Manal Awad: cast.
Er zijn 2 films gevonden.

Huda's Salon

2021 | Drama

Palestijnse gebieden​/​​Nederland​/​​Egypte 2021. Drama van Hany Abu-Assad. Met o.a. Maisa Abd Elhadi, Manal Awad, Ali Suliman, Samer Bisharat en Kamel El Basha.

Bethlehem, Westelijke Jordaanoever. Na bezoekje aan de kapsalon van vriendin Huda (Awad) wordt het leven van de zwangere Reem (Abd Elhadi) volledig op haar kop gezet. Maar ook het leven van Huda, die haar salon gebruikt voor duistere zaakjes, zal drastisch veranderen wanneer ze wordt opgepakt door het Palestijnse verzet en in handen komt van de kille ondervrager Hassan. Intrigerende en zinderende politieke thriller van de Palestijns-Nederlandse regisseur Abu-Assad (Paradise Now, Omar). Actrices Awad en Abd Elhadi moesten vanwege een handvol naaktscènes in de film na online bedreigingen onderduiken.

Al Qods Fee Yom Akhar

2002 | Drama, Komedie

Nederland​/​​Israël​/​​Palestijnse gebieden 2002. Drama van Hany Abu-Assad. Met o.a. Clara Khoury, Ismael Dabbag, Walid Abed Elsalam, Zuher Fahoum en Bushra Karaman.

Op een dag krijgt de Palestijnse Rana (Khoury) te horen dat haar vader om 16.00 uur naar Egypte emigreert. Ze heeft de keuze mee te gaan of vóór vier uur een man te trouwen van een lijst die vader heeft opgesteld. Rana wil iets anders: trouwen met Khalil (Natour). Om hem en een ambtenaar op tijd te vinden blijkt een hele klus in een omgeving waar Israëlische militaire wegversperringen, rouwoptochten en bomaanslagen aan de orde van de dag zijn. Bovendien moet Rana op haar trouwdag natuurlijk nog wel even naar de kapper. Als haar kapsel nog niet voltooid is, herinnert ze zich dat ze haar tas is vergeten; ze stormt naar buiten en ziet dat de explosievendienst haar 'verdachte' tas heeft doen laten ontploffen. In dit soort scènes is de in Nederland gestationeerde Palestijnse regisseur Abu-Assad vreselijk sterk. Het is grappig op een trieste manier, en zó realistisch dat moeilijk te bepalen valt of het niet echt is. Op de grens van fictie en werkelijkheid is Abu-Assad naam aan het maken. Zijn documentaire Ford Transit (2002), over een taxichauffeur in bezet gebied, werd door de VPRO teruggetrokken van het Nederlands Film Festival omdat Abu-Assad veel scènes bleek te hebben geënsceneerd.