in het geheel niet van plan haar belofte aan Helena in te lossen; bovendien gloeit in Fela, die be[KA3]invloed werd door haar directe omgeving, het anti-semitisme; ze voelt zich een Sikorski en begrijpt niet wat die joden komen doen. Andrzej Sikorski (Nasarov) is een redelijk man. Hij begrijpt veel en vindt dat Fela bij haar ouders thuishoort, maar Anna geeft niet op - en Helena evenmin, want de gedachte aan Fela heeft haar altijd op de been gehouden. De zaken culmineren en eindigen in een massahysterie, waarbij 42 joden die de verschrikkingen van de nazi's overleefden, vermoord worden door hun r.k. landgenoten. De communisten, die het tot de jaren 1990 voor het zeggen hadden in Polen, zwegen en zorgden ervoor dat dergelijke schandalige gebeurtenissen niet in de officiële geschiedschrijving werden opgenomen. De film is met trefzekerheid geregisseerd en Kling bewijst dat zij een actrice van grote klasse is. De bijrollen ondersteunen effectief en gemotiveerd de vertelling van Art Bernd, die samen met Oleg Danilov het scenario schreef. Het camerawerk van Yuri Vorontsov is sfeervol en passend. De boodschap is luid en duidelijk, maar lang niet iedereen wil hem horen, redenen waarom distributeurs niet liepen te popelen om de film uit te brengen, en als het even kon, zich er vanaf maakten.

Iz ada v ad

1996 | Oorlogsfilm

Wit-Rusland/Duitsland 1996. Oorlogsfilm van Dmitri Astrachan. Met o.a. Alla Kliouka Schaffer, Gennadi Svir, Anja Kling en All Kljuka-Schafer.

Tijdens WO II brengt een joodse moeder (Kling) in het Poolse Kielce haar jonge dochter onder bij een kindloze buurvrouw (Kliouka Schaffer). Zelf wordt ze samen met haar man (Svir) geëxporteerd naar een concentratiekamp. Jaren later komt het koppel onverwachts levend terug uit de hel. Maar ze gaan van hel naar hel (de betekenis van de titel), want de buurvrouw geeft het kind niet terug en het hele stadje neemt een schokkend vijandige houding aan. Als het aan deze oprechte film ligt, die gebaseerd is op waarheid en grimmig gefilmd is, worden de gruwelen van de oorlog en het anti-semitisme nimmer vergeten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dmitri Astrachan op televisie komt.

Reageer