Yoshino Kimura

Acteur

Yoshino Kimura is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Kokuhaku

2010 | Thriller, Drama

Japan 2010. Thriller van Tetsuya Nakashima. Met o.a. Takako Matsu en Yoshino Kimura.

Inktzwarte psychologische thriller zoals ze die eigenlijk alleen maar in Oost-Azië maken, over een lerares die haar studenten op de laatste schooldag mededeelt dat ze eindelijk weet wie de dood van haar dochtertje op hun geweten hebben. En die zitten allen op dat moment in haar klaslokaal. Intelligent van structuur - verteld vanuit meerdere perspectieven - en bijzonder stijlvol gefilmd in kille, blauw-grijze tinten. Al had regisseur Nakashima (Memories of Matsuko) wel iets zuiniger met de slow motion om kunnen gaan.

Semishigure

2005 | Drama, Historische film

Japan 2005. Drama van Mitsuo Kurotsuchi. Met o.a. Somegoro Ichikawa, Yoshino Kimura en Koji Imada.

Deze bewerking van de roman van Shûhei Fujisawa is een historisch drama over een jonge samoerai die volwassen keuzes moet maken, nadat zijn vader is gedwongen ritueel zelfmoord te plegen en zijn familie status verliest. In de afgelegen feodale regio waar landheren uiterste loyaliteit van hun onderdanen eisen, krijgt de samoerai het moeilijk wanneer zijn jeugdliefde een concubine wordt. Bij regisseur Mitsuo Kurotsuchi gaat het minder om grootse samoeraigevechten of zinderende passie, dan om kleine gebaren en observaties van natuurelementen: besneeuwde landschappen, bloesem, bergen, rijstvelden, stromend water.

Shitsurakuen

1997 | Drama

Japan 1997. Drama van Yoshimitsu Morita. Met o.a. Kôji Yakusho, Hitomi Kuroki, Akira Terao, Toshio Shiba en Tomoko Hoshino.

Shoichiro Kuki (Yakusho), een getrouwde Japanse `salary man`, wordt ontslagen ondanks zijn loyaliteit aan het bedrijf. Hij leert Rinko Matsubara (Kuroki) kennen, de vrouw van een gemakkelijk prikkelbare, gerenommeerde arts. Ze geeft les in de calligrafeerkunst en wordt Madam Print genoemd. Ze vallen op elkaar, gaan elkaar steeds vaker ontmoeten. Als hun overspel uit komt (Rinko`s man heeft een priv[KA1]edetective ingeschakeld), besluiten ze in het gehuurde appartement elkaar eeuwig trouw te blijven door samen uit het aardse leven te stappen. De film is traag en ondoorgrondelijk ondanks het voortreffelijke spel van de hoofdrollen. Yakusho werd in het westen bekend door de hoofdrol in UNAGI (THE EEL), de prijswinnaar van Cannes. Voor de niet- Japanse kijker een moeilijke film, die prachtig gefotografeerd is door Hiroshi Takase. Het scenario is van Tomomi Tsutsui naar een roman van Watanabe Junichi. In eigen land een kassucces - het aantal zelfmoorden is er ongekend hoog.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yoshino Kimura op televisie komt.

Reageer