Carlo Carlei

Regisseur, Scenarist

Carlo Carlei is regisseur en scenarist.
Er zijn 5 films gevonden.

Ferrari

2003 | Biografie, Drama

Italië 2003. Biografie van Carlo Carlei. Met o.a. Sergio Castellitto, Ed Stoppard, Jessica Brooks, Cristina Moglia en Jonathan Bailey.

2-delige tv-film. Biografisch drama over de Italiaanse autocoureur en autobouwer Enzo Ferrari. In 2005 is een kortere, bioscoopversie gemaakt van 114 minuten.

Fluke

1995 | Familiefilm, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1995. Familiefilm van Carlo Carlei en James Herbert. Met o.a. Matthew Modine, Nancy Travis, Eric Stoltz, Max Pomeranc en Samuel L. Jackson.

In dit mengsel van GHOST en OH, HEAVENLY DOG sterft Thomas, bijgenaamd Tom, (Modine) bij een verdacht auto-ongeval en wordt gere[KA3]incarneerd als de hond Fluke (Comet), een beminnelijke Golden Retriever. Hij zoekt zijn gewezen gezin op, zijn vrouw Carol (Travis) en zoontje Brian (Pomeranc) en beschermt ze tegen zijn schofterige zakelijke compganon Jeff Newman (Stoltz), die iets te maken had met het verkeersongeval. Buitenshuis moet hij het uiteraard opnemen tegen ambitieuze hondenvangers, medewerkers van testlaboratoria voor cosmetica en ander gespuis. Oorspronkelijk was het scenario van regisseur Carlei en James Carrington, gebaseerd op de roman van James Herbert, wel voor kinderen bestemd maar die zullen misschien gaan dromen over een aantal nogal wrede scènes. Gefotografeerd in Deluxe-color door Rafaele Mertes. DTS stereo. De hond Barney speelt de rol van Rumbo.

La corsa dell'innocente

1992 | Drama, Thriller

Frankrijk/Italië 1992. Drama van Carlo Carlei. Met o.a. Manuel Colao, Federico Pacifici, Nicola Di Pinto, Francesca Neri en Sal Borgese.

Een prachtige debuutfilm van regisseur Carlei. Deze nachtmerrie-achtige, gewelddadige film met als thema kindermishandeling is de laatste van producent Franco Cristaldi, die vlak daarna stierf. De kleine Vito (Colao) is een dromerige, slimme jongen uit Aspromonte, het kidnap-centrum in het Zuiden van Italië. Zijn familie legt het loodje in een bende- oorlog, maar Vito weet te ontsnappen. Hij trekt naar het Noorden, omdat hij zo graag het losgeld wil teruggeven aan Neri en Perrin, de ouders van een meisje dat door zijn familie was ontvoerd. Erg realistisch is het script niet, maar de film is boeiend genoeg vanwege de spanning en de snelle montage. Het spel van Colao is bijzonder geloofwaardig.

La corsa dell' innocente

1992 |

Italië 1992. Carlo Carlei. Met o.a. Federico Pacifici, Manuel Colao en Jacques Perrin.

Ergens in Zuid-Italië. Het jongetje Vito schrikt wakker door geweerschoten: de maffia is zijn familie aan het vermoorden als wraakactie voor Vito's vader; die tot een rivaliserende bende behoort. Door zich te verstoppen weet Vito te overleven; maar de moordenaars zoeken hem; om ook de laatste getuige uit de weg te ruimen. Vito's vader was betrokken bij de ontvoering van een miljonairszoontje en zijn tegenstanders zijn naarstig op zoek naar het losgeld. Ook al weet Vito naar Rome te vluchten; toch is hij daar nog niet veilig voor zijn achtervolgers.

Capitan Cosmo

1991 | Fantasy

Italië 1991. Fantasy van Carlo Carlei. Met o.a. Walter Chiari, Adriana Del Giulmi, Gaia Dea Laurentiis, Enrico Croce en Ester Galazzi.

Een in visueel opzicht interessante, opgenomen in high- definition technieken, maar het spel is statisch, wat ten koste gaat van het visuele beeldwerk. Het simpele verhaal gaat over een oude man, Danter Nitti (Chiari), die terugdenkt aan de stripheld uit zijn kindertijd, kapitein Cosmo. Hij ziet zijn kleinzoon een striptijdschrift lezen over superhelden, en vertelt het kind over zijn held. Zo herinnert hij zich hoe hij kapitein Cosmo-strips zat te lezen, terwijl zijn moeder zat te breien. Plotseling wordt Dante ernstig ziek en moet naar het ziekenhuis. Hij ligt in bed met buisjes in mond en neusgaten. Dan ziet hij kapitein Cosmo tegen een gemene meerdere vechten. Alleen hij kan ze zien en communiceren met Cosmo. Tenslotte sterft hij en zijn geest voegt zich bij zijn held. Chiari's laatste film, hij stierf in 1992.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Carlo Carlei op televisie komt.

Reageer