Kurt Nachmann: regie, cast en scenario.
Er zijn 40 films gevonden.

Er war besonderes wertvoll für die Damen - ein echter Hausfrauenfreund

1975 | Komedie, Erotiek

Duitsland 1975. Komedie van Kurt Nachmann. Met o.a. Peter Hamm, Margret Rose Keil, Gisela Kraus, Eva Gross en Ljuba Welitsch.

Een potente jongeman werkt in een Beiers Alpenhotel, waar eenzame vrouwelijke gasten zich graag door hem laten verleiden. Kinderachtig en stomvervelend. Zie ook: Tiroler-seksfilms.

Die Blutigen Geier von Alaska

1973 | Avonturenfilm, Western

Duitsland 1973. Avonturenfilm van Harald Reinl. Met o.a. Doug McClure, Harald Leipnitz, Heinz Reincke, Kristina Nel en Angelica Ott.

Een film over de avonturen van een pelsjager in Alaska. Bekende kost en voorspelbare ontwikkelingen worden enigzins ondermijnd door weinig authentieke locaties en houterig, onwennig acteerwerk. Vagelijk gebaseerd op The Son of the Wolf, een roman van Jack London.

Blau blüht der Enzian

1973 | Muziek, Komedie

Duitsland 1973. Muziek van Franz Antel. Met o.a. Ilja Richter, Catharina Conti, Hans Kraus, Hans Terofal en Jutta Speidel.

Een schlagerwerkje van Antel rond de hotelvakschool, Schloß Thannberg in Kitzbühel tijdens de wintervakantie. De film wordt niet gekenmerkt door een geweldig verhaal, maar gaat over een simpele kofferverwisseling, enthousiast muziek maken, en vrolijke mensen die met zichzelf zijn ingenomen. Misschien blijft de schlager van de bassige Heino 'Blau blüht der Enzian' nagalmen, terwijl 'Bata Illic' van Michaela en 'Ein Festival der Liebe' van Jürgen Marcus de film in ieder geval overleefd hebben. Een gastrolletje van Eddi Arent. Scenario van Kurt Nachmann en camerawerk van Heinz Hölscher.

Trubel um Trixie

1972 | Komedie

Duitsland 1972. Komedie van Franz Josef Gottlieb. Met o.a. Uschi Glas, Fritz Eckhardt, Peter Weck, Ernst H. Hilbich en Claudia Butenuth.

Herr Wiesinger senior (Eckhardt) is directeur van een speelgoedfabriek in Wenen. De zaken gaan niet al te best, zoon Teddy (Weck) hangt meer de playboy uit dan dat hij in het bedrijf helpt als adjunct-directeur en boekhouder R[KA3]oslein (Hilbich) is hypernerveus over de financiële situatie.

Mensch, ärgere dich nicht

1972 | Komedie

Duitsland 1972. Komedie van Peter Weck en Kurt Nachmann. Met o.a. Chris Roberts, Georg Thomalla en Uschi Glas.

Herr Wiesinger senior (Eckhardt) is directeur van een speelgoedfabriek in Wenen. De zaken gaan niet al te best, zoon Teddy (Weck) hangt meer de playboy uit dan dat hij in het bedrijf helpt als adjunct-directeur en boekhouder R[KA3]oslein (Hilbich) is hypernerveus over de financiële situatie.

Mensch ärgere dich nicht

1972 | Komedie

Duitsland 1972. Komedie van Peter Weck. Met o.a. Georg Thomalla, Uschi Glas, Chris Roberts, Christiane Hörbiger en Corinna Genest.

Het boekhoudertje van een bureau dat de consumptie van melk promoot, wordt door de zeer barse mensen in zijn omgeving voorkomend behandeld, omdat men denkt dat hij een miljoen gewonnen heeft. Wat een leuke Chaplinachtige satire of tragikomedie had kunnen worden, ontaardt in een van ongeloofwaardigheden aan elkaar hangende draak. Het scenario is van Kurt Nachmann en het camerawerk van Kurt Hölscher.

Meine Tochter - Deine Tochter

1972 | Komedie, Familiefilm

Duitsland 1972. Komedie van Werner Jacobs. Met o.a. Chris Roberts, Georg Thomalla, Catharina Conti, Peter Weck en Heinz Reincke.

Een warrig, flinterdun scenario over een conciërge, die zijn dochter, die in Amerika woont, wijs heeft gemaakt directeur van een school te zijn. Hij mag op diens plaats zitten om de leugen vol te houden als ze komt; een jonge neef, die net een mislukte tentoonstelling achter de rug heeft wil bij zijn oom - het schoolhoofd - op bezoek komen met een jongedame die hij onderweg heeft opgepikt, wat dan niet mogelijk is enz. enz. Zoiets moet dan leiden tot de z.g. leutige 'komedie der verwisselingen'. Ondanks de redelijk bekwame rolbezetting is deze domme klucht niet te redden. Scenario van Erich Tomek, camerawerk van Heinz Hölscher.

Kinderarzt Dr. Fröhlich

1972 | Drama, Romantiek, Komedie

Duitsland 1972. Drama van Kurt Nachmann. Met o.a. Heidi Hansen, Ralf Wolter, Ernst H. Hilbich, Hans Kraus en Heinrich Schweiger.

Briljante pas afgestudeerde jonge kinderarts Dr. Hannes Fröhlich (Roy Black) springt liever op de bres voor een vriend die zijn oom moest vervangen in de dorpspraktijk, dan in het gespreide bedje te treden in de kliniek van de vader van zijn verloofde Clarissa (Kelemen.) Als de nobele Hannes eenmaal in het dorpje is aangeland, verricht hij allerlei heldhaftige daden en trouwt hij met apothekeres Eva (Hansen) en bespaart haar de schande als ongehuwde moeder door het leven te moeten gaan. Ondanks de verouderde moraal, een kleurig vehikel voor Roy's fans, al is en blijft het een heerlijke Courts Mahlerachtige draak. Scenario van regisseur Nachmann en camerawerk van Heinz Hölscher.

Immer Ärger mit Hochwürden

1972 | Komedie

Duitsland 1972. Komedie van Harald Vock. Met o.a. Georg Thomalla, Peter Weck, Heinz Reincke, Otto Schenk en Chris Roberts.

Een nog flauwer weliswaar op zichzelf staand vervolg op de komedie Hochwürden drückt ein Auge zu; dit keer raakt dorpspastoor Himmelreich (Thomalla) betrokken bij de strijd om een eilandje in het meer, waar hij een weeshuis wil stichten, terwijl ondernemer Springer (Weck) er een toeristencentrum van wil maken.

Der Schrei der schwarzen Wölfe

1972 | Avonturenfilm

Duitsland 1972. Avonturenfilm van Harald Reinl. Met o.a. Ron Ely, Gila von Weitershausen, Raimund Hamstorf, Arthur Brauss en Angelika Ott.

Wildernis-avonturen in het barre noorden van Alaska in 1903 terwijl de goudkoorts woedt. Een pelsjager, ten onrechte van moord verdacht, moet het opnemen tegen de justitie, boevenbendes, wilde dieren en tegen de snerpende koude.

Mache alles mit

1971 | Erotiek

Duitsland 1971. Erotiek van Kurt Nachmann. Met o.a. Marion Forster, Ellen Umlauf, Harry Kalenberg, Astrid Boner en Henner Quest.

Een vroegrijp zeventien-jarig meisje stort zich in een reeks van seksuele avonturen om tenslotte te ontdekken dat tedere, romantische liefde veel belangrijker is. Zucht...

Josefine Mutzenbacher II - Meine 365 Liebhaber

1971 | Erotiek

Duitsland 1971. Erotiek van Kurt Nachmann. Met o.a. Astrid Boner, Doris Arden, Werner Abrolat, Nino Korda en Rolf Wanka.

De rijke koopmanszoon Adrian wordt in bescherming genomen door Josefine en haar vriendin Zenzi, die aannemen dat hij het slachtoffer is geworden van een politie-actie. De beide vrouwen ontfermen zich over de jongen, waarbij Josefine verhaalt over haar 365 min*n*aars. Als dank introduceert Adrian de beide dames bij de Weense elite. Josefine leert hier een rijke man kennen: Lord Jeremyn-Jones kennen. Hij neemt haar mee naar Amerika, waar ze al gauw de naam Lady Jeremyn-Jones mag dragen

Josefine Mutzenbacher - Meine 365 Liebhaber

1971 | Komedie, Erotiek

Duitsland 1971. Komedie van Kurt Nachmann. Met o.a. Christine Schuberth, Renate Kasché, Tonio van der Meden, Rolf Wanka en Doris Arden.

Het succes dat Kurt Nachmann in 1970 met zijn film JOSEFINE MUTZENBACHER boekte, leidde een jaar later tot dit vervolg: wij volgen Josefine (Schuberth) op haar tocht langs vele minnaars (gelukkig niet alle 365) en zien hoe zij zich een plaatsje verovert in de Weense society, waar zij een Engelse Lord aan de haak slaat en als Lady Jeremyn-Jones de film uitwandelt. Een soms aardige, maar vaak te gechargeerde sekskomedie; ook bekend als JOSEFINE MUTZENBACHER, TEIL 2 en MUTZENBACHER, 2. TEIL.

Die nackte Gräfin

1971 | Erotiek, Misdaad

Duitsland 1971. Erotiek van Kurt Nachmann. Met o.a. Wolfgang Lukschy, Ursula Blauth, Elga Machaty, Kurt Nachmann en Gunther Möhner.

Een impotente graaf herbouwt zijn kasteel tot een lusthof van decadentie en perversiteit, en vindt lijdelijke bevrediging in het bespioneren van zijn nymfomane echtgenote, die onafgebroken het minnespel bedrijft met het personeel. Een film vol radeloos stemmende seksnonsens, waaraan Nachmann ook nog een moraal meent te moeten ophangen. Ursula Blauth (uit Wim Verstappens BLUE MOVIE) speelt de gravin.

Außer Rand und Band am Wolfgangsee

1971 | Muziek, Komedie

Duitsland​/​​Oostenrijk 1971. Muziek van Franz Antel. Met o.a. Heidi Hansen, Ernst Schütz, Paul Löwinger, Waltraut Haas en Gunther Philipp.

De poging van pulpregisseur Antel om een vlotte popfilm te maken lijkt echter meer op een operette-achtig product en de titel ophangen aan de Duitse titel van de twaalf jaar ervoor uitgekomen film van Bill Haley ROCK AROUND THE CLOCK (= Außer Rand und Band) helpt ook niet echt. Het dunne verhaaltje gaat over de arme studente Hansen, die een hotel erft, dat echter een vervallen gebouw met een oude ober blijkt te zijn. Ze bouwen het om tot een flitsend pophotel met de weinig originele naam 'Schwarzen Rössl'. Mag ook gemist worden. Scenario van Kurt Nachmann, camerawerk van Siggi Held.

Wenn die tollen Tanten kommen

1970 | Komedie, Muziek

Duitsland 1970. Komedie van Franz Josef Gottlieb. Met o.a. Rudi Carrell, Ilja Richter, Chris Roberts, Andrea Rau en Christian Anders.

Na zijn verhuizing naar Duitsland werd 'onze' Rudi Carrell zo snel zo razend populair bij onze oosterburen, dat het zeer voor de hand lag om ook eens een film te maken. Het werd geen succes. In zijn eersteling 'Wenn die tollen Tanten kommen' speelt Carrell een medewerker van een reisbureau die met zijn collega (Richter) afreist naar een hotel bij de Wörthersee. Ze raken onderweg hun kleren kwijt, maar gelukkig vinden ze een koffer met vrouwenkleren die ze dan maar aantrekken. Lachen natuurlijk. En dat dan aangevuld met schlagermuziek en blaaskapellen.

Josefine Mutzenbacher

1970 | Erotiek

Duitsland 1970. Erotiek van Kurt Nachmann. Met o.a. Christine Schuberth, Renate Kasché, Uli Steigberg, Kai Fischer en Bert Fortell.

De geschriften van Josefine Mutzenbacher behoorden vroeger, evenals het boek [KL]Fanny Hill[KLE], tot de omstreden en vaak verboden erotische literatuur. In tegenstelling tot een soortgelijk Nederlands boek, [KL]Keetje Tippel[KLE], dat meer nadruk op sociale achtergronden legt, is Mutzenbachers boek veel satirischer. De film kon deze toon helaas niet treffen en is teveel een compromis geworden met de filmcensuur (van toen). Het verhaal laat ons kennismaken met de er nog aantrekkelijk uitziende, geheimzinnige, steenrijke Lady J. (Fischer) die teruggekeerd is uit Schotland naar haar geboortestad Wenen. Ze laat de preutse overheid kennismaken met haar ondeugende memoires, waaruit duidelijk wordt hoe zij het heeft gebracht tot het meest begeerde 'lustobject' van het Prater, na verleid te zijn door een onderhuurder, haar vader, en door weer een andere huurder het trottoir op gestuurd te zijn om 'an zu schaffen'. Camerawerk van Heinz Hölscher.

Klassenkeile

1969 | Komedie

Duitsland 1969. Komedie van Franz Josef Gottlieb. Met o.a. Uschi Glas, Walter Giller, Heli Finkenzeller en Anita Kupsch.

Een journaliste neemt de plaats van een schoolmeisje op een gymnasium in. Dat leidt tot veel verwarring, helemaal als ze verliefd wordt op een van de leraren.

Alle Kätzchen naschen gern

1969 | Erotiek, Komedie

Duitsland 1969. Erotiek van Joseph Zachar en Josef Zachar. Met o.a. Edwige Fenech, Angelica Ott, Barbara Capell, Ernst Stankovsky en Sieghardt Rupp.

Een erotisch getinte komedie, die een beroep op het geduld van de kijker doet, en gesitueerd is in Frankrijk in de negentiende eeuw. Een krankzinnig verhaal over een graaf en een opgeblazen kolonel, die strijden als kemphaantjes om het bezit van het kasteel waar ze ieder de helft van bewonen, gescheiden door een rood lint. Ze vullen ook hun tijd met het doen van vruchteloze pogingen tot amoureuze escapades met de twee enige ongehuwde (was-)vrouwtjes uit het dorp. Mag gerust gemist worden. Het scenario is van Kurt Nachmann en Günter Heller. Het camerawerk is van Kurt Junek. Ook bekend als IM SCHLOSS DER WILDEN TRIEBE.

Otto ist auf Frauen scharf

1968 | Komedie

Duitsland​/​​Oostenrijk 1968. Komedie van Franz Antel. Met o.a. Gunther Philipp, Dietmar Schönherr, Terry Torday, Hubert von Meyerinck en Willy Millowitsch.

De beheerder van een Duits filiaal van een Amerikaans bedrijf krijgt bezoek van de boekhoudafdeling uit New York, die met name magazijn nummer zes wil inspecteren, dat echter ingericht is als flat waar hij zijn maîtresse ontvangt. Gelukkig blijkt de gevreesde afgevaardigde een beeldschone vrouw te zijn. Een klucht die zelfs door zijn grappen niet gered kan worden. Scenario van Kurt Nachmann. Camerawerk van Hanns Matula.

Das Große Glück

1967 | Romantiek, Musical, Komedie

Oostenrijk 1967. Romantiek van Franz Antel. Met o.a. Marika Kilius, Hans Jürgen Bäumler, Uschi Glas, Scilla Gabel en Gerd Vespermann.

In 1963 en 1964 werden Marika Kilius en Hans-Jürgen Bäumler wereldkampioen kunstschaatsen. Hun populariteit werd door regisseur Antel uitgebuit in een film, Die große Kür, en een paar jaar later met Das große Glück, waarin het koppel voornamelijk doet waar het goed in is: schaatsen. Het dun-ijs-verhaaltje voorziet in carrièreproblemen voor Hans-Jürgen, omdat Marika gaat trouwen. Een nauwelijks terzakedoend recent Oostenrijks mopje: 'Marika Kilius und Hans-Jürgen Bäumler wollen wieder zusammen Eislaufen. Ihr Spezialsprung: der dreifache Alzheimer.' (IdH/VPRO Gids)

Um null Uhr schnappt die Falle zu

1966 | Mysterie

Duitsland 1966. Mysterie van Harald Philipp. Met o.a. George Nader, Horst Frank, Richard Münch, Heinz Weiss en Dominique Wilms.

In New York verdwijnt een vrachtwagen met twintig vaten vloeibare nitroglycerine; de volgende dag ramt deze wagen de winkelpui van de juwelierszaak van Cartier op Fifth Avenue. In de verwarring jat gangsterliefje Wilms een miljoen aan juwelen. FBI- chef M[KA3]unch zet Cotton (Nader) en special-agent Weiss in om de zaak te klaren. Die stuiten op gangsters, maar weten alles en idereen ontschadelijk te maken. Nog altijd een redelijk spannende tijdspassering. Fred Denger en Kurt Nachmann schreven het scenario naar de personages van Chester Himes. Helmut Meewes bediende de camera. Zie ook: Jerry Cotton-serie.

Um Null Uhr schnappt die Falle zu

1965 | Thriller, Misdaad

Duitsland 1965. Thriller van Harald Philipp. Met o.a. George Nader, Richard Münch, Horst Frank, Heinz Weiss en Dominique Wilms.

In New York verdwijnt een vrachtwagen met twintig vaten vloeibare nitroglycerine; de volgende dag ramt deze wagen de winkelpui van de juwelierszaak van Cartier op Fifth Avenue. In de verwarring jat gangsterliefje Wilms een miljoen aan juwelen. FBI- chef M[KA3]unch zet Cotton (Nader) en special-agent Weiss in om de zaak te klaren. Die stuiten op gangsters, maar weten alles en idereen ontschadelijk te maken. Nog altijd een redelijk spannende tijdspassering. Fred Denger en Kurt Nachmann schreven het scenario naar de personages van Chester Himes. Helmut Meewes bediende de camera. Zie ook: Jerry Cotton-serie.

Ruf der Wälder

1965 | Drama

Oostenrijk 1965. Drama van Franz Antel. Met o.a. Terence Hill, Hans-Jürgen Bäumler, Gerhard Riedmann, Ellen Farner en Johanna Matz.

Simpel, goedbedoeld melodrama met Hill als een Italiaanse gastarbeider die zich door z'n ongewoon zachtaardig karakter de minachting van zijn Oostenrijkse collega's op de hals haalt. Hill doet zichtbaar z'n best in een voor hem ongebruikelijke rol, maar de platte regie van de doorgaans in Tirolerkluchten gespecialiseerde Antel laat helaas weinig ruimte voor subtiliteiten.

Ferien mit Piroschka

1965 | Komedie

Duitsland​/​​Oostenrijk​/​​Hongarije 1965. Komedie van Franz Josef Gottlieb. Met o.a. Dietmar Schönherr, Marie Versini, Götz George en Gisela Uhlen.

Womanizer Thomas Laurends voelt zich nogal overrompeld door het aanzoek van zijn vriendin Karin en is dankbaar wanneer hij voor zaken naar Hongarije moet. Verteerd door jaloezie sluit Karin zich hals over kop aan bij een reisgezelschap op weg naar Hongarije, om haar grote liefde in de gaten te houden...

Liebesgrüße aus Tirol

1964 | Komedie, Muziek

Oostenrijk​/​​Verenigde Staten 1964. Komedie van Franz Antel. Met o.a. Peter Weck, Gitte, Marlene Warrlich, Grethe Weiser en Gunther Philipp.

Professor in kinderpsychologie Dr. Stefan Burger (Weck) die nog een vrolijke vrijgezel is, wordt directeur van een instelling voor moeilijke tieners. Twee verliefde studentes, Rena (Gitte Haenning) en Susanne (Marlene Warrlich), reizen hem achterna om zo dicht mogelijk bij hem in de buurt te zijn. Alles loopt echter mis voor de jonge prof in zijn nieuwe omgeving; geen nood, want zijn jonge aanbidsters reiken de helpende hand. Een schlagerwerkje, de aanwezigheid van Bill Ramsey moet dit benadrukken, dat qua titel niets te maken heeft met de later zo bekende Tiroler-seksfilms. Sommige spelers uit deze weinig originele en stichtelijke film doken echter naderhand op in die flauwe seksprenten; ze hadden er tijdens het draaien van deze film nog geen weet van. In ieder geval was de Evangelische Filmbeobachter in april 1964 over dit kluchtige maaksel behoorlijk positief. Het scenario is van Kurt Nachmann. Het camerawerk is van Hannes Staudinger.

Die Große Kür

1964 | Romantiek

Oostenrijk​/​​Duitsland 1964. Romantiek van Franz Antel. Met o.a. Marika Kilius, Hans-Jürgen Bäumler, Peter Kraus, Paul Hörbiger en Mady Rahl.

Hoofdrollen Marika en Hans-J[KA3]urgen werden in 1963 en 1964 wereldkampioen kunstschaatsen. Ze waren immens populair en daar moest een film van komen. Het werd een vage liefdesgeschiedenis vol misverstanden ondersteund door sterren. Marika engageert zich voor een Weense ijsrevue en Hans-J[KA3]urgen tekent een contract met een Amerikaanse show. Hun agenten stellen alles in het werk om ze weer bij elkaar te brengen. Het succes van toen is nu alleen nog leuk voor de nostalgiegangers. Antel maakte drie jaar later nog eens zo`n film met hetzelfde stel, DAS GRO[KL29]E GL[KA3]UCK, waarin ook het schaatsen (en daarbij behorende glitter) de voornaamste attractie vormt. Scenario van Kurt Nachmann en camerawerk van Siegfried Hold.

Das hab ich von Papa gelernt

1964 | Komedie

Duitsland​/​​Oostenrijk 1964. Komedie van Axel von Ambesser. Met o.a. Willy Fritsch, Thomas Fritsch, Peter Vogel, Gertraud Jesserer en Gustav Knuth.

Clemens Andermann begon zijn succesvolle carri[KA2]ere op het toneel en voor de rollende camera van de film, maar tegenwoordig is hij een geslaagde industrieel (door zijn huwelijk). Het artistieke milieu is tegenwoordig taboe, al kijkt hij wel naar zijn eigen oude films. Achterhaalde, bedenkelijke en zeer gedateerde komedie der misverstanden en verwisselingen, die alleen maar leuk is voor kijkers, die zich Willy en Thomas Fritsch, Hörbiger en Seebald nog kunnen herinneren.

Das haben die Mädchen gern

1963 | Muziek

Duitsland 1963. Muziek van Kurt Nachmann. Met o.a. Peter Kraus, Lil Babs en Gus Backus.

Zie: Schlagerfilms.

Sing, aber spiel nicht mit mir

1962 | Muziek

Oostenrijk​/​​Duitsland 1962. Muziek van Kurt Nachmann. Met o.a. Adrian Hoven, Paul Hörbiger, Peter Vogel, Rex Gildo en Karin Heske.

Het verhaal vertellen heeft weinig zin omdat deze film slechts een excuus is om de vedettenummers aan elkaar te binden. De voornaamste optredenden: Sacha Distel, Rex Gildo, Bill Ramsay, Ted Herold en De Chakachas.

...und ewig knallen die Räuber

1962 | Komedie, Actiefilm

Oostenrijk 1962. Komedie van Franz Antel. Met o.a. Georg Thomalla, Peter Weck, Paul Hörbiger, Franz Muxeneder en Beba Loncar.

Een veelgeplaagde kleermaker wordt een soort Robin Hood- achtige roverhoofdman die sympathieke (mis)daden begaat. Als hij per ongeluk een echte roversbende vangt wordt hij natuurlijk de held van het dorp. Zelfs met veel goede wil valt er weinig te lachen. Het scenario is van Kurt Nachmann naar ideeën van de roman Niklaus Tschinderle, Räuberhauptmann van J.F. Perkoning. Het camerawerk is van Hanns Matula.

Nur der Wind

1961 | Avonturenfilm, Thriller

Duitsland 1961. Avonturenfilm van Fritz Umgelter. Met o.a. Freddy Quinn, Gustav Knuth, Cordula Trantow, Heinz Weiss en Gottfried Herbe.

Quinn als stoere Ier, Mike (hij had in werkelijkheid een Ierse vader) die een in de problemen geraakte visserszoon probeert te helpen. Eeen bont avontuur dat vandaag de dag uitsluitend doorgewinterde 'Freddy-fans' zal aanspreken. Het scenario is van Kurt Nachmann en Hans Otto Schröder. Het camerawerk is van Kurt Grigoleit. Ook bekend als NUR DER WIND - FREDDYS GROßER TRAUM. Zie: Schlagerfilms.

Im Schwarzen Rößl

1961 | Komedie, Muziek

Oostenrijk 1961. Komedie van Franz Antel. Met o.a. Karin Dor, Hans von Borsody, Peter Kraus, Trude Herr en Lolita.

In navolging van de operatie 'In het Witte Paard' een bijna identiek verhaal. Een erfgenaam zal een vervallen hotel omtoveren tot een sprankelend nieuw etablissement. Prachtige fotografie, vlot gemaakt en veel liedjes. Scenario van Kurt Nachmann en Karl Farkas. Het camerawerk is van Hanns Matula. Ook bekend als IM SCHWARZEN RÖßL AM WOLFGANGSEE.

Weit ist der Weg

1960 | Muziek, Avonturenfilm

Duitsland 1960. Muziek van Wolfgang Schleif. Met o.a. Freddy Quinn, Ingeborg Schöner, Leon Askin, Ann Savo en Edith Schultze-Westrum.

Zeeman Freddy gaat aan land in Brazili[KA3]e en leidt een idyllisch en feestend leventje, dat vertroebeld wordt door een kleverige wees, Nayantara. Als hij haar in een tehuis wil lozen, leert hij de fraaie Dr Sch[KA3]oner (mooier kan het niet!) kennen. Via de nodige omwegen belanden Schöner en Freddy in elkaars armen en is er een oplossing voor de kleine Nayantara. Typisch Quinn-vehikel opgeluisterd door menig liedje van gitaarspelende Freddy. Scenario van Kurt Nachmann. Camerawerk van Heinz Pehlke. Zie ook: Schlagerfilms.

Melodie und Rhythmus

1959 | Muziek, Komedie

Duitsland 1959. Muziek van John Olden. Met o.a. Peter Kraus, Veronika Beyer, Margit Saad, Rudolf Platte en Fred Kraus.

Violist Peter Kraus speelt in het orkest van zijn beroemde vader Fred Kraus. Hij zou graag de 'eerste viool' spelen, maar zo ver is het nog lang niet. Bovendien hebben vader en zoon een overeenkomende smaak wat vrouwelijk schoon betreft. Kortom voldoende stof voor conflict en Peter neemt de benen naar Hamburg waar hij in een 'modern' combo gaat spelen. Tegenwoordig uitsluitend nog voor bejaarde fans en sociologie-vorsers van het rollenpatroon en voorbeeldfiguren tijdens het Wirtschaftswunder.

Geliebte Bestie

1959 | Drama, Musical

Oostenrijk 1959. Drama van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Gerhard Riedmann, Margit Nünke, Willy Birgel, Fred Bertelmann en Mady Rahl.

Een film over het dagelijkse leven in het circus, inclusief leeuwen- en tijgernummers met een bloedige afloop, een scherpschutter, die per ongeluk tijdens een optreden zijn partner doodt, een melancholische clown, zelfmoord in de garderobe, en voor die tijd een losse seksuele moraal, enz.

Vier Mädels aus der Wachau

1957 | Komedie, Drama

Duitsland​/​​Oostenrijk 1957. Komedie van Franz Antel. Met o.a. Isa Günther, Jutta Günther, Alice Kessler, Ellen Kessler en Hans Moser.

Hoe een vierling, die zonder het te weten bestaat uit twee maal een tweeling, de ene buitenechtelijk en de andere niet. Zij worden ingezet voor de bevordering van het toerisme en de promotie van de wijnverkoop door een boerenslimme burgervader. Eén originele inval maakt nog geen goede film. Scenario van Kurt Nachmann en Rolf Olsen. Camerawerk van Hans Heinz Theyer.

Wenn wir alle Engel wären

1956 | Komedie

Duitsland 1956. Komedie van Günther Lüders. Met o.a. Dieter Borsche, Marianne Koch, Hans Söhnker, Carla Hagen en Fita Benkhoff.

Na een wilde nacht in het Düsseldorfse nachtleven wordt bibliothecaris Christian Kempenich wakker naast een vreemde vrouw. Met een kater gaat hij ervandoor. De pijnlijke situatie komt echter aan het licht en zijn vrouw Elisabeth maakt hem bittere verwijten. Zij blijkt echter zelf ook niet zo zuiver op de graat te zijn.

Lügen haben hübsche Beine

1956 | Komedie

Oostenrijk 1956. Komedie van Erik Ode. Met o.a. Adrian Hoven, Doris Kirchner, Oskar Sima, Paul Hörbiger en Annie Rosar.

Johanna Heiseler is weliswaar afgestudeerd en gediplomeerd als arts, maar ze heeft chronische geldzorgen. Ze kan ski[KA3]en als de beste, verkleedt zich als man en vindt een bijbaantje als ski- instructeur bij gasthof Sonnenhof in Oberirl. Dr. Philip Hackenschuh (Hoven), die haar als vrouw op haar vrije zaterdagmiddag leert kennen wordt tot over zijn oren op haar verliefd, maar kan haar door de week niet vinden, hetgeen tot grote misverstanden leidt.

Spionage

1955 | Drama

Oostenrijk 1955. Drama van Franz Antel. Met o.a. Ewald Balser, Hannelore Bollmann, Erik Frey, Barbara Rütting en Gerhard Riedmann.

Veel te banale bewerking van een beroemde en beruchte spionagezaak in Oostenrijk tijdens WO I. Oberst Redl (Balser) is hoofd van de contraspionage van de k.u.k.-monarchie, maar verkoopt militaire geheimen aan de Russische vijand om zijn dure levensstijl - een homoseksuele relatie met een jonge luitenant (Werner), die hem chanteert - te financieren. Als hem de grond onder de voeten te heet wordt, probeert Redl Werner als spion te laten ontmaskeren, maar zijn eerzuchtige ondergeschikte Hauptmann Angelis (Riedmann), trapt er niet in en laat Redl in zijn val lopen. De ongelukkige kolonel kent dan nog maar een uitweg: zelfmoord om zijn eer te redden. Naar een historische affaire uit 1913 in Wenen, die echter door István Szabó in 1984 met Klaus Maria Brandauer in de hoofdrol honderd keer beter gedaan werd. Alexander Lernet-Holenia en Kurt Nachmann schreven het scenario, terwijl de camera bemand werd door Hans H. Theyer en Hans Matula.