Hermann Hartmann

Acteur

Hermann Hartmann is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Chronik der laufenden Ereignisse

1970 | Drama, Experimenteel

Duitsland 1970. Drama van Peter Handke. Met o.a. Didi Petrikat, Ulrich Gressieker, Libgart Schwarz, Rüdiger Vogler en Gerd Mayen.

Een surrealistisch filmexperiment met meer vorm dan inhoud. Twee mannen arriveren in een grote stad en zien overal tekens, die het gezag symboliseren, maar het grootste machtsvertoon komt via het tv-scherm met indringende boodschappen tijdens het journaal en amusementsprogramma`s. Het duo besluit in verzet te gaan. Het speelfilmdebuut van auteur Handke houdt het midden tussen een experimentele film en een speelfilm. Zijn geliefkoosde thema`s, het gebrek aan emotie (in de stad) en het onderwerpen van de `zwijgende massa` aan de eenvoudigste vorm van macht (de tv), komen overvloedig aan bod. Geen eenvoudige film, maar wie moeite doet, wordt zeker beloond. Het scenario is van regisseur Handke. Het camerawerk is van Bernd Fiedler.

Rumpelstilzchen

1955 | Familiefilm, Fantasy

Duitsland 1955. Familiefilm van Herbert B. Fredersdorf. Met o.a. Werner Krüger, Liane Chroon, Wilhelm Grothe, Günter Hertel en F.W. Schröder-Schromm.

Een redelijke verfilming van het bekende sprookje [KL]Repelsteeltje[KLE] over de arme molenaarsdochter, die gouden garen moet spinnen uit stro voor een nukkige prinses. Repelsteeltje is in deze (wat moraliserende) bewerking van het sprookje een dierenliefhebber en zorgt ervoor dat boontje om zijn loontje komt. Scenario van Christof Schulz-Gellen. Camerawerk van Ted Kornowicz.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hermann Hartmann op televisie komt.

Reageer