Marian Diamond is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Madame Bovary

2000 | Romantiek, Historische film

Verenigd Koninkrijk 2000. Romantiek van Tim Fywell. Met o.a. Frances O'Connor, Hugh Bonneville, Eileen Atkins, Desmond Barrit en Hugh Dancy.

Intelligente verfilming van Flauberts werk uit 1856 over de aspiraties van een plattelandsmeisje. Zijn 'obscene' (volgens rechtbank in 1857) roman is reeds vele malen verfilmd met als hoogtepunt Renoirs bewerking uit 1934. Deze versie (een 3-delige miniserie) is de derde Bovary productie van de BBC en legt ongewoon veel nadruk op de seksuele escapades van Emma (Frances O'Connor) wat haar romantische inslag enigszins overschaduwt. En Bonneville is wel erg sympathiek als de sukkelige Charles uit het onverfilmbaar geachte boek.

The Ruth Rendell Mystery: Heartstones

1996 | Mysterie, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1996. Mysterie van Piers Haggard. Met o.a. Anthony Andrews, Emily Mortimer, Daisy Haggard, Helena Michell en Elspet Gray.

De twee zussen Elvira en Spinny raken hun moeder kwijt. Elvira geeft haar vader Luke hiervan de schuld en besluit er alles aan te doen om te beletten dat hij met zijn nieuwe vriendin Mary trouwt. Kort daarop verongelukt Mary onder verdachte omstandigheden en pleegt Luke zelfmoord. Elvira en Spinny proberen hun gewone leven te hervatten, maar worden door nachtmerries achtervolgd

Einstein's Brain

1994 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1994. Drama van Kevin Hull. Met o.a. Kenji Sugimoto, Rie Koto, Harry Zimmermann, Benjamin Wright en Kip McGrath.

Toen Albert Einstein, de belangrijkste geleerde van de 20ste eeuw, stierf werden zijn hersenen gestolen door Dr. Harvey, de arts die de autopsie uitvoerde. Veertig jaar later gaat de Japanse professor Kenji Sugimoto tijdens een verblijf in Amerika op zoek naar de hersenen, in het gezelschap van Rie Koto, een in de VS geboren Japanse. In het hospitaal van Princeton blijkt het autopsierapport van de wetenschapper ontvreemd te zijn. Voor Kenji begint een dolle tocht door de V.S., op zoek naar Dr. Harvey. Met zijn gebroken Engels zorgt hij voor heel wat misverstanden, maar door zijn charme geraakt hij overal, tot in de FBI-archieven in Washington toe. Een heerlijke fictieve documentaire die je van de ene verrassing in de andere brengt. Het pseudo-wetenschappelijk gezwets onderweg leert je in elk geval heel wat over de werking van het brein, dus heeft de film nog pedagogische waarde ook. Je weet echter nooit met zekerheid waar de fictie eindigt en de werkelijkheid begint. Is de Evelyne Einstein die hier opgevoerd wordt wel degelijk de kleindochter van Albert? En werden zijn hersenen inderdaad gestolen? Je zoekt het maar uit. Fantasierijk scenario van regisseur Hull. Fotografie is van Allan Palmer.

Tale of a Vampire

1992 | Horror

Japan/Verenigd Koninkrijk 1992. Horror van Shimako Sato. Met o.a. Julian Sands, Suzanna Hamilton, Kenneth Cranham, Marian Diamond en Michael Kenton.

VV.

Goodbye Gemini

1970 | Drama, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1970. Drama van Alan Gibson. Met o.a. Judy Geeson, Martin Potter, Michael Redgrave, Alexis Kanner en Marian Diamond.

De tweelingen Jacki (Geeson) en Julian (Potter) zijn sterk op elkaar aangewezen na de scheiding van hun ouders. Hun verstandhouding grenst aan telepathie. Hun enge, onvolwassen wereld wordt verstoord door Clive (Kanner) en Denise (Diamond), die de tweeling chanteren met bedenkelijke foto's. Dit leidt tot moord. Gesitueerd in maffe kringen van rijkeluiszonen en - dochters in swingend Londen, waar men weinig meer doet dan zich te pletter vervelen, en dat ondermijnt het idee van Jenni Halls duistere, claustrofobische en incestueuze roman volkomen. Oninteressant. Ook bekend als TWINSANITY.