Serge-Henri Valcke (1946): cast.
Er zijn 25 films gevonden.

Mijn vader is een saucisse

2021 | Familiefilm, Komedie, Drama

België 2021. Familiefilm van Anouk Fortunier. Met o.a. Johan Heldenbergh, Savannah Vandendriessche, Hilde De Baerdemaeker, Eva van der Gucht en Serge-Henri Valcke.

Een saucisse is een worst, voor de duidelijkheid. De vader van de 12-jarige Zoë is de titelworst. Zojuist ontslag genomen bij de bank om acteur te worden. En de eerste rol is in een worstpak. Vrouw en andere twee kinderen vinden het niks, terwijl Zoë de loopbaanwissel toejuicht. Zoveelste Vlaamse apekoolfilm over een gek gezin? Een beetje, zeker. Maar de goedige kern is de focus op een gezin waarvan de leden elkaar nauwelijks kennen. Met de steeds innigere band tussen vader en dochter als fonkelende gidssterren. Sentiment zonder effectbejag.

No Man's Land

2001 | Drama, Oorlogsfilm, Komedie

Bahrein​/​​Slovenië​/​​Italië​/​​Frankrijk​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​België 2001. Drama van Danis Tanovic. Met o.a. Branko Djuric, Filip Sovagovic, Georges Siatidis, Katrin Cartlidge en Serge-Henri Valcke.

Het is 1993 en de oorlog in voormalig Joegoslavië is in volle gang. Twee soldaten, een Serviër en een Bosniër, komen terecht in een loopgraaf. Ze zitten vast tussen de linies, samen met een derde soldaat die op een mijn ligt die bij de minste beweging kan ontploffen. Een ongewoon ensemble dat gedoemd is om te moeten samenwerken. De VN en de media krijgen er lucht van en al snel is de patstelling het middelpunt van wereldwijde belangstelling. Frisse galgenhumor van debuterend regisseur Tanovic. In 2002 kreeg No Man's Land (en niet patisseriefilm Amélie!) de Oscar voor beste buitenlandse film.

Sammy's avonturen: De geheime doorgang 3D

2010 | Animatie, Avonturenfilm

België 2010. Animatie van Ben Stassen. Met o.a. Levi van Kempen, Jon Williams, Serge-Henri Valcke, Patty Brard en Hanna Verboom.

Animatiefilm van Ben Stassen over zeelschildpad die in de 50 jaar dat hij op aarde is de wereld ziet veranderen door de opwarming van de aarde.

Sammy's avonturen: De geheime doorgang

2010 | Animatie, Avonturenfilm

België 2010. Animatie van Ben Stassen. Met o.a. Levi van Kempen, Jon Williams, Serge-Henri Valcke, Patty Brard en Hanna Verboom.

Animatiefilm van Ben Stassen over zeelschildpad die in de 50 jaar dat hij op aarde is de wereld ziet veranderen door de opwarming van de aarde.

The One Thing to Do

2005 | Korte film

België 2005. Korte film van Michaël R. Roskam. Met o.a. Matthias Schoenaerts, Tibo Pringot en Serge-Henri Valcke.

Edward en z'n vriend Botter moeten op Corsica een opdracht uitvoeren. Edward draagt sporen van een gevecht, maar waarom is hij eigenlijk zo toegetakeld?

Erik of het klein insectenboek

2004 | Fantasy, Familiefilm, Avonturenfilm

België​/​​Nederland 2004. Fantasy van Gidi van Liempd. Met o.a. Jasper Oldenhof, Lenette van Dongen, Yale Sackman, Hugo Haenen en Johnny de Mol.

Vrije bewerking van het meest herdrukte boek van Godfried Bomans. De dromerige Erik (Oldenhof) is verstild sinds de dood van zijn vader. Op de avond voor een gevreesde spreekbeurt over insecten, verdwijnt Erik in een avontuurlijke wereld waar de insecten zich net als de mensen gedragen. In dit parallelle universum leert Erik voor zichzelf en voor anderen op te komen. Een prachtige kinderfilm over het rouwproces van een jonge tiener. In Bomans' boek leeft vader en ligt de nadruk op de typering van de mens, de 'Groote Insecten, (...) zij die wéten van de lijst en zij die daar niet van weten'.

eLLektra

2004 | Drama

België 2004. Drama van Rudolf Mestdagh. Met o.a. Sam Bogaerts, Marie Bos, Tom de Hoog, Ellen ten Damme en Serge-Henri Valcke.

Vlaams drama waarin verschillende verhaallijnen samenkomen. De personages hebben met elkaar gemeen dat ze iets belangrijks verliezen: een moeder raakt haar kind kwijt, een pianiste komt met haar vingers tussen het autoportier, bij een actrice wordt het punt van de tong afgeknipt, een dj wordt doof. Ambitieuze opzet mislukt omdat er te veel verhalen in één film moeten worden verteld, en daardoor niet meer dan snel geschetste clichés blijven.

Hop

2002 | Drama

België 2002. Drama van Dominique Standaert. Met o.a. Kalomba Mboyi, Jan Decleir, Antje de Boeck, Serge-Henri Valcke en Ansou Diedhiou.

Justin (Mboyi) komt uit Burundi en woont met zijn vader in Brussel. Ze hebben geen verblijfsvergunning, en wanneer zijn vader wordt opgepakt en zonder pardon het land wordt uitgezet, staat Justin er alleen voor. Geholpen door een oude anarchist (Decleir) en diens vriendin probeert hij de autoriteiten ertoe te bewegen zijn vader naar België terug te laten keren. Regisseur Standaert liet zich voor zijn debuutfilm inspireren door een krantenbericht over een uitgezette illegaal wiens minderjarige zoon in België achterbleef. Het jongensboek-achtige verhaal biedt een wel erg simplistische kijk op het illegalenvraagstuk, maar de beelden zijn fraai en er wordt goed gespeeld.

Soul Assassin

2001 | Thriller, Misdaad

Nederland 2001. Thriller van Laurence Malkin. Met o.a. Derek de Lint, Antonie Kamerling, Kristy Swanson, Rena Owen en Serge-Henri Valcke.

In het begin van Soul Assassin wordt overduidelijk dat de makers een vlot ogende, moderne thriller wilden maken. Dat is niet gelukt. Te veel mensen hebben voor deze relatief dure Nederlandse flop aan de knoppen met blauwfilters, stroboscopen en geluidseffecten gezeten, te weinig mensen hebben het script van beginneling Laurence Malkin kritisch gelezen. Hollywood-B-ster Ulrich doet nog wel z'n best als Kevin Burke, beveiligingsman van de Rotterdamse bankier Jorgensen (De Lint). Maar het 'web van intrige' waarin Kevin verstrikt raakt na de moord op z'n vriendin is ook voor Ulrichs kunsten te clichématig en langdradig.

Down

2001 | Horror, Thriller, Fantasy

Verenigde Staten​/​​Nederland 2001. Horror van Dick Maas. Met o.a. James Marshall, Naomi Watts, Eric Thal, Michael Ironside en Edward Herrmann.

Dick Maas maakte De Lift nog een keertje, maar dan voor de Amerikaanse markt. Deze versie bleek minder succesvol.

Somberman's aktie

1999 | Drama

Nederland 1999. Drama van Casper Verbrugge. Met o.a. Dirk Roofthooft, Oda Spelbos, Wolter Muller, Sieto Hoving en Hein van der Heijden.

Ooit was de 35-jarige Herman (Roothooft) kraker en anarchistisch dichter, onder de nom de plume Somberman, maar inmiddels leidt hij een treurig bestaan, hij had een treurig baantje in een warenhuis, is ontslagen en heeft ook nog een weinig spetterende relatie. Toch vlamt in hem nog steeds het revolutionaire vuur, hoopt hij. Gebaseerd op de gelijknamige novelle van Remco Campert - het boekenweekgeschenk van 1985 - waarin een beeld wordt geschetst van de donkergrijze jaren tachtig in de hoofdstad. De film valt een tikje tegen, vooral omdat de humor niet erg uit de verf komt. Een krappe voldoende.

Baantjer: De Cock en de wraak zonder einde

1999 | Misdaad, Mysterie

Nederland 1999. Misdaad van Alain de Levita. Met o.a. Victor Reinier, Marian Mudder, Martin Schwab, Freek van Muiswinkel en Hans Karsenbarg.

De Cock komt voor de ultieme uitdaging te staan als blijkt dat zijn oud-collega Peter de Beer, de voorganger van Vledder, vermoord is. Op het moment van de moord was het dochtertje van De Beer in de buurt. Het is onduidelijk of ze iets heeft gezien, maar De Cock neemt haar uit voorzorg toch onder zijn hoede. Hij heeft een voorgevoel dat de moordenaar de kleine kroongetuige wellicht uit de weg wil ruimen. Het verleden blijft De Cock achtervolgen als hij geconfronteerd wordt met een oude moordzaak die hij nooit heeft kunnen oplossen

Un coeur pas comme les autres

1998 | Drama

België​/​​Zwitserland​/​​Frankrijk 1998. Drama van André Buytaers. Met o.a. Catherine Wilkening, Olivier Marchal, Cécine Winkler, Suzanne Colin en Marc Schreiber.

De Cock komt voor de ultieme uitdaging te staan als blijkt dat zijn oud-collega Peter de Beer, de voorganger van Vledder, vermoord is. Op het moment van de moord was het dochtertje van De Beer in de buurt. Het is onduidelijk of ze iets heeft gezien, maar De Cock neemt haar uit voorzorg toch onder zijn hoede. Hij heeft een voorgevoel dat de moordenaar de kleine kroongetuige wellicht uit de weg wil ruimen. Het verleden blijft De Cock achtervolgen als hij geconfronteerd wordt met een oude moordzaak die hij nooit heeft kunnen oplossen

The Quarry

1998 | Thriller, Drama

Nederland​/​​Frankrijk​/​​Spanje​/​​België 1998. Thriller van Marion Hänsel. Met o.a. John Lynch, Jonny Phillips, Serge-Henri Valcke, Sylvia Esau en Oscar Petersen.

The Quarry is na Dust uit 1984 de tweede film van Marion Hänsel die in Zuid-Afrika is gesitueerd. Dust was een drama over de invloed van apartheid op een gezin, The Quarry is een morele detective-film die zich afspeelt op het platteland. Ook al is Mandela aan het bewind gekomen, de oude ziektes van de apartheidssamenleving woekeren hier - meer nog dan in de grote stad - nog voort. De uitstekend geacteerde film opent met fraaie beelden van een korenveld met daarin een rennende blanke jongen die duidelijk op de vlucht is. Deze jongen vermoordt een gefrustreerde homoseksuele dominee en slaagt erin zijn plaats in te nemen. Zijn eerste preek gaat over een de bijbeltekst 'Ik heb leed gekend' uit Jeremia. De achtergrond van de moordenaar blijft echter duister. De moord heeft echter gevolgen: een blanke politieagent arresteert een aantal zwarten die marihuana kweken (voor eigen gebruik, zoals dat heet) en dus wel schuldig zullen zijn. De moordenaar komt steeds meer in gewetensnood. Het prachtige weidse en dorre landschap waarin de film (in cinemascope) gedraaid werd, levert het gevoel op van een western. Tegelijkertijd gebruikt Hänsel voor haar universele speurtocht naar integriteit in een paranoïde samenleving ook het klassieke Hitchcock-idioom van de schuldige onschuldige en de vluchteling. Daarnaast is de film een aanklacht tegen de voortdurende schijnheiligheid waarvan de zwarten nog altijd het eerste slachtoffer zijn.

The oath

1997 | Korte film, Drama

Nederland 1997. Korte film van Tjebbo Penning. Met o.a. Serge-Henri Valcke, Frank Ogilvie en Johan Ooms.

The Quarry is na Dust uit 1984 de tweede film van Marion Hänsel die in Zuid-Afrika is gesitueerd. Dust was een drama over de invloed van apartheid op een gezin, The Quarry is een morele detective-film die zich afspeelt op het platteland. Ook al is Mandela aan het bewind gekomen, de oude ziektes van de apartheidssamenleving woekeren hier - meer nog dan in de grote stad - nog voort. De uitstekend geacteerde film opent met fraaie beelden van een korenveld met daarin een rennende blanke jongen die duidelijk op de vlucht is. Deze jongen vermoordt een gefrustreerde homoseksuele dominee en slaagt erin zijn plaats in te nemen. Zijn eerste preek gaat over een de bijbeltekst 'Ik heb leed gekend' uit Jeremia. De achtergrond van de moordenaar blijft echter duister. De moord heeft echter gevolgen: een blanke politieagent arresteert een aantal zwarten die marihuana kweken (voor eigen gebruik, zoals dat heet) en dus wel schuldig zullen zijn. De moordenaar komt steeds meer in gewetensnood. Het prachtige weidse en dorre landschap waarin de film (in cinemascope) gedraaid werd, levert het gevoel op van een western. Tegelijkertijd gebruikt Hänsel voor haar universele speurtocht naar integriteit in een paranoïde samenleving ook het klassieke Hitchcock-idioom van de schuldige onschuldige en de vluchteling. Daarnaast is de film een aanklacht tegen de voortdurende schijnheiligheid waarvan de zwarten nog altijd het eerste slachtoffer zijn.

Le poids d'un secret

1996 | Drama

België​/​​Frankrijk 1996. Drama van Denis Malleval. Met o.a. Amandine Dewasmes, Laure Duthilleul, Jean-Claude Dauphin, Thiam en Vincent Colombe.

The Quarry is na Dust uit 1984 de tweede film van Marion Hänsel die in Zuid-Afrika is gesitueerd. Dust was een drama over de invloed van apartheid op een gezin, The Quarry is een morele detective-film die zich afspeelt op het platteland. Ook al is Mandela aan het bewind gekomen, de oude ziektes van de apartheidssamenleving woekeren hier - meer nog dan in de grote stad - nog voort. De uitstekend geacteerde film opent met fraaie beelden van een korenveld met daarin een rennende blanke jongen die duidelijk op de vlucht is. Deze jongen vermoordt een gefrustreerde homoseksuele dominee en slaagt erin zijn plaats in te nemen. Zijn eerste preek gaat over een de bijbeltekst 'Ik heb leed gekend' uit Jeremia. De achtergrond van de moordenaar blijft echter duister. De moord heeft echter gevolgen: een blanke politieagent arresteert een aantal zwarten die marihuana kweken (voor eigen gebruik, zoals dat heet) en dus wel schuldig zullen zijn. De moordenaar komt steeds meer in gewetensnood. Het prachtige weidse en dorre landschap waarin de film (in cinemascope) gedraaid werd, levert het gevoel op van een western. Tegelijkertijd gebruikt Hänsel voor haar universele speurtocht naar integriteit in een paranoïde samenleving ook het klassieke Hitchcock-idioom van de schuldige onschuldige en de vluchteling. Daarnaast is de film een aanklacht tegen de voortdurende schijnheiligheid waarvan de zwarten nog altijd het eerste slachtoffer zijn.

La Mondaine : Marilyne

1996 | Misdaad

België​/​​Frankrijk 1996. Misdaad van Marco Pico. Met o.a. Pierre Chesnais, Ilaria Borrelli, Bruce Myers, Sandrine Thomas en Thérèse Liotard.

The Quarry is na Dust uit 1984 de tweede film van Marion Hänsel die in Zuid-Afrika is gesitueerd. Dust was een drama over de invloed van apartheid op een gezin, The Quarry is een morele detective-film die zich afspeelt op het platteland. Ook al is Mandela aan het bewind gekomen, de oude ziektes van de apartheidssamenleving woekeren hier - meer nog dan in de grote stad - nog voort. De uitstekend geacteerde film opent met fraaie beelden van een korenveld met daarin een rennende blanke jongen die duidelijk op de vlucht is. Deze jongen vermoordt een gefrustreerde homoseksuele dominee en slaagt erin zijn plaats in te nemen. Zijn eerste preek gaat over een de bijbeltekst 'Ik heb leed gekend' uit Jeremia. De achtergrond van de moordenaar blijft echter duister. De moord heeft echter gevolgen: een blanke politieagent arresteert een aantal zwarten die marihuana kweken (voor eigen gebruik, zoals dat heet) en dus wel schuldig zullen zijn. De moordenaar komt steeds meer in gewetensnood. Het prachtige weidse en dorre landschap waarin de film (in cinemascope) gedraaid werd, levert het gevoel op van een western. Tegelijkertijd gebruikt Hänsel voor haar universele speurtocht naar integriteit in een paranoïde samenleving ook het klassieke Hitchcock-idioom van de schuldige onschuldige en de vluchteling. Daarnaast is de film een aanklacht tegen de voortdurende schijnheiligheid waarvan de zwarten nog altijd het eerste slachtoffer zijn.

De zeemeerman

1996 | Komedie

Nederland​/​​België​/​​Duitsland 1996. Komedie van Frank Herrebout. Met o.a. Daniël Boissevain, Jérôme Reehuis, Katja Schuurman, Gonny Gaakeer en Frans van Deursen.

De knappe Toni (Boissevain) kan maar geen vriendinnetje krijgen omdat hij zo'n sterke vislucht verspreidt. Waarschijnlijk komt dat omdat hij niet helemaal menselijk is, maar het resultaat van een biologisch experiment van een krankzinnige professor. Die verhelpt overigens het visluchtprobleem, maar daarna is Toni weer onzichtbaar! Door velen gezien als de slechtste Nederlandse film aller tijden, door het matige spel, maar vooral door het mallotige en puberale script. Daaraan konden ook de wagonladingen bekende Nederlanders die in de film opdraven niets verhelpen.

Le trajet de la foudre

1994 | Misdaad

België​/​​Frankrijk 1994. Misdaad van Jacques Bourton. Met o.a. Jacques Perrin, Elisabeth Bourgine, Béatrice Agenin, Lionel Bourguet en Christian Crahay.

Perrin is in Brugge voor de restauratie van een schilderij. Hij maakt van de gelegenheid gebruik om Agenin op te zoeken, een vriendin die een recital geeft in het casino van Knokke. Op een feestje in haar villa leert Perrin Agenins vrienden kennen: haar cynische impresario, haar pianist Depauw, die verliefd op haar is, de mooie Bourgine, en Bourguet, Agenins invalide zoon. Onder de gasten heerst een gespannen sfeer, die nog grimmiger wordt wanneer Agenin aankondigt dat zij wil stoppen met zingen. Het is duidelijk dat sommigen nog wat rekeningen te vereffenen hebben met anderen... Naar de roman van Stanislas-André Steeman, een sfeervolle politiefilm, helemaal in België opgenomen. Calros Saboga bewerkte het tot scenario.

Sur la terre comme au ciel

1992 | Drama, Fantasy

Frankrijk​/​​België​/​​Nederland​/​​Spanje 1992. Drama van Marion Hänsel. Met o.a. Carmen Maura, Didier Bezace, Samuel Mussen, Jean-Pierre Cassel en André Delvaux.

Spaanse muze van regisseur Almodovar, Maura, speelt de rol van een vrouw op het hoogtepunt van haar briljante loopbaan als tv-journaliste. Haar onverhoopte maar niet onverwachte zwangerschap wordt voor haar een nachtmerrie omdat zij bezeten wordt door de overtuiging dat foetussen soms zelf beslissen om niet geboren te worden en liever doodgaan. Filosofisch relaas verpakt in weinig overtuigend sociaal engagement. Het scenario, van Hänsel zelf en van Paul Le, is duidelijk beïnvloed door Le contrat naturel van de filosoof Michel Serres.

Krapatchouk

1992 | Komedie

Spanje​/​​België​/​​Frankrijk 1992. Komedie van Enrique Gabriel Lipschutz. Met o.a. Guy Pion, Piotr Zaitchenko, Ángela Molina, Oscar Ladoire en Didier Flamand.

Twee Oosteuropese seizoensarbeiders die voor een appel en een ei op een landbouwbedrijf hebben gewerkt, willen huiswaarts keren en belanden in Parijs. Op het station beklagen ze zich tegenover een ambtenaar van de Franse spoorwegen over het feit dat er geen trein teruggaat naar hun thuisland Prajevice in de voormalige Sovjetunie. Het land is echter op geen enkele landkaart terug te vinden. Het verbijsterde tweetal krijgt de hele bureaucratische rompslomp over zich heen als diplomaten en militairen koortsachtig proberen te achterhalen waar Prajevice ligt en of het wel echt bestaat. Debuterend schrijver-regisseur Lipschutz die de Chileense nationaliteit heeft, maakte zijn intelligente scenario al in 1985, maar toen hij eindelijk aan de verfilming van KRAPATCHOUK begon, was de satire (over een veranderend Europa, waarin een heel land zoekraakt) raker dan ooit. De kleine Pion en de hoog boven hem uittorenende Zaitsjenko, die wel wat weg hebben van Asterix en Obelix, verlevendigen het politieke gegeven met aanstekelijke slapstick. De klucht werkt wonderwel, tot aan het nogal simplistische einde. Het camerawerk is van Raoul Perez Cubero. Gefilmd in Brussel, Parijs en Madrid.

De gelukkige vuilnisman

1991 |

Nederland 1991. Frank Ketelaar. Met o.a. Serge-Henri Valcke, Ria Marks, Eric van der Donk, Kees Prins en Aat Ceelen.

Twee Oosteuropese seizoensarbeiders die voor een appel en een ei op een landbouwbedrijf hebben gewerkt, willen huiswaarts keren en belanden in Parijs. Op het station beklagen ze zich tegenover een ambtenaar van de Franse spoorwegen over het feit dat er geen trein teruggaat naar hun thuisland Prajevice in de voormalige Sovjetunie. Het land is echter op geen enkele landkaart terug te vinden. Het verbijsterde tweetal krijgt de hele bureaucratische rompslomp over zich heen als diplomaten en militairen koortsachtig proberen te achterhalen waar Prajevice ligt en of het wel echt bestaat. Debuterend schrijver-regisseur Lipschutz die de Chileense nationaliteit heeft, maakte zijn intelligente scenario al in 1985, maar toen hij eindelijk aan de verfilming van KRAPATCHOUK begon, was de satire (over een veranderend Europa, waarin een heel land zoekraakt) raker dan ooit. De kleine Pion en de hoog boven hem uittorenende Zaitsjenko, die wel wat weg hebben van Asterix en Obelix, verlevendigen het politieke gegeven met aanstekelijke slapstick. De klucht werkt wonderwel, tot aan het nogal simplistische einde. Het camerawerk is van Raoul Perez Cubero. Gefilmd in Brussel, Parijs en Madrid.

Groeten uit Grasdijk

1990 |

Nederland 1990. Frank Ketelaar. Met o.a. Marieke van der Pol, Bavo Galama en Serge-Henri Valcke.

Twee Oosteuropese seizoensarbeiders die voor een appel en een ei op een landbouwbedrijf hebben gewerkt, willen huiswaarts keren en belanden in Parijs. Op het station beklagen ze zich tegenover een ambtenaar van de Franse spoorwegen over het feit dat er geen trein teruggaat naar hun thuisland Prajevice in de voormalige Sovjetunie. Het land is echter op geen enkele landkaart terug te vinden. Het verbijsterde tweetal krijgt de hele bureaucratische rompslomp over zich heen als diplomaten en militairen koortsachtig proberen te achterhalen waar Prajevice ligt en of het wel echt bestaat. Debuterend schrijver-regisseur Lipschutz die de Chileense nationaliteit heeft, maakte zijn intelligente scenario al in 1985, maar toen hij eindelijk aan de verfilming van KRAPATCHOUK begon, was de satire (over een veranderend Europa, waarin een heel land zoekraakt) raker dan ooit. De kleine Pion en de hoog boven hem uittorenende Zaitsjenko, die wel wat weg hebben van Asterix en Obelix, verlevendigen het politieke gegeven met aanstekelijke slapstick. De klucht werkt wonderwel, tot aan het nogal simplistische einde. Het camerawerk is van Raoul Perez Cubero. Gefilmd in Brussel, Parijs en Madrid.

Amsterdamned

1988 | Thriller, Actiefilm

Nederland 1988. Thriller van Dick Maas. Met o.a. Huub Stapel, Monique van de Ven, Tatum Dagelet, Hidde Maas en Serge-Henri Valcke.

Maas trekt alle spektakelregisters open in deze amusante, in en rond de Amsterdamse grachten gesitueerde thriller, waarin een rechercheur (Stapel) een klopjacht leidt op een sadistische moordenaar die de stad onveilig maakt. ­Blikvangers zijn de vaak verbluffende stunts, maar al te ­nadrukkelijke knipoogjes naar andere genrefilms en een wat zwakke plot drukken de pret. Maas vond dat in het ‘bekrompen’ Nederlandse filmklimaat zijn film werd ondergewaardeerd en vertrok naar de VS. Waar de Amerikaanse pers vond dat Amsterdamned er heel mooi uitzag – voor een B-film.

Mijn Nachten met Susan, Olga, Albert, Julie, Piet & Sandra

1975 | Thriller, Muziek

Nederland 1975. Thriller van Pim de la Parra. Met o.a. Willeke van Ammelrooy, Hans van der Gragt, Jerry Brouer, Nelly Frijda en Marieke van Leeuwen.

Een seks-thriller, ditmaal geproduceerd door Wim Verstappen onder het 'Scorpio'-merk. Willeke woont met enkele wulpse vriendinnen op een artistiek boerderijtje waar absurde moordpartijen plaatsvinden. Er zitten uitstekende aanzetten in en een goede rol van Nellie Frijda als de achterlijke vrouw Piet, en soms fraai camerawerk van Marc Felperlaan. Het scenario is echter té rommelig.