Lupita Tovar

Acteur

Lupita Tovar is acteur.
Er zijn 15 films gevonden.

Gene Autry: America's Singing Cowboy

1993 | Documentaire, Biografie

Verenigde Staten 1993. Documentaire van Del Jack. Met o.a. Gene Autry, Ronald Reagan, Johnny Grant, Angie Dickinson en Reggie Jackson.

Tijdens de jaren van depressie en de daaropvolgende WO II (1941-45) betekende de naam Gene Autry een lichtpunt in trieste tijden voor het grootste deel van het Amerikaanse publiek. Autry werd geboren in Tioga, Texas op 29 september 1907 als zoon van een veehandelaar. Hij groeide dus op in de beste cowboy- tradities. Hij startte in de filmbusiness als operateur in een plaatselijke bioscoop. Om volk te lokken voor een rondreizende dokter zong hij ballades. Zo werd hij opgemerkt door de legendarische Will Rogers. Met diens aanbeveling op zak kreeg hij een job op een radiozender in Oklahoma. In 1934 werd hij door de kleine Mascotte-studio's gelanceerd in IN OLD SANTA FE. Zijn doorbraak volgde met de serial THE PHANTOM EMPIRE. Zo groeide hij uit tot een legende als de 'zingende cowboy'. Een documentaire die even melig is als de carrière van zijn onderwerp. Geen woordje kritiek, het is alsof we hier te maken hebben met het grootste talent uit de filmgeschiedenis. Een aantal mensen die met hem gewerkt hebben, w.o. ex-president Ronald Reagan, bewieroken hem nog verder. Cress Darwin, Alex Gordon en Ruth Gordon schreven het scenario. Commentaar wordt ingesproken door Larry Robinson.

Resurrección

1943 | Drama

Mexico 1943. Drama van Met o.a. Emilio Tuero, Lupita Tovar, Sara García en Eugenia Galindo.

Een ex-kapitein heeft zitting in een jury die een vrouw moet veroordelen op verdenking van gifmengerij; de vrouw blijkt een oude bekende van hem te zijn. Bewonderenswaardige enscenering en regie.

Miguel Strogoff

1943 | Avonturenfilm

Mexico 1943. Avonturenfilm van Miguel M. Delgado. Met o.a. Julián Soler, Lupita Tovar en Julio Villarreal.

Het verhaal van de trouwe koerier van de tsaar, die blind de besneeuwde steppen van Siberië doorkruist. Een matige verfilming van het gelijknamige boek van Jules Verne. Vervelend. Ook bekend als EL CORREO DEL ZAR.

Two Gun Sheriff

1941 | Western

Verenigde Staten 1941. Western van George Sherman. Met o.a. Don 'Red' Barry, Lynn Merrick, Jay Novello, Lupita Tovar en Milton Kibbee.

Barry speelt hier een dubbelrol als broers waarvan de één de wet dient en de ander juist niet. Een bekend thema, dat hier maar matig wordt uitgewerkt.

The Fighting Gringo

1939 | Western

Verenigde Staten 1939. Western van David Howard. Met o.a. George O'Brien, Lupita Tovar, Lucio Villegas, William Royle en Glenn Strange.

O'Brien komt Tovar en haar vader te hulp nadat Mason hun ranch weggekaapt heeft. Redelijke actiewestern met een Mexicaans vleugje en Cody in één van zijn weinige rollen nadat in 1936 zijn eigen westernserie tot een einde was gekomen. Garralaga en Martin zijn later beiden in de Cisko Kid-serie beland.

South of the Border

1939 | Western

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1939. Western van George Sherman. Met o.a. Gene Autry, Smiley Burnette, June Storey, Lupita Tovar en Mary Lee.

Autry en Burnette krijgen de opdracht van de Amerikaanse overheid om een revolutie in Mexico in de kiem te smoren. Een ietwat mager uitgevallen Autry-film. Wel zien we enkele bekende westerngezichten en horen we een stuk of wat liedjes.

María

1938 | Drama

Mexico 1938. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Lupita Tovar, Rodolfo Landa, Miguel Arenas en Josefina Escobedo.

Een meisje wordt door haar vader, die weduwnaar is, achtergelaten bij een familielid. Het meisje groeit op en wordt een mooie jonge vrouw, die verliefd wordt op de zoon van haar beschermer. Net zo slaapverwekkend en kil als de hoofdrolspelers.

El Rosario de Amozoc

1938 | Komedie

Mexico 1938. Komedie van José Bohr. Met o.a. Lupita Tovar, Emilio Tuero, Carlos Orellana en Agustín Insunza.

Het leven in het dorp Amozoc dat beroemd is door zijn schoonheid. Bekwaam geregisseerd, perfect opgenomen en vol vernuft.

The Invader

1936 | Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1936. Romantiek van Adrian Brunel. Met o.a. Buster Keaton, Lupita Tovar, Esme Percy, Lyn Harding en Hilda Moreno.

Een deprimerend slechte Keaton-film. Buster speelt een rijke jachteigenaar, die afmeert in Spanje en bedrogen wordt door de verleidster Tovar. Alleen voor nieuwsgierige Keatonfans. Amerikaanse titel: AN OLD SPANISH CUSTOM.

Mariguana

1936 | Misdaad

Mexico 1936. Misdaad van José Bohr. Met o.a. José Bohr, Lupita Tovar, Barry Norton en René Cardona.

De zoon van een arts houdt samen met de politie een gevecht op leven en dood met marihuanahandelaars. Als hij tracht hun schuilplaats te ontdekken, valt hij in hun handen. Een onderhoudende film, doldwaas en chaotisch.

An Old Spanish Custom

1936 |

1936. Adrian Brunel. Met o.a. Lyn Harding, Lupita Tovar, Esme Percy en Buster Keaton.

De zoon van een arts houdt samen met de politie een gevecht op leven en dood met marihuanahandelaars. Als hij tracht hun schuilplaats te ontdekken, valt hij in hun handen. Een onderhoudende film, doldwaas en chaotisch.

Yankee Don

1931 | Western

Verenigde Staten 1931. Western van Noel Mason. Met o.a. Richard Talmadge, Lupita Tovar, Julian Rivero, Sam Appel en Gayne Whitman.

Talmadge was een hoofdstuk apart. Geboren in München in 1986 als Ricardo Metezzetti werd hij in de jaren tien stand-in voor o.a. Douglas Fairbanks. Als acteur speelde hij tussen 1920 en 1935, om daarna assistent-regisseur en vervolgens regisseur van de tweede opname-eenheid te worden. Hij werd befaamd door zijn regie van actiescènes en volgde daarin de voetsporen van mensen als Yakima Canutt. In deze door hem zelf geproduceerde doorsneewestern is hij aanvankelijk een bandiet, wordt dan verliefd op Tovar, de dochter van de don, die een ranch heeft waarin de schurken geïnteresseerd zijn en verdedigt dan met de ranch-helpers het gebied tegen de outlaws. Voor een onafhankelijke produktie was deze niet slecht. Frances Jackson bewerkte het verhaal van Madeleine Allen.

Santa

1931 | Drama

Mexico 1931. Drama van Antonio Moreno. Met o.a. Lupita Tovar, Carlos Orellana en Donald Reed.

Een jong meisje dat wordt verleid en in de steek gelaten, ziet geen andere uitweg dan prostitutie. Onbelangrijk moralistisch melodrama. Tientallen heldinnen hebben soortgelijke Mexicaanse films voortgebracht.

East of Borneo

1931 | Drama

Verenigde Staten 1931. Drama van George Melford. Met o.a. Rose Hobart, Charles Bickford, Georges Renavent, Lupita Tovar en Noble Johnson.

Hoofdpijnverwekkend melodrama over Hobart, die ten einde raad de jungle intrekt, op zoek naar haar man Bickford; hij denkt dat zij hem bedrogen heeft en is een cynische alcoholist geworden. Saai en vervelend.

Border Law

1931 | Western

Verenigde Staten 1931. Western van Louis King. Met o.a. Buck Jones, Lupita Tovar, James Mason, Frank Rice en Don Chapman.

Buck is een Texas Ranger en Mason is een bandiet die bij een overval Bucks broer heeft neergeschoten. Maar Buck krijgt zijn wraak.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lupita Tovar op televisie komt.

Reageer