Teresa Ricci

Acteur

Teresa Ricci is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Who's Next

1999 | Komedie, Drama

Zwitserland/Duitsland 1999. Komedie van Felix Tissi en Felix Tissi. Met o.a. Yves Progin, Rossana Mortara, Roberto Antonelli, Teresa Ricci en Ari Takahashi.

Max (Progin) is herder op een Zwitserse alpenweide. Hij heeft slechts [KA1]e[KA1]en koe. Die stort in een ravijn en Max is herder af. Hij gaat naar de grote stad en ontdekt dat dit geen oord voor hem is. Hij huist in een telefooncel, waar hij een rode schoen vindt. Maria (Mortara), de eigenaresse, moet in Rome wonen en Max besluit haar op te zoeken. In de eeuwige stad stuit hij op Tobashi (Takahashi), die de andere schoen van Maria blijkt te hebben. Allebei zijn ze op zoek naar haar. Terwijl ze als rivalen een wedstrijd houden wie haar het eerste vindt, weten ze geen van beiden dat Maria voor hen een dodelijke val is: ze is telkens op zoek naar vers vlees dat afkomstig is uit de gehele wereld. Haar vader (Antonelli) serveert in zijn restaurant lekkernijen aan zijn klanten. Als Max te laat arriveert staat er juist 'spaghetti Tokiostijl' op het menu, maar Maria is verdwenen. Hij volgt een bloederig spoor, dat eindigt in Siberië. Max heeft echter een geheim wapen: Eidelweiss; het verleidt vrouwen en hij heeft genoeg van die zeldzame bloemen bij zich. Zou het werken? Een te gekke roadmovie, die zeer beslist origineel genoemd mag worden. Je loopt ermee weg of je keert je er in walging vanaf. Het scenario is van regisseur Tissi. Het camerawerk is van Daniel Leippert. Opgenomen in de serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks Ganz normal verrückt. 16:9, stereo.

Storia d'amore

1986 | Drama

Italië 1986. Drama van Francesco Maselli. Met o.a. Valeria Golino, Blas Roca-Rey, Livio Panieri, Luigi Diberti en Gabriella Giorgelli.

Deze film draait helemaal om een hardwerkend meisje uit de achterbuurt dat kort achter elkaar twee verhoudingen heeft. Haar leven bestaat uitsluitend uit in de bus zitten, hard werken en zorgen voor haar broers en vader. Haar familie is geschokt, wanneer ze haar vriend bij hen laat intrekken in hun overvolle flatje en er later nog een minnaar bijneemt. De drie verhuizen naar een gebouw dat op de nominatie staat te worden afgebroken. De film slaagt er niet in de kijker echt te confronteren met de ellende van een armoedig bestaan.

Blaise Pascal

1972 | Biografie, Historische film

Italië/Frankrijk 1972. Biografie van Roberto Rossellini. Met o.a. Pierre Arditi, Rita Forzano, Christian Aleny, Giuseppe Addobbati en Bernard Rigal.

Een zorgvuldig uitgewerkte biografie van de Franse filosoof (1623-1662), die alleen de jaren van 1639 (aankomst in Rouaan met zijn vader) tot 1654 (mystieke verlichting) bestrijkt. De andere jaren zijn overgeslagen, tot aan vier sc[KA2]enes die zijn dood beschrijven. Een sober, mystiek en strak werk, hoewel soms `een beetje vlak in vergelijking met andere projecten van Rossellini in hetzelfde genre` (Jill Forbes), wat waar is. Toch is deze film in niets pedant of dogmatisch.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Teresa Ricci op televisie komt.

Reageer