Fritz Hoopts: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

Wenn die Sonne wieder scheint

1943 | Drama

Duitsland 1943. Drama van Boleslav Barlog. Met o.a. Paul Wegener, Maria Koppenhöfer, Paul Klinger, Bruni Löbel en Max Gülstorff.

De conflicten tussen vader en zoon over het zaaien van vlas en over de keuze van een levensgezellin, zijn het onderwerp van deze oppervlakkige verfilming van Streuvels' roman De Vlaschaard. In afwijking van het boek heeft de film een 'happy ending'. De opnamen zijn in 1942 gedeeltelijk in en om Streuvels' woonplaats Ingooigem gemaakt met medewerking van de auteur. Na de oorlog is hem dat kwalijk genomen.

Panik

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van Harry Piel. Met o.a. Harry Piel, Herbert A.E. Böhme, Dorothea Wieck, Ruth Eweler en Hans Zesch-Ballot.

Een dierentuin in Duitsland wordt tijdens WO II door bommen getroffen en de dieren breken uit. Onder de oorspronkelijke titel PANIK mocht de film niet in roulatie gebracht worden, omdat op dat moment allerlei dieren na een bombardement werkelijk uit de Berlijnse Zoo waren weggelopen. Na 1945 kwam de film alsnog uit met als alternatieve titel GESPRENGTE GITTER.

Weisse Wäsche

1942 | Komedie

Duitsland 1942. Komedie van Paul Heidemann. Met o.a. Harald Paulsen, Carla Rust, Erika Helmke, Günther Lüders en Fritz Hoopts.

Een muzikant wordt wasbaas en vindt een wasmiddel uit dat tot catastrofale resultaten leidt. Een eenvoudig volksstuk met kluchtige situaties en typeringen.

Heimweh

1937 | Avonturenfilm

Duitsland 1937. Avonturenfilm van Jürgen von Alten. Met o.a. Gustav Knuth, Carsta Löck, Bodo Kaatz, Hilde Seipp en Walter Franck.

De Oostpruisische visser Christof (Knuth) wordt door zijn zucht naar avontuur en reislust van zijn vrouw (L[KA3]ock) en kind (Kaatz) weggedreven. Met het schip van de ongure kapitein Holm (Westermeier), dat een verboden vracht vervoert, komt hij in de V.S. terecht. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden, belandt hij in de gevangenis maar het lukt hem te ontvluchten. Als afwasser in een dancing slaat Christof zich er doorheen. Met zijn hulp lukt het de politie Holm en zijn smokkelaarsbende te arresteren. Christof gaat terug naar zijn vrouw en kind. Een goede film, waarin de in Amerika spelende scènes zeer treffend zijn. Bovendien zijn er overtuigende acteerprestaties en prachtige opnamen van het Koerische haf. Indrukwekkend zijn ook de chansons van zangeres Hilde Seipp.

Friesennot

1935 |

Duitsland 1935. Peter Hagen. Met o.a. Friedrich Kayßler, Helene Fehdmer, Valéry Inkijinoff, Jessie Vihrog en Hermann Schomberg.

In een Russisch dorp wonen al honderden jaren Duitse immigranten uit Friesland. Een bende soldaten van het Rode leger overvalt het dorp en ze moorden, plunderen en verkrachten er op los. Het duurt even voordat men de burgemeester, die in iedere autoriteit een van God gegeven macht ziet, tot tegenactie kan bewegen. De soldaten worden tijdens een drinkgelag, door de burgers gedood. De burgers vertrekken - naar een ander land, naar een betere toekomst. Een bijzonder smerige propagandafilm, die zelfs door de nazi's in 1939 werd verboden, vanwege het niet- aanvalsverdrag met Stalin en pas in 1941 weer werd vrijgegeven. Toch weet de Russische acteur Inkijinoff de aanvoerder van de soldatenbende nog iets menselijks te geven. In Duitsland mag deze film nog steeds niet vertoond worden. Ook bekend als DORF IM ROTEN STURM.

Krach um Jolanthe

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Carl Froelich. Met o.a. Marianne Hoppe, Olaf Bach, Marieluise Claudius, Albert Lieven en Wilhelm Krüger.

Een jaar nadat het gelijknamige toneelstuk uit het volkstheater in 1933 zijn zegetocht door de Duitse schouwburgen begon, werd er een film van gemaakt. Het verhaal gaat over het bekroonde varken Jolanthe van boer Lampken (Krüger) dat verpand moet worden. Deze film was zo'n groot succes, dat het volksstuk tien jaar later in Denemarken nogmaals verfilmd werd. Geweldige acteurs en de deskundige regisseur Froelich maakten van de Duitse versie een goede film. Het grootste lachsucces waren echter het buffo-duo: Löck als de meid Stine en Hoopts als knecht. Een boerenkomedie, die vandaag nog amusant is.