Verenigde Staten 1993. Horror van George A. Romero. Met o.a. Timothy Hutton, Amy Madigan, Michael Rooker, Julie Harris en Christina Romero.

VPRO Cinema

Hutton staat in hoog aanzien als literair schrijver. Hij heeft echter een goed bewaard geheim: onder pseudoniem schrijft hij populaire pulp-horror-romans. Wanneer een afperser dit geheim openbaar wil maken, besluit Hutton zijn 'duistere kant' te laten sterven. Zo is iedereen gelukkig, behalve zijn alter-ego, die een eigen leven is gaan leiden en er niets voor voelt om te verdwijnen. Een originele variatie op het Dr. Jekyll & Mr. Hyde-thema, door regisseur Romero bewerkt naar een roman van Stephen King. Wie echter de schokkende Romero verwacht, die we kennen van NIGHT OF THE LIVING DEAD, MARTIN of MONKEY SHINES komt bedrogen uit. Hij concentreert zich meer op het psychologische karakter van het verhaal dat hij op geraffineerde wijze uitwerkt met behulp van een schitterende Hutton in een dubbelrol. Voor de fotografie tekende Tony Pierce-Roberts. Gemaakt in 1991.

credits

Regie:
George A. Romero
Cast:
Timothy Hutton, Amy Madigan, Michael Rooker, Julie Harris, Christina Romero, Beth Grant, Erik Jensen, Royal Dano, Rutanya Alda, Larry John Meyers
Scenario:
George A. Romero
Productie:
Declan Baldwin
Camera:
Tony Pierce-Roberts
Muziek:
Christopher Young
Schrijver:
Stephen King
Jaar:
1993
Alt. titels:
Dark Half, The, Stephen King's The Dark Half, Stephen King's The dark half
Genres:
Horror, Thriller
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Dark Half (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken