Verenigde Staten 1995. Familiefilm van Carlo Carlei en James Herbert. Met o.a. Matthew Modine, Nancy Travis, Eric Stoltz, Max Pomeranc en Samuel L. Jackson.

VPRO Cinema

In dit mengsel van GHOST en OH, HEAVENLY DOG sterft Thomas, bijgenaamd Tom, (Modine) bij een verdacht auto-ongeval en wordt gere[KA3]incarneerd als de hond Fluke (Comet), een beminnelijke Golden Retriever. Hij zoekt zijn gewezen gezin op, zijn vrouw Carol (Travis) en zoontje Brian (Pomeranc) en beschermt ze tegen zijn schofterige zakelijke compganon Jeff Newman (Stoltz), die iets te maken had met het verkeersongeval. Buitenshuis moet hij het uiteraard opnemen tegen ambitieuze hondenvangers, medewerkers van testlaboratoria voor cosmetica en ander gespuis. Oorspronkelijk was het scenario van regisseur Carlei en James Carrington, gebaseerd op de roman van James Herbert, wel voor kinderen bestemd maar die zullen misschien gaan dromen over een aantal nogal wrede scènes. Gefotografeerd in Deluxe-color door Rafaele Mertes. DTS stereo. De hond Barney speelt de rol van Rumbo.

credits

Regie:
Carlo Carlei, James Herbert
Cast:
Matthew Modine, Nancy Travis, Eric Stoltz, Max Pomeranc, Samuel L. Jackson, Ron Perlman, Jon Polito, Bill Cobbs, Collin Wilcox Paxton, Comet, Barney
Scenario:
Carlo Carlei
Productie:
Paul Maslansky, Lata Ryan, Jon Turtle, Tom Coleman
Muziek:
Carlo Siliotto
Jaar:
1995
Alt. titels:
Hund ist auch nur ein Mensch, Ein
Genres:
Familiefilm, Drama, Komedie
Trefwoorden:
Kinderfilm, Dierenfilm, Jeugdfilm, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Fluke (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken