Marina Suma is acteur.
Er zijn 19 films gevonden.

Malesh

1993 | Drama

Italië 1993. Drama van Angelo Cannavacciuolo. Met o.a. Ida Di Benedetto, Marina Suma, Caaetano Amato en Lino Avendola.

Het verhaal draait geheel rond de vergeten gewone mensen in Napels. Jongens en mannen, jongere en oudere gedesillusioneerde vrouwen en hun vaak ellendige bestaan. Ze hebben allen zonder veel succes geprobeerd iets voor elkaar te krijgen maar eindigen gewoonlijk weer bij het begin. Deze ondraaglijke lichtheid van het bestaan laat zien, dat Napels niet alleen vol drugs en de Camorra is maar dat er ook gewone mensen wonen, die dagelijks een overlevingsstrijd voeren en bang zijn voor een onzekere toekomst. Een interessant regiedebuut van een veelbelovende Cannavacciuolo.

The Shatterer

1992 | Thriller, Misdaad

Italië 1992. Thriller van Tinino Valerii. Met o.a. Toshirô Mifune, Marina Suma, Leo Gullotta en Luciano Spena.

Een Japanse autofabrikant besluit een fabriek te openen op Sicilië. Dit idee veroorzaakt onrust bij de Sicilianen, maar de mafia onderneemt onmiddellijk actie. Met geweld, bedreigingen en andere drukmiddelen probeert de mafia de Japanners te ondergraven. Maar de firma in kwestie neemt een Japanse detective in de arm, die de situatie even komt redden. Hij vermag wat de staat in geen honderd jaar voor elkaar heeft gekregen: hij overwint de mafia. Belachelijk en totaal ongeloofwaardig. De film is dan ook verschrikkelijk geflopt. THE SHATTERER is de titel voor de internationale markt, in Italië heette de film SICILIAN CONNECTION.

Infelice e contenti

1992 | Komedie

Italië 1992. Komedie van Neri Parenti. Met o.a. Renato Pozzetto, Ezio Greggio, Francesca D'Aloja, Marina Suma en Yvonne Sciò.

Aldo (Pozzetto) is na een ongeluk verlamd geraakt aan zijn benen, en zijn vrouw brengt hem tijdens de zomervakantie naar een Milanees rusthuis. Daar ontmoet hij Vittorio (Greggio), sinds zijn geboorte blind. Vittorio is onvoorspelbaar en excentriek, en leeft van de verkoop van valse Rolex-horloges. Ook kan hij plotseling een spuitbus tevoorschijn halen en op iemand richten. Hij betrekt Aldo bij zijn doen en laten en deze vergezelt hem op een reis langs de kust van Ligurië, tijdens welke zij meedoen aan een Rolex-wedstrijd. Een heleboel luchtige, komische sketches, terwijl ze van strand naar strand trekken, tussen discotheken en casino's, strandschoonheden en forse strandjongens door.

Il ricatto 2 - Bambini nell'ombra

1991 | Misdaad, Drama

Italië 1991. Misdaad van Vittorio de Sisti. Met o.a. Massimo Ranieri, Laura del Sol, Marina Suma, Leo Gullotta en Bekim Fehmiu.

In deze televisiefilm die spannender en beter is dan het eerste deel, komt Ranieri terug als Inspecteur Fedeli van Napels, een geweldadige en genadeloze stad. De jonge zoon van de inspecteur wordt op brute wijze vermoord en hij onderzoekt de zaak. Tijdens zijn angstaanjagende onderzoek ontmoet hij Angela (gespeeld door Del Sol) wier nog jonge zoon een brutale leider van een jeugdbende is die zich met drugsverkoop beizghoudt; hij wordt verliefd op haar. De zaak wordt ingewikkelder, gevaarlijk en er vallen vele doden. Zijn poging om de drugshandel te achterhalen, brengt de inspecteur van Napels naar Barcelona en Duitsland en uiteindelijk naar Beiroet waar hij een gruwelijke handel ontdekt: ontvoerde kinderen worden aan een particuliere kliniek verkocht die, ten koste van de kinderen, menselijke organen tegen hoge prijzen verkoopt.

Cambiamento d'aria

1991 | Misdaad, Drama

Italië 1991. Misdaad van Gian Pietro Calasso. Met o.a. Alvaro Mosca, Marina Suma, Jean Desailly, Bruno Bilotta en Linda Christian.

Lori St. Just is een machtig juwelenhandelaar, die na de dood van zijn verloofde een moeilijke periode doormaakt. Hij besluit van omgeving te veranderen, en gaat naar Napels. Daar logeert hij bij Marina, de kleindochter van zijn Nederlandse partner Léfèvre. Hij wordt verliefd op Cona, die in de gevangenis heeft gezeten. Zij beramen een misdaad, die risico's met zich meebrengt voor Cona's broer. Lori verandert van gedachten, maar het is te laat om ze tegen te houden. Léfèvre wordt vermoord en Lori raakt gewond, die later wraak neemt. Uitstekend spel van Marina Suma.

Le gorille et l'Amazone

1990 | Thriller, Actiefilm

Frankrijk 1990. Thriller van Duccio Tessari. Met o.a. Karim Allaoui, Paolo Banacelli, Gabriele Tinti, Marina Suma en Martine Brochard.

Bewerking van een roman van Antoine Dominique van de serie [KL]Le Gorille[KLE]. In Frans Guyane explodeert een raket vlak na zijn lancering. Kolonel Berthomieu (P[KA1]erier) herinnert zich dat een legendarische kolonie bandieten de omgeving onveilig maakt. Zouden zij de raket uit zijn baan hebben gehaald? Hij geeft G[KA1]eo Paquet (Allaoui) de opdracht de eventuele saboteurs uit te schakelen. De film heeft veel weg van een tekenfilm voor tieners, maar de Italiaanse regisseur (geboren in 1926) heeft zijn talent bewezen en soms zelfs meer dan dat (IL FORNARETTO DI VENEZIA). Resultaat: u zult zich niet vervelen.

L'Ultima scena

1989 | Drama, Komedie

Italië 1989. Drama van Nino Russo. Met o.a. Marina Suma, Aldo Giuffrè en Vittorio Caprioli.

Op een nacht repeteert een toneelgezelschap in een Napolitaans theater. Het wordt een nacht vol intriges, theatrale gebeurtenissen en misverstanden op en achter het toneel. De film gaat over het verband tussen realiteit en wat als realiteit gepresenteerd wordt. Kunst als imitatie van het leven. Hier en daar mooi spel.

Disperatamente Giulia

1989 | Oorlogsfilm, Drama

Italië/Spanje/Frankrijk 1989. Oorlogsfilm van Enrico Maria Salerno. Met o.a. Tahnee Welch, Fabio Testi, Laura Antonelli, Dalila Di Lazzaro en Corinne Clery.

Giulia de Blasco (Welch) is een bekende journaliste die haar autobiografie schrijft. Ze brengt daarin een eerbetoon aan haar moeder Carmen Milkovich (Antonelli) die kort voor het uitbreken van WO II (1939-44) huwde met Ubaldo Milkovich (Salerno), een tegenstander van Mussolini, de fascistische leider van Itali[KA3]e. Na het uitbreken van de vijandelijkheden moet Ubaldo in dienst en de eenzame Carmen voegt zich bij het verzet tegen Il Duce. Ze ontmoet dan de zeer knappe Vittorio de Blasco (Pagni), een overtuigd anti-fascist, en beleeft met hem de grote liefde van haar leven. Terug in Rome blijkt Carmen zwanger en de vrucht van de passie is Giulia. Na een onbezorgde jeugd krijgt Giulia, als ze volwassen is, de nodige teleurstellingen met haar minnaars. Een film die bol staat van oppervlakkige liefdesavontuurtjes, waarin een wat meer eisende kijker geen bevrediging vindt. Allesbehalve opwindende soap, die vals sentiment niet schuwt. De middelmatige spelprestaties kwalificeren zeker niet voor een Oscar. Het scenario is van Ennio de Concini en Salerno naar de roman van Sveva Casati Modignani. Het camerawerk is van Ennio Guarnieri. Mono.

Fiori di zucca

1988 | Komedie

Italië 1988. Komedie van Stefano Pomilia. Met o.a. Marina Suma, Massimo Ciavarro, Enzo De Caro, Silvio Vannucci en Isa Barzizza.

Drie vrienden, Enzo, Sergio en Pietro, zijn dertig jaar geworden. Enzo keert na tien jaar terug naar Rome. Sergio is een ongehuwde, alleenstaande vader. Hij besloot op de dag van zijn huwelijk om toch maar niet te trouwen. Pietro is een gigolo die door zijn vriend in de steek is gelaten. De drie besluiten een feest te geven. Even voelen ze zich weer jong, ondanks hun problemen die alleen begrepen worden door Enzo's vrouw Giulia.

Dark bar

1988 | Mysterie

Italië 1988. Mysterie van Stanley Florency. Met o.a. Richard Hatch, Marina Suma en Barbara Cupisti.

Geheimzinnig verhaal over een jonge saxofonist die zelf een onderzoek instelt naar zijn verdwenen zus. Hij wordt daarbij geholpen door een vriend. Om de gangen van zijn zus na te gaan, komen ze in verschillende nachtelijke situaties terecht. Het verhaal is middelmatig en de vertolking is gewoontjes, maar de techniek maakt het toch weer enigszins goed.

Una Donna da scoprire

1987 | Drama, Romantiek

Italië 1987. Drama van Riccardo Sesani. Met o.a. Marina Suma, Jean Marie Marion, Antonio Marsina en Agostina Belli.

Een mooie en geslaagde zangeres die zelfvertrouwen mist en naar echte liefde verlangt, wordt door haar manager uitgebuit. Dan leert ze een fotograaf kennen; ze worden verliefd op elkaar maar haar manager wil haar niet kwijt. Ze verlaat haar minnaar en raakt aan de drank. Ten slotte vindt ze de kracht om in opstand te komen maar aan het eind slaat het noodlot toe. Geloofwaardig spel van Suma. Engelse titel: A WOMAN TO DISCOVER.

Caramelle da uno sconosciuto

1987 | Mysterie, Drama

Italië 1987. Mysterie van Franco Ferrini. Met o.a. Barbara De Rossi, Athina Cenci, Marina Suma, Mara Venier en Laura Betti.

Een mysterieuze moordenaar zoekt zijn slachtoffers onder Romeinse hoeren, zonder duidelijk motief. Een groep hoeren gaat uiteindelijk samenwerken met de politie teneinde de moordenaar in een val te lokken, niet zonder gevaar. Uitstekend spel van alle actrices, vooral van Suma en De Rossi.

Blues Metropolitano

1985 | Drama, Muziek

Italië 1985. Drama van Salvatore Piscicelli. Met o.a. Marina Suma, Stefano Sabelli, Ida De Benedetto, Barbara D' Urso en Paolo Bonetti.

Popmuziek, de mafia, liefdesgeschiedenissen, een gigolo die op rijke vrouwen aast, een zwarte Amerikaanse musicus, goede en slechte mensen, seks, drugs en (nachtelijke) live concerten, in combinatie met een overvloed aan andere moderne sociale problemen verlevendigen deze op de jeugd gerichte film. Het is een handig kijkje in de rusteloze Italiaanse punk- en jeugdscene van regisseur Piscicelli, die vakkundige hulp kreeg van montageman Raimondo Crociani.

Cuori nella tormenta

1984 | Romantiek

Italië 1984. Romantiek van Enrico Oldoni. Met o.a. Carlo Verdone, Lello Arena, Marina Suma, Rossana di Lorenzo en Sandra Mantegna.

Walter, een lage officier bij de marine, en Raffaele, de scheepskok, zijn de hoofdpersonen van dit verhaal. Het ongelukkige toeval wil dat beiden verliefd zijn op hetzelfde meisje. Het meisje geeft de voorkeur aan Walter, die meer bravoure heeft, maar zij heeft het hart niet dit tegen Raffaele, die erg gevoelig is, te zeggen. Een doorsnee sentimentele film met sympathieke personages.

Un ragazzo e una regazza

1983 | Romantiek, Komedie

Italië 1983. Romantiek van Marco Risi. Met o.a. Jerry Calà, Marina Suma en Monica Scattini.

Liefde op het eerste gezicht tussen Anna, een Napolitaans studente die naar Milaan gekomen is, en Celogero, een student die zijn studie verdient als ober. Hun verhouding vertoont het klassieke knipperlicht-patroon, maar tot een definitief besluit weet het paar niet te komen. Een doorsnee romantische situatie- komedie vol cliché's. Marina Suma is de enige geloofwaardige.

Sing Sing

1983 | Komedie

Italië 1983. Komedie van Sergio Corbucci. Met o.a. Adriano Celentano, Enrico Montesano, Marina Suma, Vanessa Redgrave en Paolo Panelli.

Deze film is een tweeluik. In de eerste speelt Celentano de rol van een detective à la Humphrey Bogart, die een meisje wil beschermen tegen een maniak die haar vermoedelijk wil vermoorden. De detective blijft haar bewaken, niet alleen om haar te redden, maar ook om haar hart te winnen. In de tweede episode speelt Montesano een man die ervan droomt de zoon van koningin Elizabeth te zijn. De film is niets bijzonders, maar het is een goed gemaakte komedie, waarin twee getalenteerde acteurs in dit genre de toeschouwer zo nu en dan laten lachen. Scenario van Franco Ferrini, Enrico Oldoini en Corbucci. Camerawerk van Alessandro D'Eva.

Sapore di mare

1983 | Komedie

Italië 1983. Komedie van Carlo Vanzina. Met o.a. Jerry Cala, Marina Suma, Angelo Cannavacciolo, Virna Lisi en Karina Huff.

Een groep tieners brengt een strandvakantie door met boottochten, fuifjes en moeizame flirts. Een swingende Engelse weet alle aandacht voor zich op te eisen, terwijl een gefrustreerde rijpere vrouw erin slaagt tijdelijk de boekenwurm van de groep in te palmen. Een speelse reconstructie van de BEACH PARTY-films uit de jaren 1960-70, compleet met de hits uit die periode en een epiloog met een twintig jaar later gehouden reünie. Een ironisch gestoei met stereotypen door de zoon van veteraan-regisseur Steno, met vitaal spel van Lisi, die haar cliché-rol van de oudere verleidster overtuigend gestalte geeft.

Dio li fa poi li accoppia

1982 | Drama, Komedie

Italië 1982. Drama van Steno. Met o.a. Johnny Dorelli, Lino Banfi en Marina Suma.

Don Celeste is pastoor van Brisignano, een aardig stadje in midden Italië. Alles is vredig, tot hij tijdens het carnaval verkracht wordt door drie gekostumeerde meisjes. Hij is daar goed van in de war en hij laat zijn parochianen weten dat hij van plan is een klacht in te dienen bij de politie. Niet iedereen is het daarmee eens. Dorelli en Suma weten door hun spel de film nog net te redden.

Le Occasioni di Rosa

1971 | Drama

Italië 1971. Drama van Salvatore Piscicelli. Met o.a. Marina Suma, Angelo Cannavacciulolo, Sergio Boccalatte en Martin Sorrentino.

Een Napolitaans stel geeft hun afstompende en slechtbetaalde werk op voor prostitutie en drugshandel. De homoseksuele beschermer van de man van het paar wil ze wel betalen als ze voor hem een kind maken, maar ze kiezen tenslotte voor zelfstandigheid en abortus. Na IMMACOLATA E CONCETTA komt Piscicelli hier met een film over sociale en seksuele buitenbeentjes, die hij echter zó afstandelijk bekijkt en regisseert dat het resultaat niet meer is dan een rariteitenkabinet zonder oorspronkelijkheid en eenheid.