Terry Moore: cast.
Er zijn 41 films gevonden.

Second Chances

1998 | Familiefilm, Avonturenfilm, Drama, Jeugdfilm

Verenigde Staten 1998. Familiefilm van James Fargo. Met o.a. Kelsey Mulrooney, Tom Amandes, Isabel Glasser, Erica Hess en Terry Moore.

Na een auto-ongeluk, waarbij haar vader overlijdt en zijzelf gewond raakt aan haar benen, verliest Sunny haar zin in het leven. Haar moeder Kathleen is ten einde raad, vooral als ze ook nog moeten verhuizen. Maar dan ontmoet Sunny Ginger, een paard dat, net als zij, gewond is aan zijn benen. Samen met Ben, de eigenaar van de manege en een vroegere rodeoster, gaat ze de strijd aan om beter te worden, met onverwachte gevolgen voor iedereen om hen heen.

The Winner Is... Elizabeth Rosemond Taylor

1997 | Documentaire, Biografie

Duitsland 1997. Documentaire van Ralph Dilger. Met o.a. Elizabeth Taylor, Alec Byrne, C. David Heymann, Liz Smith en John Cunningham.

Na een auto-ongeluk, waarbij haar vader overlijdt en zijzelf gewond raakt aan haar benen, verliest Sunny haar zin in het leven. Haar moeder Kathleen is ten einde raad, vooral als ze ook nog moeten verhuizen. Maar dan ontmoet Sunny Ginger, een paard dat, net als zij, gewond is aan zijn benen. Samen met Ben, de eigenaar van de manege en een vroegere rodeoster, gaat ze de strijd aan om beter te worden, met onverwachte gevolgen voor iedereen om hen heen.

Marilyn and Me

1991 | Biografie, Romantiek

Verenigde Staten 1991. Biografie van John Patterson. Met o.a. Susan Griffiths, Jesse Dabson, Joel Grey, Terry Moore en Sandy McPeak.

Gebaseerd op de liefdesrelatie tussen de jonge, schuchtere reporter in Hollywood, Robert Slatzer, en Marilyn Monroe, die toen nog Norma Jean Baker heette. Zij zouden zelfs in het geheim getrouwd zijn geweest. Hoe dan ook, Griffiths is aandoenlijk als de jonge, onschuldige en toch al wat sensuele Monroe. Ook Dabson is indrukwekkend als Slatzer, Marilyns eerste steun en toeverlaat. Een vaak fascinerende televisiefilm, geschreven door Robert Boris en Stu Samuels.

Death Blow

1990 | Actiefilm

Verenigde Staten 1990. Actiefilm van Raphael Nussbaum. Met o.a. Frank Stallone, Martin Landau, Don Swayze, Donna Denton en Terry Moore.

Een groepje dames onder leiding van Denton wreekt zich op de aanranders van de stad, omdat de Officier van Justitie, Stallone, een hekel aan vrouwen heeft, en dus niks doet. Een laag bij de gronds werkje dat al duizend keer eerder is vertoond. De klaterende namen van de spelers zijn niet meer dan commerciële hete luchtballonnen om kijkers te lokken die vervolgens zand in de ogen gestrooid krijgen. Videotitel: W.A.R. wat zoveel betekent als 'Women Against Rape'.

Beverly Hills Brats

1989 | Komedie

Verenigde Staten 1989. Komedie van Dmitri Sotirakis en Dimitri Sotirakis. Met o.a. Peter Billingsley, Martin Sheen, Burt Young, Terry Moore en Ramon Sheen.

Het eenzame, rijke jongetje Billingsley wil aandacht, dus hij dwingt een inbreker (Young) hem te ontvoeren. Bedroevend magere klucht. De (goede) acteurs zijn niet op hun best. Whoopie Goldberg en Ruby Keeler spelen kleine rolletjes.

Hellhole

1985 | Thriller

Verenigde Staten 1985. Thriller van Pierre De Moro. Met o.a. Ray Sharkey, Judy Landers, Mary Woronov, Marjoe Gortner en Edy Williams.

De onschuldige Landers wordt gevangen gehouden in een herstellingsoord voor vrouwen, waar vreemde experimenten gedaan worden. Een beter script was geen luxe geweest.

Smash-Up on Interstate 5

1976 | Komedie

Verenigde Staten 1976. Komedie van John Llewellyn Moxey. Met o.a. Robert Conrad, Sian Barbara Allen, Buddy Ebsen, David Groh en Scott Jacoby.

Zoals gebruikelijk allerlei karakterrollen, maar met één afwijking: iedereen raakt betrokken bij een kettingbotsing met negenendertig auto's op een Californische snelweg. Het spel verbleekt begrijpelijkerwijs naast de opvallende botsingsscènes, die - verrassing - al in het begin van de film zitten. Scenario van Eugene Price en Robert Presnell Jr. naar de roman Expressway van Trevor Elleston.

The Daredevil

1972 | Misdaad

Verenigde Staten 1972. Misdaad van Robert W. Stringer en Robert Stringer. Met o.a. George Montgomery, Terry Moore, Gay Perkins, Cyril Poitier en Bill Kelly.

Idiote, ietwat onappetijtelijke actiefilm, waarin schoft Montgomery, een topracer, dienst doet als chauffeur voor drugshandelaars. In één van de rare situaties treedt Poitier, een zwarte doodgraver, aan als schurk. Muziek van The Brooklyn Bridge.

Freeze Bomb

1970 | Actiefilm, Mysterie

Verenigde Staten 1970. Actiefilm van Al Adamson. Met o.a. Aldo Ray, Terry Moore, Jim Kelly, George Lazenby en Patch MacKenzie.

Een groep Kung Fu-geschoolde politiemensen neemt het op tegen een man die 'Het Zwijn' wordt genoemd. Ondanks verraad binnen het politiekorps winnen de agenten natuurlijk toch. Maar goed ook, want 'Het Zwijn' moordt en martelt wel een beetje erg veel. Maar dat wil deze film natuurlijk net laten zien.

A Man Called Dagger

1967 | Misdaad

Verenigde Staten 1967. Misdaad van Richard Rush. Met o.a. Terry Moore, Jan Murray, Sue Anne Langdon, Paul Mantee en Eileen O'Neill.

Een geleerde ex-nazi reist naar Los Angeles, gevolgd door geheim agent Richard Dagger, om een voormalige SS-kolonel (Murray) te helpen de wereld te veroveren. Beschamend scenario en spel.

Waco

1966 | Western

Verenigde Staten 1966. Western van R.G. Springsteen. Met o.a. Howard Keel, Jane Russell, Brian Donlevy, Wendell Corey en Terry Moore.

Revolverheld Keel komt gezag en orde brengen maar zijn vroegere vriendin Russell is nu getrouwd met dominee Corey. Een aardige bezetting van veteranen, maar de film is alleen voor wildwestverslaafden.

City of Fear

1966 | Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1966. Avonturenfilm van Peter Bezencenet. Met o.a. Paul Maxwell, Terry Moore, Marisa Mell, Albert Lieven en Pinkas Braun.

Lauwhartig gedoe rond een verslaggever en een vluchteling, die naar Hongarije gaan om mensen die pro-westers zijn dat land uit te helpen.

Town Tamer

1965 | Western

Verenigde Staten 1965. Western van Lesley Selander. Met o.a. Dana Andrews, Terry Moore, Pat O'Brien, Lon Chaney jr en Bruce Cabot.

Dit is één van de westerns van producent A.C. Lyles, vol met bekende namen uit het genre. En het is een goede. Frank Gruber bewerkte zijn eigen roman. Andrews is een sheriff en Cabot huurt Bettger om hem uit de weg te ruimen. Dat mislukt, maar Andrews' vrouw komt erbij om. Twee jaar later bindt Andrews de strijd aan met Cabot die de stad volledig onder controle heeft. Bettger is de sheriff en Jaeckel is zijn sadistische hulpsheriff. O'Brien is de corrupte rechter en daar moet Andrews het tegen opnemen.

Black Spurs

1965 | Western

Verenigde Staten 1965. Western van R.G. Springsteen. Met o.a. Rory Calhoun, Terry Moore, Linda Darnell, Scott Brady en Bruce Cabot.

Heel gewone western met als attractie vroegere filmhelden inclusief Darnell (haar laatste film). Standaard cowboyfilm.

This Rugged Land

1962 | Western

Verenigde Staten 1962. Western van Arthur Hiller. Met o.a. Richard Egan, Terry Moore, Charles Bronson, Anne Seymour en Ryan O'Neal.

In 1965 in Europa als bioscoopfilm uitgebracht, maar in werkelijkheid een pilotaflevering, vertoond op 25.9.1962, van de tv-western-serie EMPIRE. Egan is Jim Redigo, de voorman van een ranch die toebehoort aan Seymour. Moore is haar dochter en O'Neal haar zoon. Bronson en Vanders zijn vaste cowboys op de ranch. Bronson wordt in deze film aangezien voor de moordenaar van Egans dochter; hij is onschuldig, maar voor zijn collega's dat aanvaarden zijn we ruim een uur verder. Bronson speelde Paul Moreno in de serie, die van september 1962 tot april 1963 liep en die 32 afl. omvatte. Van sept. 1963 tot eind december van dat jaar liep een hertitelde serie REDIGO, waarvan er nog eens 15 gemaakt werden. Egan was toen de enig overgeblevene van de oude ploeg. Herb Wallerstein was hier nog assistent-regisseur. Joseph Biroc was een goede cameraman, en het scenario was van Frank Nugent naar een verhaal van Kathleen Hite.

Why Must I Die?

1960 | Misdaad

Verenigde Staten 1960. Misdaad van Roy Del Ruth. Met o.a. Terry Moore, Debra Paget, Bert Freed en Julie Reding.

Een film die lijkt op I WANT TO LIVE, behalve wat de kwaliteit ervan betreft. Moore wordt als zangeres ten onrechte beschuldigd van moord, wat de bekende toestanden ten gevolge heeft.

Platinum High School

1960 | Drama

Verenigde Staten 1960. Drama van Charles Haas. Met o.a. Mickey Rooney, Terry Moore, Dan Duryea, Yvette Mimieux en Conway Twitty.

Lusteloze poging tot sensatie, met Rooney in de rol van de vader die ontdekt dat de dood van zijn zoon op school geen toeval was. Hertiteld: TROUBLE AT 16.

Cast a Long Shadow

1959 | Western

Verenigde Staten 1959. Western van Thomas Carr. Met o.a. Audie Murphy, Terry Moore, John Dehner, James Best en Rita Lynn.

Een van de mindere westerns van Murphy en dat ook nog in zwart/wit. Murphy probeert zijn identiteit te achterhalen, want hij weet niet wie zijn vader is. Een en ander gaat niet zonder moeilijkheden en vechtpartijen maar echt spannend wordt het niet.

A Private's Affair

1959 | Muziek, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1959. Muziek van Raoul Walsh. Met o.a. Sal Mineo, Christine Carere, Barry Coe, Barbara Eden en Gary Crosby.

Energieke jonge bezetting doet alles om de Grote Militaire Show op tv te krijgen.

Peyton Place

1957 | Drama

Verenigde Staten 1957. Drama van Mark Robson. Met o.a. Lana Turner, Hope Lange, Arthur Kennedy, Lloyd Nolan en Lee Philips.

1937. Peyton Place, een onopvallend Amerikaans provinciestadje. Philips, directeur van de plaatselijke school, is er getuige van hoe moeder Field afscheid neemt van haar zoon. De jongen kan niet langer leven met zijn stiefvader, Kennedy. Ondertussen speelt zich ook in het huis van Turner een drama af: dochter Varsi gaat weer eens naar school zonder de foto van haar overleden vader te kussen. En zo gaat het maar door in deze `moeder van de soap-opera`s`. Het is ongeveer de eerste film die volledig opgebouwd is rond de kleine dingen die het leven in een gemeenschap boeiend maken. Knap in elkaar gezet, goed gespeeld en voorzien van alle emoties die je je maar kunt bedenken. John Michael Hayes baseerde zijn scenario op de (toenmalige) schandaalroman van Grace Metalious. Uitstekende fotografie van William Mellor. Het thema van Franz Waxman werd een wereldhit. Kreeg een vervolg: RETURN TO PEYTON PLACE en een langlopende tv- serie (1964-68). Gefilmd in CinemaScope.

Bernardine

1957 | Drama, Muziek

Verenigde Staten 1957. Drama van Henry Levin. Met o.a. Pat Boone, Terry Moore, Janet Gaynor, Dean Jagger en Walter Abel.

Bijzonder zwakke kijk op de tienertijd (inmiddels bovendien verouderd), Gaynor's comeback op het witte doek na twintig jaar afwezigheid. Eenzame Pat Boone zingt, en zingt, en zingt... bah!

Between Heaven and Hell

1956 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1956. Oorlogsfilm van Richard Fleischer. Met o.a. Robert Wagner, Terry Moore, Broderick Crawford en Buddy Ebsen.

Een rolbezetting zonder grote namen, maar de groep doet het bijzonder goed in dit conventionele verhaal over een lichtzinnige jongen uit het zuiden die volwassen wordt door zijn ervaringen in het leger.

Shack Out on 101

1955 | Drama

Verenigde Staten 1955. Drama van Edward Dein. Met o.a. Terry Moore, Frank Lovejoy, Lee Marvin, Keenan Wynn en Whit Bissell.

Lee Marvin is 'Slob' in deze klassieker over de pogingen van serveerster Moore om het communisme te bestrijden, terwijl ze zich in alle bochten wringt om zich de wellustige toenadering van de rest van de rolbezetting van het lijf te houden. Een topper in zijn soort. Voor het grootste deel opgenomen op één enkele, sjofele set: Wynns eethuis.

Postmark for Danger

1955 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1955. Misdaad van Guy Green. Met o.a. Terry Moore, Robert Beatty, William Sylvester, Geoffrey Keen en Josephine Griffin.

Een overdreven gespeeld en moeilijk verteerbaar moord-mysterie over een journalist wiens broer bij een auto 'ongeluk' om het leven komt. De actrice, die samen met hem zou zijn verongelukt, duikt later weer op. Moore speelt beschamend slecht.

Portrait of Alison

1955 | Thriller, Film noir

Verenigd Koninkrijk 1955. Thriller van Guy Green. Met o.a. Robert Beatty, William Sylvester, Josephin Griffin, Terry Moore en Allan Cuthbertson.

Een dodelijk auto-ongeluk, een mysterieuze vrouw en een zoekgeraakte ansichtkaart zetten de broer van de overledene op het spoor van een gevaarlijke misdadiger. Een simpele, levendige thriller gebaseerd op een Francis Durbridge tv-serie. Ook bekend als POSTMARK FOR DANGER.

Daddy Long Legs

1955 | Komedie, Muziek, Musical

Verenigde Staten 1955. Komedie van Jean Negulesco. Met o.a. Fred Astaire, Leslie Caron, Terry Moore, Thelma Ritter en Fred Clark.

De Amerikaanse miljonaire Jervis Pendleton III (Astaire) ontmoet tijdens een reis in Frankrijk een achttienjarige wees en betaalt vervolgens, op afstand en anoniem, haar opleiding in Amerika. Wanneer ze elkaar weer tegenkomen ontstaat er iets moois tussen de twee. Het leeftijdsverschil tussen topdanser Fred Astaire (halverwege de vijftig, als altijd jeugdig ogend) en danseres Leslie Caron (Gigi) was met dertig jaar ook in werkelijkheid groot. Toch zorgen de twee voor wervelende momenten. De film kreeg drie Oscarnominaties, waaronder voor het liedje Something’s Gotta Give.

Man on a Tightrope

1953 | Drama

Verenigde Staten 1953. Drama van Elia Kazan. Met o.a. Fredric March, Gloria Grahame, Terry Moore, Cameron Mitchell en Adolphe Menjou.

Een sfeervol circusdrama van een troupe die van plan is van achter het IJzeren Gordijn te ontsnappen; sterke rollen.

King of the Khyber Rifles

1953 | Avonturenfilm, Romantiek

Verenigde Staten 1953. Avonturenfilm van Henry King. Met o.a. Tyrone Power, Terry Moore, Guy Rolfe, Michael Rennie en John Justin.

Ingetogen remake van The Black Watch (1929) van John Ford over eer en romantiek in Brits-India halverwege de negentiende eeuw. Tyrone Power is een half Engelse, half Indiase officier die vecht voor de Britse kroon en vanwege zijn afkomst wordt tegengewerkt door zowel zijn wapenbroeders als de lokale bevolking. Zijn liefde voor de dochter van een superieur maakt het er niet eenvoudiger op. De film - min of meer gebaseerd op de fantasierijke roman van Rudyard Kipling - is dramatisch ondermaats vanwege de algeheel belegen sfeer maar alleszins te pruimen als actiefilm uit de oude doos. Muziek van Bernard Herrmann.

Beneath the 12-Mile reef

1953 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1953. Avonturenfilm van Robert D. Webb. Met o.a. Richard Boone, J. Carrol Naish, Gilbert Roland, Terry Moore en Robert Wagner.

Ingetogen remake van The Black Watch (1929) van John Ford over eer en romantiek in Brits-India halverwege de negentiende eeuw. Tyrone Power is een half Engelse, half Indiase officier die vecht voor de Britse kroon en vanwege zijn afkomst wordt tegengewerkt door zowel zijn wapenbroeders als de lokale bevolking. Zijn liefde voor de dochter van een superieur maakt het er niet eenvoudiger op. De film - min of meer gebaseerd op de fantasierijke roman van Rudyard Kipling - is dramatisch ondermaats vanwege de algeheel belegen sfeer maar alleszins te pruimen als actiefilm uit de oude doos. Muziek van Bernard Herrmann.

Beneath the 12 Mile Reef

1953 | Romantiek, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1953. Romantiek van Robert D. Webb. Met o.a. Robert Wagner, Terry Moore, Gilbert Roland, J. Carrol Naish en Richard Boone.

Romeo-en-Julia-achtig verhaal dat zich afspeelt onder families van sponzenduikers in Key West, Florida. Adembenemende opnamen. Een van de eerste films gedraaid in CinemaScope.

Little Sheba Come Back

1952 | Drama

Verenigde Staten 1952. Drama van Daniel Mann. Met o.a. Richard Jaeckel, Terry Moore, Shirley Booth en Burt Lancaster.

Romeo-en-Julia-achtig verhaal dat zich afspeelt onder families van sponzenduikers in Key West, Florida. Adembenemende opnamen. Een van de eerste films gedraaid in CinemaScope.

Come Back, Little Sheba

1952 | Drama

Verenigde Staten 1952. Drama van Daniel Mann. Met o.a. Burt Lancaster, Shirley Booth, Terry Moore en Richard Jaeckel.

William Inge`s toneelstuk is krachttoer van Booth die een Oscar verdiende als de slordige huisvrouw die moet opboksen tegen een dronken echtgenoot die ooit bottenkraker was (Lancaster) en huurster Moore wier nieuwsgierigheid naar het wel en wee van haar huiseigenaren, het drama in beweging zet.

Two of a Kind

1951 | Thriller

Verenigde Staten 1951. Thriller van Henry Levin. Met o.a. Edmond O'Brien, Lizabeth Scott, Terry Moore en Alexander Knox.

Een ongeïnspireerde thriller over een oplichter die een ouder echtpaar van hun erfenis wil ontdoen.

The Barefoot Mailman

1951 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1951. Avonturenfilm van Earl McEvoy. Met o.a. Robert Cummings, Terry Moore, Jerome Courtland, Will Geer en Jerome Cortland.

Een in beginsel aardig verhaal omtrent de eerste postroute in Florida verwordt tot het relaas over een voormalige oplichter, Cummings, die opnieuw op het slechte pad raakt en inwoners van Miami van hun geld afhelpt met nep-spoorwegaandelen. Moore als brutale aanstichtster van het kwaad.

Sunny Side of the Street

1951 | Musical

Verenigde Staten 1951. Musical van Richard Quine. Met o.a. Frankie Laine, Terry Moore, Jerome Courtland, Audrey Long en Jerome Cortland.

Moore heeft wispelturige ideeën over de ambitieuze Laine in deze middelmatige musical met gastrollen van Billy Daniels en Toni Arden.

The Great Rupert

1950 | Familiefilm, Komedie, Fantasy, Drama

Verenigde Staten 1950. Familiefilm van Irving Pichel. Met o.a. Jimmy Durante, Terry Moore, Tom Drake, Queenie Smith en Frank Orth.

Prettige komedie over een gedresseerde eekhoorn die een geheime voorraad geld vindt en die aan een verarmde variété-artiest en zijn gezin geeft. Durante is op z'n best, maar het verhaal verliest ver voor het eind alle vaart. Geproduceerd door George Pal; regisseur Pichel heeft zelf ook een klein rolletje.

He's a Cockeyed Wonder

1950 | Misdaad

Verenigde Staten 1950. Misdaad van Peter Godfrey. Met o.a. Mickey Rooney, Terry Moore, William Demarest, Ross Ford en Mike Mazurki.

Rooney in een afgezaagde film als een energieke jongeman die een bende overvallers vangt en met de dochter van zijn baas trouwt.

Gambling House

1950 | Drama

Verenigde Staten 1950. Drama van Ted Tetzlaff. Met o.a. Victor Mature, Terry Moore, William Bendix, Cleo Moore en Ann Doran.

Hier en daar overdreven melodramatisch verhaal over een man die is vrijgesproken van een aanklacht wegens moord, maar nu als ongewenste vreemdeling zal worden uitgewezen.

Mighty Joe Young

1949 | Horror

Verenigde Staten 1949. Horror van Ernest B. Schoedsack. Met o.a. Ben Johnson, Terry Moore, Robert Armstrong en Frank McHugh.

Een handige impresario krijgt lucht van het feit, dat er ergens in Afrika blanken een reuzengorilla hebben geadopteerd, en hem als 'mens' hebben opgevoed. Dat zou een enorme trekpleister kunnen zijn voor een nachtclub en hij stopt met de hulp van zijn medewerkers nergens meer voor om het beest te vangen. Eenmaal in New York aangeland, breekt het mishandelde monster alras uit en veroorzaakt grote paniek en schept een reuzenchaos. Deze aardige film wordt beschouwd als de komische, gemoderniseerde versie van King Kong; de speciale effecten werden beloond met een Oscar. Voor de serieuze liefhebber gaat die vlieger niet op, want die vindt dat Fay Wray beter is dan Moore en het verhaal er niet op lijkt.

The Return of October

1948 | Komedie

Verenigde Staten 1948. Komedie van Joseph H. Lewis. Met o.a. Glenn Ford, Terry Moore, Albert Sharpe, James Gleason en Steve Dunne.

Moore is het gezonde meisje dat een sterke band heeft met haar paard (October), waarover in de familie nogal wat consternatie ontstaat.

Gaslight

1944 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1944. Drama van George Cukor. Met o.a. Ingrid Bergman, Charles Boyer, Joseph Cotten, Dame May Whitty en Angela Lansbury.

In deze sfeervolle klassieker trouwt Paula Alquist (Bergman) met Gregory Anton (Boyer). Ze trekken in het huis van haar recent overleden tante. Al snel gebeuren er geheimzinnige dingen, lampen beginnen onverklaarbaar zwakker te branden, ze hoort vreemde geluiden. Volgens haar man verbeeldt ze zich dingen, en ze begint aan zichzelf te twijfelen. Gelukkig krijgt ze hulp van Brian Cameron (Cotton). Zeer sfeervolle thriller is gebaseerd op een toneelstuk, wat te zien is, maar allerminst stoort. Veel mooie zwart/wit opnamen van mistig Londen. Bergman won een Oscar voor haar rol.