Baudoin Capet

Producer

Baudoin Capet is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Paris

1998 | Drama, Documentaire

Frankrijk 1998. Drama van Raymond Depardon. Met o.a. Sylvie Peyre, Luc Delahaye, Emilie Lafarge, Barbara Jung en Metilde Weyergans.

Depardon - hoogstpersoonlijk - bezoekt zijn casting agent (Peyre) en bespreekt met haar de rollen voor een volgend project. Na oeverloos geleuter over de film wordt het tenslotte duidelijk dat zij hem aanraadt geen professionele rolverdeling te zoeken, maar amateurs van de straat op te pikken, omdat Depardon zelf nog niet goed weet waarover zijn 'project' gaat. Hij trekt met zijn camera door de straten van Parijs en toont ons eindeloze, vervelende beelden van café's, brasseries, mensen die in- en uit de metro stappen en strijkt tenslotte neer op het station Saint Lazare, waar hij mensen interviewt -wellicht het beste gedeelte - als deze mensen, die in de marge leven, over hun eigen problemen vertellen. Een non-film die uitsluitend interessant is voor would-be kunstenaar-filmers en pseudo intellectualistische dwepers met de zevende kunst. Dit product dat vis noch vlees is, werd medegefinancierd door omroep WDR. Het saaie scenario en het camerawerk is van regisseur Depardon. Ook bekend als LUMIÈRE DE PARIS.

Délits flagrants

1995 | Documentaire

Frankrijk/Duitsland 1995. Documentaire van Raymond Depardon.

In het Paleis van Justitie van Parijs volgen we de instructie door onderzoeksrechters van veertien verschillende verdachten. De camera staat opgesteld in de gehoorkamer en neemt geen deel aan de actie. Hij observeert en luistert vanuit één standpunt zonder close-ups.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Baudoin Capet op televisie komt.

Reageer