Tony Pierce-Roberts: cast en camera.
Er zijn 30 films gevonden.

Vampire Academy

2014 | Actiefilm, Fantasy, Komedie

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Roemenië 2014. Actiefilm van Mark Waters. Met o.a. Zoey Deutch, Lucy Fry, Gabriel Byrne en Danila Kozlovsky.

Actiekomedie van Mark Waters over goed vampiermeisje, dat het moet opnemen tegen slecht vampiermeisje.

Made of Honor

2008 | Romantische komedie

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 2008. Romantische komedie van Paul Weiland. Met o.a. Patrick Dempsey, Michelle Monaghan, Kevin McKidd, Kadeem Hardison en Chris Messina.

Opmerkelijke transformatie: in tienerkomedies uit de jaren tachtig speelt Patrick Dempsey steevast de sul die geen meisjes kan krijgen, maar sinds zijn rol in tv-serie Grey's Anatomy is hij de leading man waar alle vrouwen voor smelten. Hier speelt hij playboy Tom, die voor de bruiloft van platonische vriendin Hannah (Monaghan) wordt gevraagd als 'bruidsmeisje'. Grappen variëren van oma's die seksspeeltjes aanzien voor sieraden tot het terugkerende misverstand dat Tom homo zou zijn. Met de romantiek is het nog treuriger gesteld.

Home of the Brave

2006 | Actiefilm, Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten​/​​Marokko 2006. Actiefilm van Irwin Winkler. Met o.a. Samuel L. Jackson, Jessica Biel, 50 Cent, Brian Presley en Christina Ricci.

Vier fysiek en/of mentaal gebutste militairen van diverse komaf ervaren allerhande vervelende zaken in de privé- en werksfeer na terugkeer uit de oorlog in Irak. De regiestoel werd bemand door Irwin Winkler, de producent van onder meer Rocky, Raging Bull en Goodfellas. Af en toe regisseert de Hollywood-mogol zelf een film en dat gaat doorgaans hopeloos mis (The Net). Zo ook Home of the Brave. Los van het met gemeenplaatsen gelardeerde script hapert de film vanwege de tergend stroeve enscenering. Jackson acteert aardig maar het blijft een tenenkrommend melodrama.

Separate Lies

2005 | Romantisch drama, Thriller

Verenigd Koninkrijk 2005. Romantisch drama van Julian Fellowes. Met o.a. Tom Wilkinson, Emily Watson, Hermione Norris en Rupert Everett.

Een geslaagde kruising tussen een thriller en romantisch drama, waarin spanning en onderliggend verdriet elkaar mooi afwisselen. Het ogenschijnlijke geluk van een welgesteld Engels echtpaar wordt verstoord door een dodelijk ongeluk bij hen in de buurt. Dit leidt tot een web van leugens en bedrog, waar overspelige echtgenote Anne volledig in verstrikt raakt. De debuutfilm van Fellowes blijft boeien dankzij de paradox tussen het constante diepliggende gevoel van onheil en de Engelse hoffelijkheid aan de oppervlakte. Het verhaal zit goed in elkaar en bevat mooi gespeelde rollen van rasacteurs Emily Watson en Tom Wilkinson.

Doom

2005 | Actiefilm, Sciencefiction

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Tsjechië​/​​Duitsland 2005. Actiefilm van Andrzej Bartkowiak. Met o.a. Dwayne Johnson, Karl Urban, Rosamund Pike en Razaaq Adoti.

In een afgelegen onderzoekslab op Mars is een experiment - gerommel met genen - vreselijk uit de hand gelopen. Een team geharde mariniers onder leiding van mannetjesputter Sarge (Dwayne 'The Rock' Johnson) wordt erop afgestuurd om wetenschappers te redden en monsters uit te schakelen. Dat de film werd gebaseerd op een populair First Person Shooter-computerspel is goed te zien in een scène waar de camera vanuit het perspectief van een rennende schietende marinier wordt gebruikt. Uiteindelijk viel de film tegen, werd neergesabeld door de critici en flopte aan de bioscoopkassa.

De-Lovely

2004 | Biografie, Drama, Romantiek, Muziek

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 2004. Biografie van Irwin Winkler. Met o.a. Kevin Kline, Ashley Judd, Kevin McNally, Jonathan Pryce en Keith Allen.

Biopic over Cole Porter, begenadigd componist van liedjes als I get a kick out of you, I've got you under my skin en Don't fence me in. De-Lovely is grotendeels een film over stijl en vormelijkheid en gaat vooral over de gecompliceerde liefdesrelatie van Porter met zijn echtgenote Linda, die van Porters homoseksuele affaires wist toen ze hem trouwde. Judd legt als zijn vrouw een mooie overgevoeligheid in haar rol, Kline maakt van Porter een schitterende charmeur. Liedjes van Porter worden gezongen door sterren als Elvis Costello, Alanis Morissette en Robbie Williams.

Underworld

2003 | Fantasy, Actiefilm, Horror

Verenigde Staten​/​​Duitsland​/​​Hongarije​/​​Verenigd Koninkrijk 2003. Fantasy van Len Wiseman. Met o.a. Kate Beckinsale, Scott Speedman, Michael Sheen, Shane Brolly en Bill Nighy.

Visueel valt er veel te zeggen voor Underworld, een duistere, ernstige fantasyvertelling over de strijd tussen vampiers en weerwolven. Die oorlog speelt zich natuurlijk af in een wereld waar de mens geen weet van heeft. Kate Beckinsale speelt Selene, een modebewuste vampier met een onuitputtelijke collectie leren pakken, die verliefd raakt op een mens/weerwolf (Speedman). Tja, dat wordt lastig. Voormalig art director Len Wiseman zorgt ervoor dat zijn regiedebuut er flitsend uitziet maar heeft te weinig oog voor het verhaal en zijn personages om het boeiend te maken. Hij trouwde een jaar later met zijn hoofdrolspeelster.

The Importance of Being Earnest

2002 | Komedie, Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 2002. Komedie van Oliver Parker. Met o.a. Rupert Everett, Colin Firth, Reese Witherspoon, Frances O'Connor en Judi Dench.

Als de kostuumfilms van Jane Austen's werk vooral over relaties gaan, dan gaat Oscar Wilde's The Importance of Being Earnest, zoals geregisseerd door Oliver Parker, over maniertjes en poses. De film zit vol met op zich serieuze identiteitsverwisselingen, klasseproblemen en rivaliteit, doch alles is bedekt onder Wilde's onbekommerdheid en elegante woordgrapjes. Jack Worthing (Firth) en Algernon Moncrieff (Everett) proberen ieder liefde en geld te winnen door het gebruiken van de naam Earnest - dat kan niet goed gaan. Regisseur Parker zette er wat anachronistische muziek onder en versnelde het tempo (onnodig) met montage en 'actiescènes' buiten.

Dinotopia

2002 | Fantasy, Sciencefiction, Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Duitsland​/​​Verenigde Staten 2002. Fantasy van Marco Brambilla. Met o.a. Katie Carr, Jim Carter, Alice Krige, Tyron Leitso en Wentworth Miller.

Als de kostuumfilms van Jane Austen's werk vooral over relaties gaan, dan gaat Oscar Wilde's The Importance of Being Earnest, zoals geregisseerd door Oliver Parker, over maniertjes en poses. De film zit vol met op zich serieuze identiteitsverwisselingen, klasseproblemen en rivaliteit, doch alles is bedekt onder Wilde's onbekommerdheid en elegante woordgrapjes. Jack Worthing (Firth) en Algernon Moncrieff (Everett) proberen ieder liefde en geld te winnen door het gebruiken van de naam Earnest - dat kan niet goed gaan. Regisseur Parker zette er wat anachronistische muziek onder en versnelde het tempo (onnodig) met montage en 'actiescènes' buiten.

The Golden Bowl

2000 | Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk 2000. Drama van James Ivory. Met o.a. Uma Thurman, Jeremy Northam, Kate Beckinsale, Nick Nolte en Anjelica Huston.

Engeland, begin twintigste eeuw. Italiaanse prins Amerigo (Northam) trouwt met miljonairsdochter Maggie Verver (Beckinsale) hoewel hij verliefd is op haar vriendin Charlotte (Thurman). Wanneer Charlotte vervolgens trouwt met Maggies vader, de schatrijke Amerikaanse kunstverzamelaar Adam Verver (Nolte), ontstaat een ondraaglijke spanning die de vier onbedoeld aanwakkeren met hun terughoudende en gedisciplineerde gedrag. Een karakterfilm over 'hoe mensen zichzelf voorliegen en zich neerleggen bij allerlei beperkingen op hun leven en op de manier waarop ze willen liefhebben,' aldus James Ivory.

The Trench

1999 | Oorlogsfilm, Drama

Frankrijk​/​​Verenigd Koninkrijk 1999. Oorlogsfilm van William Boyd. Met o.a. Julian Rhind-Tutt, Daniel Craig, Paul Nicholls, Danny Dyer en James D'Arcy.

William Boyd schreef het boek en scenario voor zijn eigen film The trench. Met passie vertelt hij een verhaal over een stel soldaten, veelal broekies, die opeengehoopt in loopgraven wachten op de bloederige slag om de vallei van de Somme. WO I is hier niet Spielbergiaans bloederig, actierijk en heroïsch, maar vooral benauwd en zinloos. Boyd brengt The trench als Das Boot boven de waterspiegel: psychologisch en indrukwekkend. Uitstekende Britse acteurs doen de rest.

Astérix et Obélix contre César

1999 | Komedie, Avonturenfilm

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Italië 1999. Komedie van Claude Zidi. Met o.a. Gérard Depardieu, Christian Clavier, Roberto Benigni, Gottfried John en Michel Galabru.

Belastinginner Incorruptus doet goede zaken in Gallië maar krijgt geen cent los in het dorp van Asterix en Obelix (Christian Clavier en Gérard Depardieu). Hoogste tijd voor Caesar om zelf een kijkje te nemen. Zijn plan is om de druïde en de permanent gedrogeerde Obelix te ontvoeren zodat de Galliërs het zonder toverdrank moeten stellen. De listige Destructivus (Roberto Benigni) staat de veldheer bij. Een zeer vermakelijke film die het bronmateriaal eer aandoet. In 1999 goed voor een verdubbeling van het jaarlijkse bioscoopbezoek in Frankrijk.

Paulie

1998 | Avonturenfilm, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1998. Avonturenfilm van John Roberts. Met o.a. Gena Rowlands, Hallie Kate Eisenberg, Tony Shalhoub, Cheech Marin en Bruce Davison.

Paulie is een vogel, een papegaai welteverstaan. Letterlijk welteverstaan, want het bonte dier praat er op los. Enig voor de jonge kijkers en voor oudere meekijkers want Gena Rowlands en Cheech Marin acteren mee als sympathieke dierenvrienden. Het verhaal is elegant eenvoudig, over het aaibare titeldier dat z'n baasje zoekt en wordt geconfronteerd met allerlei menselijk moois en lelijks. Het gaat hier om een Blauwkop aratinga, een mensenliefhebber met weinig fiducie in soortgenoten. Een one trick pony overigens, zo'n Blauwkop, daarom gebruikten de makers een dozijn dubbelgangers met evenzoveel karakters.

Jungle 2 Jungle

1997 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten​/​​Frankrijk 1997. Komedie van John Pasquin. Met o.a. Tim Allen, JoBeth Williams, Sam Huntington, Martin Short en Lolita Davidovich.

Gladde Disney-kopie van de Franse farce Un indien dans la ville (1994). Een New Yorkse beurshandelaar (Allen) ontdekt dat hij een zoon heeft (Huntington) die is opgegroeid in de jungle en besluit hem mee te nemen naar de stad. De vreemde eend in de bijt vermaakt de kijker enkele minuten met alternatief gebruik van noviteiten als wolkenkrabbers en roltrappen maar dan is de koek ook wel op. Tim Allen (de timmerman uit Home Improvement) en sidekick Martin Short vullen nog enkele gaatjes maar dijenkletsers zitten er niet tussen.

Haunted

1995 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk​/​​Verenigde Staten 1995. Horror van Lewis Gilbert. Met o.a. Aidan Quinn, John Gielgud, Kate Beckinsale, Anna Massey en Anthony Andrews.

Engeland 1925. Quinn wordt gekweld door een jeugdtrauma na een ongeval, waarbij zijn tweelingzuster verdronk. Hij voelt zich schuldig, maar als professor in de psychologie en de para- psychologie tracht hij hiervoor een wetenschappelijke verklaring te vinden. Hij komt regelmatig in contact met mensen die bovennatuurlijke ervaringen hebben. Een van hen, Massey, is ervan overtuigd dat haar huis vol spoken zit. Geïntrigeerd besluit Quinn er een kijkje nemen. Een klassieke spookfilm met een aantal uitstekende effecten, maar met een voorspelbaar verhaal. De indrukwekkende, talentvolle cast kan de aandacht van de toeschouwer gaande houden. Tim Parker baseerde het scenario op een roman van James Herbert. Tony Pierce-Roberts fotografeerde. Francis Ford Coppola trad op als uitvoerend producent. Dolby Stereo.

The Client

1994 | Thriller

Verenigde Staten 1994. Thriller van Joel Schumacher. Met o.a. Brad Renfro, Tommy Lee Jones, Susan Sarandon, Mary-Louise Parker en Anthony LaPaglia.

Op een dag hoort de elfjarige Mark Sway (Renfro) details over een complot waarbij een senator werd vermoord. Al snel wordt hij het doelwit van gangsters en corrupte politici. Hij zoekt steun bij advocate Reggie Love (Sarandon), maar ze krijgen te maken met de over-ambitieuze officier van Justitie Roy Folltrigg (Jones), die veel minder in het welzijn van de jongen is geïnteresseerd dan in zijn eigen carrière. Deze derde Grisham-verfilming rammelt af en toe en loopt op het eind ook een beetje uit de rails. Wie daar overheen stapt ziet een spannende, goedgemaakte thriller.

Disclosure

1994 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1994. Thriller van Barry Levinson. Met o.a. Michael Douglas, Demi Moore, Donald Sutherland, Caroline Goodall en Roma Maffia.

Naar het boek van Michael Crichton (die co-producent was). Eerste Amerikaanse mainstream film over 'sexual harassment' op de werkvloer. Tom Sanders (Douglas), de niet al te briljante manager van een computerbedrijf, krijgt het aan de stok met zijn nieuwe baas Meredith Johnson (Moore), tevens zijn ex. Zij wil een reboot van hun relatie, hij wijst haar avances af. Zij klaagt hem aan voor ongewenste intimiteiten, hij knokt terug. De bijrollen zijn degelijk bezet: Sutherland als Sanders' baas, Goodall als zijn echtgenote-advocate en Maffia als zijn vindingrijke verdedigster. Muziek van Ennio Morricone.

The Remains of the Day

1993 | Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1993. Drama van James Ivory. Met o.a. Anthony Hopkins, Emma Thompson, James Fox, Christopher Reeve en Peter Vaughan.

Na Howards End worden acteurs Hopkins en Thompson herenigd in dit sobere drama van het succesvolle duo Merchant-Ivory. Hopkins is de rigide traditionele butler James Stevens in het Engeland van de jaren dertig. Een rol waarin zijn ingetogen stijl bijzonder goed tot zijn recht komt; ieder woord, iedere beweging getuigt van zijn uitzonderlijke klasse. Verblind door zijn arbeidsethiek negeert James zijn gevoelens voor huishoudster Mary (Thompson) en blijft loyaal aan zijn werkgever Lord Darlington (Fox), die duidelijk sympathiseert met de nazi's. Ouder en wijzer besluit James na de oorlog alsnog toenadering te zoeken tot Mary. De twee hoofdrolspelers werden allebei genomineerd voor een Oscar.

The Dark Half

1993 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1993. Horror van George A. Romero. Met o.a. Timothy Hutton, Amy Madigan, Michael Rooker, Julie Harris en Christina Romero.

Hutton staat in hoog aanzien als literair schrijver. Hij heeft echter een goed bewaard geheim: onder pseudoniem schrijft hij populaire pulp-horror-romans. Wanneer een afperser dit geheim openbaar wil maken, besluit Hutton zijn 'duistere kant' te laten sterven. Zo is iedereen gelukkig, behalve zijn alter-ego, die een eigen leven is gaan leiden en er niets voor voelt om te verdwijnen. Een originele variatie op het Dr. Jekyll & Mr. Hyde-thema, door regisseur Romero bewerkt naar een roman van Stephen King. Wie echter de schokkende Romero verwacht, die we kennen van NIGHT OF THE LIVING DEAD, MARTIN of MONKEY SHINES komt bedrogen uit. Hij concentreert zich meer op het psychologische karakter van het verhaal dat hij op geraffineerde wijze uitwerkt met behulp van een schitterende Hutton in een dubbelrol. Voor de fotografie tekende Tony Pierce-Roberts. Gemaakt in 1991.

Splitting Heirs

1993 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1993. Komedie van Robert Young. Met o.a. Rick Moranis, Eric Idle, Barbara Hershey, John Cleese en Catherine Zeta-Jones.

Niet erg origineel verhaal over een verwisseling van identiteit. Als baby werd Idle verwisseld met Moranis. Dertig jaar later erft Moranis de titel van vijftiende Hertog van Bournemouth en per toeval ontdekt Idle dat hij de echte erfgenaam is. Advocaat Cleese raadt hem af er een rechtszaak van te maken omdat hij geen enkele kans maakt, behalve... als Moranis een dodelijk ongeval zou overkomen. Daarop volgt een reeks aanslagen, die allen mislukken. Een zwarte komedie, geschreven door Idle, die de eerste twintig minuten op cynische wijze Engeland uitspeelt versus Amerika, in adembenemende vaart om dan ineens vast te lopen. Zelfs Cleese slaagt er niet in de film nog op te peppen. Idle's echte moeder Hershey is bijzonder verleidelijk. Fotografie van Tony Pierce Roberts met begeleidende muziek van Michael Kamen.

Howards End

1992 | Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk​/​​Japan 1992. Drama van James Ivory. Met o.a. Emma Thompson, Helena Bonham Carter, Anthony Hopkins, Vanessa Redgrave en Joseph Bennett.

Regisseur Ivory en producent Ismail Merchant creëerden een persoonlijk subgenre met succesvolle historische literatuurverfilmingen als A Room with a View en The Remains of the Day. In deze bewerking van E.M. Forsters roman uit 1910 erft bourgeois Margaret Schlegel (Thompson) een huis van een aristocratische dame, tegen de wens van de weduwnaar. Dankzij de bejubelde acteurs, de fraaie art direction en het efficiënte scenario van Ruth Prawer Jhabvala geeft Howards End een intelligent kijkje in de Britse klassenmaatschappij net voor de Eerste Wereldoorlog. Genomineerd voor negen Oscars, waarvan er drie werden verzilverd.

White Fang

1991 | Avonturenfilm, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1991. Avonturenfilm van Randal Kleiser. Met o.a. Ethan Hawke, Klaus Maria Brandauer, Seymour Cassel, Susan Hogan en James Remar.

Derde, door Disney geproduceerde verfilming van Jack Londons beroemde roman, na de gelijknamige filmversie uit 1936 en de goede Italiaanse remake Zanna Bianca van Lucio Fulci uit 1972. Het verhaal draait om een wolf met tam bloed die rond 1900 tijdens de gold rush in het westen van de VS avonturen beleeft met wisselende baasjes. De film concentreert zich vooral op de relatie tussen White Fang en een tienerjongen, gespeeld door de hier 20-jarige Ethan Hawke. Samen doorstaan ze heel wat tegenslag, zoals de aanval van een beer (voor kenners: het is Bart, de pluizige ster uit The Bear). De fraaie natuuropnamen vonden plaats in Alaska.

Mr. & Mrs. Bridge

1990 | Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1990. Drama van James Ivory. Met o.a. Paul Newman, Joanne Woodward, Kyra Sedgwick, Blythe Danner en Simon Callow.

Auteur Evan S. Connell schreef in 1959 de roman 'Mrs. Bridge', over een rijke Amerikaanse huisvrouw in de jaren dertig/veertig, die wordt gedomineerd door haar conservatieve echtgenoot. Tien jaar later volgde 'Mr. Bridge': hetzelfde verhaal vanuit het perspectief van de man. Het legendarische drietal Ismail Merchant (productie), James Ivory (regie) en Ruth Prawer Jhabvala (scenario) bewerkte beide romans tot een film, die het episodische karakter van de boeken behoudt. Dat maakt de schrijnende vertelling soms wat traag, maar de hoofdrollen van Newman en Woodward (waren in werkelijkheid ook een echtpaar) maken veel goed.

No Place Like Home

1989 | Drama

Verenigde Staten 1989. Drama van Lee Grant. Met o.a. Christine Lahti, Jeff Daniels, Scott Marlowe, Kathy Bates en CCH Pounder.

Een indringend drama over een arbeidersgezin uit Pittsburg dat op straat en in het wereldje der daklozen belandt. Lahti in de rol van Zan Cooper laat zien waarom er maar weinig betere actrices rondlopen. Ara Watson en Sam Blackwell schreven het scenario op basis van gebeurtenissen in de documentaire HOMELESS van regisseur Grant. Camerawerk van Tony Pierce Roberts.

The Bourne Identity

1988 | Thriller

Verenigde Staten 1988. Thriller van Roger Young. Met o.a. Richard Chamberlain, Jaclyn Smith, Anthony Quayle, Donald Moffat en Yorgo Voyagis.

Een spion die aan geheugenverlies lijdt, doorkruist heel Europa met een vrouw die hij heeft ontvoerd, om de moordenaars die hem op de hielen zitten te bewijzen dat hij iemand anders is dan hij lijkt te zijn. Carol Sobieski bewerkte Robert Ludlums bestseller tot een spannende hoewel enigszins ondoorzichtige film, die enorm aan uitstraling wint door het suggestieve camerawerk van Tony Pierce Roberts. Oorspronkelijk werd deze film in twee delen uitgezonden.

On Valentine's Day

1986 | Drama

Verenigde Staten 1986. Drama van Ken Harrison. Met o.a. William Converse-Roberts, Hallie Foote, Michael Higgins, Steven Hill en Rochelle Oliver.

Een goed doordachte vertelling over de alledaagse gebeurtenissen in een klein stadje in Texas, anno 1917. De rollen zijn aardig uitgewerkt en worden goed gespeeld, maar 't heeft allemaal niet veel om het lijf. Een gedeeltelijk autobiografisch script van Horton Foote. De prequel van de film 1918.

A Room with a View

1985 | Komedie, Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1985. Komedie van James Ivory. Met o.a. Helena Bonham Carter, Maggie Smith, Denholm Elliott, Julian Sands en Judi Dench.

Geslaagde verfilming van de geestige roman van E.M. Forster door specialist in literatuurverfilmingen James Ivory, die eveneens Forsters Howards End tot een film maakte. De jonge Lucy Honeychurch is met nicht annex chaperonne Charlotte op reis door Italië. In een pension in Florence krijgen ze niet de beloofde kamers met uitzicht op de Arno. Voor Lucy voorlopig geen 'room with a view', maar misschien wel zicht op ander moois. Milde spot met zeden en moraal in het Engeland van begin 20ste eeuw. Kreeg Oscars voor scenario (van Ruth Prawer Jhabvala, met wie Ivory veel werkt), art direction en kostuums.

A Private Function

1984 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1984. Komedie van Malcolm Mowbray. Met o.a. Michael Palin, Maggie Smith, Liz Smith, Denholm Elliott en Richard Griffiths.

Koddige, zeer Britse komedie van Alan Bennett. Het speelt in Engeland vlak na WO II toen het voedsel nog op de bon was. Een gesmokkeld varken staat in het middelpunt van de belangstelling. Vaak grappig, maar ook cynisch en wreed. Smith is om te gillen als de op de maatschappelijke ladder opklimmende vrouw van de Jan Hennerige chiropodist Palin. Camerawerk van Tony Pierce-Roberts.

1918

1984 | Drama

Verenigde Staten 1984. Drama van Ken Harrison. Met o.a. William Converse-Roberts, Hallie Foote, Matthew Broderick, Rochelle Oliver en Michael Higgins.

Dit drama van Horton Foote gaat over de catastrofale griepepidemie die Amerika tegen het einde van WO I trof - en de tragische gevolgen daarvan voor een klein stadje in Texas. Komt waarschijnlijk het beste tot zijn recht op een klein scherm. Hallie Foote (de dochter van de schrijver) is voortreffelijk als de vrouw (geënt op het leven van haar grootmoeder) wier man en kind slachtoffer worden van de ziekte. Later werd de voorgeschiedenis behandeld in ON VALENTINE'S DAY.

Tinker, Tailor, Soldier, Spy

1979 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1979. Thriller van John Irvin. Met o.a. Alec Guinness, Michael Jayston, Anthony Bate, Bernard Hepton en George Sewell.

Miniserie in zeven delen. Een verfilming van het befaamde boek van John le Carré waarin Guinness de rol van George Smiley speelt die terugkeert na zijn pensioen om een gevaarlijke spion te ontmaskeren bij de Britse geheime dienst. De serie werd gevolgd door een tweede miniserie Smiley's People, weer met Guinness. Een spannende verfilming maar bovenal een fantastische rol van Guinness die zijn grote klasse als acteur eens te meer laat zien.