Wilhelm Bendow: cast.
Er zijn 13 films gevonden.

Meine Frau Teresa

1942 | Komedie

Duitsland 1942. Komedie van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Elfie Mayerhofer, Hans Söhnker, Mady Rahl, Wilhelm Bendow en Rolf Weih.

Een auteur schokt zijn echtgenote door in een roman zijn eigen huwelijk te beschrijven. Op een aantal breedsprakige gedeelten na, is dit blijspel vlot en elegant geregisseerd.

Quax, der Bruchpilot

1941 | Komedie

Duitsland 1941. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Heinz Rühmann, Lothar Firmans, Hilde Sessak, Harry Liedtke en Karin Himboldt.

Touroperator (Rühmann) wil graag leren vliegen ('mit allem Comfort', zoals hij z'n instructeur laat weten) maar al snel blijkt dat hij meer van verstand heeft van reizen. En zoals een collega piloot-in-de-dop hem zingend voorhoudt: 'Wenn man vom Fliegen nichts versteht, die Himmelfahrt nach unten geht.' Het mag opmerkelijk heten dat een minkukel het in dit propagandawerkje (de film werd begin 1941 aan den volke vertoond) toch nog ver weet te schoppen. Rühmann was een ervaren piloot, en kon in die hoedanigheid regisseur Hoffmann terzijde staan bij het in beeld brengen van het stuntwerk.

Frau nach Mass

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Helmut Käutner. Met o.a. Leny Marenbach, Hans Söhnker, Fritz Odemar, Hilde Hildebrand en Wilhelm Bendow.

Een toneelregisseur wil geen vrouw met artistieke aspiraties. Helmut Käutners tweede film, een komedie waarin van zijn meesterschap nog weinig te bespeuren valt.

Land der Liebe

1937 | Komedie, Muziek

Duitsland 1937. Komedie van Reinhold Schünzel en Reinhold Schunzel. Met o.a. Gusti Huber, Albert Matterstock, Valerie von Martens, Wilhelm Bendow en Oskar Sima.

Een muzikale komedie met satirische inslag, die in een fantasie-koninkrijk speelt. De koning (Matterstock) ontvlucht zijn aanstaande verloving met prinses Julia (Huber) en de staatszaken, en laat een geschrokken hofhouding achter. De minister-president (Bendow) haalt vervolgens de dichter Schnipex (Matterstock) over, omdat hij zo sprekend op hem lijkt, voor korte tijd voor koning te spelen. Dat leidt tot aardige verwikkelingen, want Schnipex wordt verliefd op Julia en zij op hem. Aan het slot krijgen zij elkaar, terwijl de koning troost zoekt bij Julia`s aantrekkelijke moeder (Martens). Schünzel's laatste film voordat hij emigreerde. Deze film met de spitsvondige dialogen van Curt Goetz vonden de nazi's zo gevaarlijk, dat hij pas nadat er flink in geknipt was door de censuur kwam en in de bioscoop belandde. Een alleszins geslaagde film.

Der Unwiderstehliche

1937 | Komedie

Duitsland 1937. Komedie van Géza von Bolváry. Met o.a. Anny Ondra, Hans Söhnker, Trude Hesterberg, Wilhelm Bendow en Mady Rahl.

André Vallier brengt het al gauw van portier tot leidende functionaris omdat de cheffin van het modehuis een oogje op hem heeft. Hij geeft echter de voorkeur aan een mannequin, die overigens de eigenaresse van een schoenfabriek blijkt te zijn. Een vrolijke Ondra-film met pittige muziek van Franz Doelle.

Der Schüchterne Casanova

1936 | Komedie

Duitsland 1936. Komedie van Karl Lamac. Met o.a. Paul Kemp, Fita Benkhoff, Charlott Daudert, Wilhelm Bendow en Adele Sandrock.

Een jongeman, die de Don Juan wil uithangen, krijgt voortdurend de kous op z'n kop. Een paar leuke grappen, méér niet zijn te zien in deze film waarin zelfs Kemp de zaak niet kan redden.

Knock Out

1935 | Komedie, Sportfilm

Duitsland 1935. Komedie van Hans H. Zerlett. Met o.a. Anny Ondra, Max Schmeling, Hans Schönrath, Paul Samson-Körner en Edith Meinhard.

Filmactrice Marianne (Ondra) wordt vereerd en belaagd door een opdringerige bokser (Samson-K[KA3]orner). De lichtman van de studio (Schmeling) komt haar te hulp en slaat de bokser neer. Zo wordt zijn talent voor de bokssport ontdekt. Na een intensieve training doet hij mee aan de kampioenschappen. Hij wint de strijd, en Marianne. Een doorsnee sportfilm, eigenlijk alleen gemaakt om de Duitser Max Schmeling, indertijd wereldkampioen boksen, ook eens in de bioscoop te laten zien. In tegenstelling tot zijn eerste film spreekt en beweegt Schmeling hier min of meer natuurlijk. De Tsjechische actrice Anny Ondra, de vrouw van Schmeling, is een lust voor het oog. Ook bekend als EIN JUNGES MÄDCHEN - EIN JUNGER MANN en LIEBE UND KNOCK-OUT.

Die Letzte Fahrt der Santa Margareta

1935 | Avonturenfilm, Misdaad, Romantiek

Duitsland 1935. Avonturenfilm van George Zoch. Met o.a. Hilde Hildebrand, Maria Sazarina, Else Elster, Walter Steinbeck en Herbert Hübner.

Een aardig verhaal over dranksmokkel, liefde en zeemans- romantiek in Duitse Hollywood-stijl. Gesitueerd in Hamburg. Georg Zoch schreef het scenario. Karl Hasselmann verzorgde het camerawerk.

Die beiden Seehunde

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Fred Sauer. Met o.a. Weiß-Ferdl, Fita Benckhoff, Baby Gray, Harry Gondi en Walter Steinbeck.

De Beierse komiek Weiß-Ferdl in een dubbelrol. Hij is en de bediende van de vorst en de vorst zelf van een klein staatje in het zuiden van Duitsland. Omdat ze erg op elkaar lijken wisselen ze een poosje van rol. Zo doen ze nieuwe ervaringen op, wat hun begrip en menselijk inzicht ten goede komt. Zoals alle films van Weiß-Ferdl is ook dit geen kunstzinnig hoogstandje. Maar het wordt, ondanks het simpele verhaal, duidelijk wat de Beierse komiek wil zeggen: pas op voor willekeur en autoritair denken.

Alles hört auf mein Kommando

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Georg Zoch. Met o.a. Marianne Hoppe, Wolfgang Liebeneiner, Adele Sandrock, Georg Alexander en Hedda Björnson.

Pauline Neuber, directrice van het streektheater (Sandrock) heeft een voorliefde voor stoffige salonstukken. Deze worden dan ook regelmatig door de vooraanstaande toneelcriticus (Alexander) afgekraakt. Pauline`s neef Erich (Liebeneiner) probeert vergeefs zijn tante vertrouwd te maken met moderne stukken en moderne ensc[KA2]enering. Pas wanneer de financi[KA3]ele situatie van het theater haar daartoe dwingt, draagt zij de leiding over aan haar neef. Hij is intussen verliefd geworden op Hella, zonder te weten dat zij de dochter van de gehate criticus is. Wanneer hij erachter komt, veroorzaakt dat conflicten met Hella (Hoppe). Aan het slot is er toch een happy end. Door de beroemde Adele Sandrock komt deze, verder zwakke, film boven de middelmaat uit. Ook de zang van de bekende Finse sopraan Aulikki Rautawaara in haar enige Duitse film, zal men niet snel vergeten.

Liebeskommando

1931 | Komedie

Duitsland 1931. Komedie van Géza von Bolváry. Met o.a. Dolly Haas, Gustav Fröhlich, Wilhelm Bendow, Harry Hardt en Mary Losseff.

Volgens de familietraditie moet Francesco Scanagatti soldaat worden maar hij voelt meer voor de muziek. Zijn zuster Antonia wordt in zijn plaats kadet. Dolly Haas is heel leuk in haar travestierol en Robert Stolz componeerde 'Ich möcht einmal wieder verliebt sein'.

Die Marquise von Pompadour

1930 | Muziek

Duitsland 1930. Muziek van Willi Wolff. Met o.a. Kurt Gerron, Anny Ahlers, Fritz Odemar, Ida Wüst en Irene Ambrus.

Lodewijk XV bevrijdt zich van zijn op Madame de Pompadour verliefde rivaal door hem tot gouverneur van een ver eiland te benoemen. Een goed geregisseerde filmoperette waarvoor maar liefst vier componisten de muziek hebben geschreven: Eduard Künneke, Rudolf Nelson, Robert Stolz en Alfred Strasser. Kurt Gerron is schitterend als Lodewijk XV.

Der Herr auf Bestellung

1930 | Muziek

Duitsland 1930. Muziek van Géza von Bolváry. Met o.a. Willi Forst, Paul Hörbiger, Else Elster, Trude Lieske en Elma Bulla.

Carry Clips, beroepsfeestredenaar, helpt een professor met een spraakgebrek. Forst als Clips en Hörbiger als de professor vormen een geweldig paar, waarmee Von Bolvary net zo goed raad weet als met de liedjes van Stolz.