Allan Kroeker

Regisseur

Allan Kroeker is regisseur.
Er zijn 7 films gevonden.

Year of the hell

1997 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1997. Sciencefiction van Allan Kroeker. Met o.a. Robert Beltran, Robert D. McNeill en Kate Mulgrew.

Hostile Advances: The Kerry Ellison Story

1996 | Drama

Canada/Verenigde Staten 1996. Drama van Allan Kroeker. Met o.a. Rena Sofer, Victor Garber, Karen Allen, Maria Ricossa en Real Andrews.

Kerry Ellison (Sofer) maakte juridische geschiedenis in de VS door ongewenste intimiteiten op het werk aan de kaak te stellen. De prijs die zij daarvoor betaalde was hoog: haar veelbelovende carrière bij het Amerikaanse ministerie van financiën werd afgebroken, ze moest hoge proces- en advocaatkosten betalen en raakte veel vrienden kwijt. Ze werd na een lange odyssee in het gelijk gesteld, ondanks onwillige rechters in het begin. De aantrekkelijke donkerharige Sofer speelt Kelly met verve. Garber is Jack Gilcrest, de slijmbal die haar met zijn streken uit het lood sloeg en al dat leed veroorzaakte. Het scenario van Layce Gardner is geëngageerd, maar routineus, net zoals de regie van Allan Kroeker. Fotografie van François Protat.

Showdown at Williams Creek

1991 | Western

Canada 1991. Western van Allan Kroeker. Met o.a. Tom Burlinson, Donnelly Rhodes, Raymond Burr, Michelle Thrush en Alex Bruhanski.

Burlinson is een Ierse officier in het Britse leger, die naar Canada trekt om een fortuin bij elkaar te garen en rijk terug te keren, maar hij 'begaat' de fout om een Indiaanse vrouw te trouwen, wat hem nog minder maakt in de ogen van zijn racistische omgeving. Hij komt op zijn moeizame weg veel moedwillige tegenwerking, list en bedrog tegen, hetgeen culmineert in de beschuldiging van moord op een zekere Joe Blessing. Raymond Burr is de eerlijke rechter, die het hem mogelijk maakte zijn verhaal - in flashbacks - na te vertellen. Vlot gedaan, gepast gewelddadig; een must voor genreliefhebbers, maar ook gewone kijkers kunnen geboeid raken. Gebaseerd op een waar voorval. Het scenario is van John Gray. Ook bekend als THE LEGEND OF KOOTENAI BROWN.

Age-Old Friends

1989 | Drama

Verenigde Staten 1989. Drama van Allan Kroeker. Met o.a. Hume Cronyn, Vincent Gardenia, Tandy Cronyn, Michele Scarabelli en Esther Rolle.

Een ontroerende vertelling over een vrolijke bewoner van een verpleeghuis en zijn krakende (en langzaam seniel wordende) kameraad, die hun onafhankelijkheid willen doen gelden. Cronyn is top, zoals gewoonlijk, en de actrice die in werkelijkheid zijn dochter is, vult hem uitstekend aan. Bob Larby bewerkte zijn eigen toneelstuk A Month of Sundays voor deze sentimentele rolprent. Gemaakt voor kabeltelevisie.

A Month of Sundays

1989 | Drama

Canada 1989. Drama van Allan Kroeker. Met o.a. Hume Cronyn en Vincent Gardenia.

Twee bejaarde heren raken in het tehuis aan elkaar gehecht ondanks hun uiteenlopende karakters en gebreken. De een is stijf van lichaam en leden, en een mopperaar; de ander is soepel en vriendelijk maar vergeetachtig. Als deze laatste verdwaalt, is alles en iedereen in rep en roer. De ander trekt er echter op uit om hem te zoeken. Aandoenlijk en charmant. De tv-verfilming van een toneelstuk.

Heaven on Earth

1986 | Drama

Canada/Verenigd Koninkrijk 1986. Drama van Allan Kroeker. Met o.a. R.H. Thomson en Cedric Smith.

Voor WO I werden er veel Engelse wezen naar Canada gestuurd. De film volgt vijf van deze kinderen en hun belevenissen in hun nieuwe vaderland, waar het de een beter vergaat dan de ander. Een romantische film met mooie beelden.

Tramp at the Door

1985 | Drama, Historische film

Canada 1985. Drama van Allan Kroeker. Met o.a. Ed McNamara, August Schellenberg, Monique Mercure, Joanna Schellenberg en Eric Peterson.

Een oude man die beweert een ver familielid te zijn verschijnt in de afgelegen woning van een Canadees gezin. Hij wordt dankzij zijn kwaliteiten als verteller in het gezin opgenomen. Deze vriendelijke film met prachtig camerawerk, geeft een goed beeld van Canada in de jaren 1930-40. De film is opgedragen aan wijlen Gabrielle Roy, de schrijfster van het verhaal waarop de film is gebaseerd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Allan Kroeker op televisie komt.

Reageer