Alan Dobie

Acteur

Alan Dobie is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

Kessler

1994 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1994. Drama van Tristan De Vere Cole. Met o.a. Clifford Rose, Alan Dobie, Nitza Saul, Ralph Michael en Alison Glennie.

De titelpersonage was tijdens WO II hoofd van de SS in Brussel. Hij maakte zich tijdig uit de voeten en begon na de capitulatie van het Derde Rijk een nieuw leven als Manfred Dorf. Hij verdient een fortuin als industriëel, maar hij blijft een overtuigd nazi en steunt indirect een organisatie van neo- nazi's. Hij wordt herkend en ontmaskerd. Ook de BND begint zich voor zijn bruine verleden te interesseren, maar hij vlucht naar Engeland met hulp van de neonazi's, waar hij zijn noodlot niet meer ontlopen kan. Lange tv-film, die meestal in twee delen wordt uitgezonden of flink bekort wordt met meer dan een uur. Het blijft een weinig opwindende vertelling, want het is al zo vaak vertoond en het graaft bovendien nergens echt diep.

Des voix dans la nuit: L'hospice

1991 | Mysterie, Horror

Frankrijk 1991. Mysterie van Dominique Othenin-Girard. Met o.a. Marthe Keller, Jack Shepherd en Alan Dobie.

Een aflevering uit de serie [KL]Des voix dans la nuit[KLE]. Terwijl zijn benzine op is en hij de nacht liever niet onder de blote hemel doorbrengt laat een automobilist zich om te beginnen al bijten door een kat! Een goed begin, maar ook niet meer dan dat. Hij vindt een hotel (dat volgens de regels van het genre perfect geïsoleerd gelegen is) en verbaast zich een beetje over wat hij 'L'hospice' noemt. Zodra hij de drempel over is, zal hij nog heel wat meer tegenkomen om zich over te verbazen! Klassiek scenario en een slappe en nauwelijks samenhangende regie met een hoop mislukte effecten, hetgeen echter gedeeltelijk goedgemaakt wordt door de goede acteurs.

Double Dare

1976 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1976. Drama van John Mackenzie. Met o.a. Alan Dobie, Kika Markham, Malcolm Terries en Joe Melia.

Een schrijver probeert de schrijversblokkade op te heffen en de lijn tussen fantasie en werkelijkheid te overschrijden. Een toneelschrijver heeft een ontmoeting met een actrice in een hotel om een stuk te bespreken, waarin zij een call-girl gaat spelen en ze komt ook voor in de seksuele dromen van de schrijver. Maar hij ziet in hetzelfde hotel een echte call-girl een afspraak met een klant maken.

War and Peace

1972 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1972. Drama van John Howard Davies. Met o.a. Morag Hood, Alan Dobie, Anthony Hopkins, Anthony Jacobs en Rupert Davies.

Mini-serie in twintig delen. Een langdradige tv-bewerking van het befaamde boek van Leo Tolstoi. De serie was doodgewoon te lang waardoor er te weinig schot in het verhaal zat. Jack Pulman bewerkte het boek. Al eerder was er in Engeland een tv-film van 150m gemaakt van Tolstoi's roman onder dezelfde titel, toen geregisseerd door Silvio Narizzano. Dat was een heel wat betere verfilming.

The Most Dangerous Man in the World

1969 | Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk 1969. Sciencefiction van J.Lee Thompson. Met o.a. Gregory Peck, Anne Heywood, Arthur Hill, Alan Dobie en Conrad Yama.

Veel geklets maar weinig actie in een verhaal over een Amerikaanse geleerde die op een ultra-geheime spionagemissie naar communistisch China wordt gestuurd. Ook bekend als THE CHAIRMAN.

Alfred the Great

1969 | Historische film, Avonturenfilm, Drama, Actiefilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1969. Historische film van Clive Donner. Met o.a. David Hemmings, Michael York, Prunella Ransome, Colin Blakely en Julian Glover.

Engeland in het jaar 871. Hemmings neemt het koningsschap over van zijn zwakke broer. Daardoor wordt hij voor de keuze gesteld om een ascetisch leven te leiden of om zijn onderdanen te beschermen tegen invallende Denen. Uiteindelijk kan hij niet anders dan ten strijde trekken. De makers van deze langdradige historische film konden niet kiezen tussen een serieuze historische kroniek en een kletterende degenfilm. De acteurs leveren aanvaardbare prestaties, maar worden beperkt door het scenario van Ken Taylor en James E. Webb. Gelukkig zijn er enkele spectaculaire gevechtsscènes. Fotografie van Alex Thomson. Gefilmd in Panavision.

The Long Day's Dying

1968 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1968. Oorlogsfilm van Peter Collinson. Met o.a. David Hemmings, Tom Bell, Tony Beckley en Alan Dobie.

Een vervelend verhaal over het oponthoud van drie Britse soldaten en hun Duitse gevangene tijdens een vermoeiende tocht met het Europese landschap als achtergrond.

The Comedy Man

1964 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1964. Drama van Alvin Rakoff. Met o.a. Kenneth More, Cecil Parker, Billie Whitelaw, Dennis Price en Norman Rossington.

Een onbelangrijke acteur probeert het grote Londense toneel te veroveren, maar zijn leeftijd speelt hem al parten, hoewel hij zelf de laatste is om dit toe te geven. Het verhaal vertoont nogal overeenkomsten met het leven van More zelf (hoewel hij meer succes had, maar toen hij ouder werd geen hoofdrollen meer kreeg). Prachtige vertolkingen.

Seven Keys

1962 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1962. Misdaad van Pat Jackson. Met o.a. Jeannie Carson, Alan Dobie, Delphi Lawrence, John Carson en Robertson Hare.

Een gevangene erft van een oplichter zeven sleutels. Hij hoopt dat ze hem naar een verdwenen fortuin zullen leiden. Een slechte Britse B-film van een regisseur op zijn retour.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alan Dobie op televisie komt.

Reageer