Rupert Wainwright: regie en cast.
Er zijn 5 films gevonden.

The Fog

2005 | Actiefilm, Mysterie, Thriller

Verenigde Staten​/​​Frankrijk 2005. Actiefilm van Rupert Wainwright. Met o.a. Tom Welling, Maggie Grace en Selma Blair.

Een eeuw geleden trok er een vreemde mist over Antonio Bay, en bracht een schip tot zinken. Als het honderdjarig bestaan van het havenstadje gevierd wordt, slaan plots om middernacht overal apparaten aan en begint alles te trillen. Voor de kust verschijnt een mistbank, waaruit de geesten van de in 1880 gestorven bemanningsleden tevoorschijn komen. Ze zijn uit op wraak.

Stigmata

1999 | Horror, Thriller, Drama

Verenigde Staten 1999. Horror van Rupert Wainwright. Met o.a. Patricia Arquette, Gabriel Byrne, Jonathan Pryce, Nia Long en Thomas Kopache.

De niet al te snuggere kapster Frankie krijgt plotseling wonden op plaatsen die naar Jezus verwijzen, zodat priester Kiernan door het Vaticaan op onderzoek uitgezonden wordt. Eigenlijk is alleen het scenario van Stigmata zwak. Omdat enkele hoofdmotieven (geloof, Jezus, duivel) evenals het altijd mysterieuze acteerwerk van de ongrijpbare Arquette (de beste van de acteerfamilie), de muziek en de visuele krachtpatserij van camera en montage Stigmata zoveel inhoudelijke pretentie meegeven, valt de leemte extra op. The Exorcist wint het nog immer van de afstammelingen.

Blank Check

1994 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1994. Komedie van Rupert Wainwright. Met o.a. Brian Bonsall, Karen Duffy, Miguel Ferrer, James Rebhorn en Jayne Atkinson.

De jeugdige held is de slimme 11-jarige Preston Waters, die begrijpt wat de waarde van geld is. Een oplichter rijdt zijn fiets stuk en geeft hem een blanco cheque voor de reparatie. Preston haalt prompt een miljoen dollar van de bank en bouwt een mini-imperium voor de buurt. Dan komen de gangster en zijn handlangers het geld terughalen en zit de kijker opgezadeld met de zoveelste domme Home Alone-kloon (van Disney).

Dillinger

1991 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1991. Misdaad van Rupert Wainwright. Met o.a. Mark Harmon, Sherilyn Fenn, Will Patton, Patricia Arquette en Vince Edwards.

Nog maar eens een film over de legendarische gangster John Dillinger, die volgens deze versie eigenlijk geen echte ploert was. Harmon als Dillinger begint in dit verhaal nadat hij uit de gevangenis van Michigan komt en terugkeert naar de boerderij van zijn ouders. Verhaal en film nemen dan een bokkesprong en getoond wordt hoe Dillingers zijn gabbers uit de bajes haalt en finaal een gevreesde boef wordt. Pikant detail: Tierney, die in de filmversie uit 1945 de rol van Dillinger speelde, is in een bijrolletje even te bewonderen als een sheriff. Vlot en geloofwaardig.

Another Country

1984 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1984. Drama van Marek Kanievska. Met o.a. Rupert Everett, Colin Firth, Michael Jenn, Robert Addie en Rupert Wainwright.

Het ophefmakend regiedebuut van Kanievska is een vlijmscherpe ontleding van het onmenselijke tucht-systeem en de vernederende hi[KA3]erarchie waarmee op een deftige Britse `public school` rond 1932 jonge mensen gebroken werden (en nog steeds worden). De als traumatisch ervaren onderdrukking bevordert homoseksualiteit. Everett, in de rol die hem in één klap een ster maakte, is de rebel die zich tegen dit systeem verzet, maar uiteindelijk als een verbitterd man uit de strijd komt. Scenario van Julian Mitchell naar zijn succesvolle toneelstuk waarin gerefereerd werd aan de ervaringen van Guy Burgess en Donald Maclean, die twintig jaar later als spionnen voor de KGB ontmaskerd zouden worden. Bekroond met de 'prijs voor de technische verdienste' op het Festival van Cannes 1984. Camerawerk van Peter Biziou.