Blake Leyh is producer, componist en geluidsman.
Er zijn 10 films gevonden.

The Most Dangerous Man in America: Daniel Ellsberg and the Pentagon Papers

2009 | Documentaire

2009. Documentaire van Judith Ehrlich en Rick Goldsmith.

Voormalig defensieanalist Daniel Ellsberg kreeg gewetenswroeging toen hij ontdekte dat de Amerikaanse bevolking was voorgelogen over de Vietnamoorlog. Hij besloot begin jaren ’70 geheime documenten (The Pentagon Papers) over de oorlog door te spelen aan de New York Times. In de documentaire The Most Dangerous Man in America blikt Ellsberg terug op zijn actie.

The Safety of Objects

2001 |

Verenigde Staten 2001. Rose Troche. Met o.a. Mary Kay Place, Patricia Clarkson, Moira Kelly, Jessica Campbell en Joshua Jackson.

Voormalig defensieanalist Daniel Ellsberg kreeg gewetenswroeging toen hij ontdekte dat de Amerikaanse bevolking was voorgelogen over de Vietnamoorlog. Hij besloot begin jaren ’70 geheime documenten (The Pentagon Papers) over de oorlog door te spelen aan de New York Times. In de documentaire The Most Dangerous Man in America blikt Ellsberg terug op zijn actie.

Sick

1997 | Documentaire

Verenigde Staten 1997. Documentaire van Kirby Dick. Met o.a. Rita Valencia, Sheree Rose, Bob Flanagan, Kirby Dick en Kathe Burkhart.

Bob Flanagan werd bekend als kunstenaar door zijn hilarische acts in combinatie met schokkende performances. In SICK zien we van zeer nabij hoe Flanagan onbeschrijflijke dingen met zijn lichaam uithaalt. Het toppunt is zijn hameract - hij slaat een spijker door zijn penis. Flanagan werd geboren met een ongeneeslijke longziekte, waardoor zijn leven in het teken zou staan van pijn en een vroegtijdige dood. Zijn masochisme maakt van de onontkoombare pijn een bron van genot. "I fight sickness with sickness". Zijn partner en meesteres Sheree Rose is een onmisbare factor in zijn kunst. Ze hebben een complexe en intense relatie, waarin zij hem volledig voor zichzelf opeist. De rauwe werkelijkheid van de ziekte komt naar boven in de intieme momenten, wanneer zij geconfronteerd worden met het naderende einde van zijn leven en hun relatie. Met zijn masochisme trotseert Flanagan zijn lot en wordt hij zijn eigen kunstwerk, tot en met zijn dood op 43-jarige leeftijd. Dat SICK een integer en intiem portret is geworden, wars van sensatiezucht, is te danken aan de werkwijze van regisseur Kirby Dick. Hij maakte de film in samenwerking met Flanagan en Rose, waardoor SICK hun laatste kunstwerk is. Daarmee is de toeschouwer geen voyeur maar gast bij een voorstelling, waarin hij/zij inzicht krijgt in het onbegrijpelijke.

True Crime

1996 | Thriller

Verenigde Staten 1996. Thriller van Pat Verducci. Met o.a. Alicia Silverstone, Kevin Dillon, Bill Nunn, Michael Bowen en Ann Devaney.

Tieneridool Alicia Silverstone kreeg na kaskraker Clueless (1995) tien miljoen dollar om nog drie films te maken. True Crime is één van die drie misbaksels. Een vreemde detectivefilm waarin Silverstone's guitige onnozelheid wordt uitgebuit om een moeizaam verhaal over de drempel te krijgen rond een seriemoordenaar die het heeft gemunt op tieners. Tieners zoals Silverstone. Zij stort zich als rechtschapen scholiere dan wel amateurspeurder op de zaak. De finale laat zich raden. Onnozel, overbodig en volstrekt ongeïnspireerd.

Second Cousin Once Removed

1994 | Film noir, Muziek

Verenigde Staten 1994. Film noir van John Schorney. Met o.a. Pete Ellis, Robyn Sands, Kim Little, Kevin Kildow en Herb Shorney.

Een vriendelijke reclameman uit Chicago wordt door een sexy nicht die hij nog nooit heeft gezien, overgehaald Los Angeles te bezoeken. Bij aankomst wordt hij vals beschuldigd van moord en hij zoekt de gevaarlijke wijken van Hollywood af naar het inmiddels verdwenen meisje, om zijn onschuld te bewijzen. Deze regelrechte imitatie van een misdaadthriller probeert ouderwetse film noir-fragmenten te vermengen met moderne rock` n` roll (de leden van de ruige band Thelonious Monster dienen als achtergrondfiguren en spelen muzieknummers). Bovendien heeft de film nauwelijks een budget en geen sterren. De vondst werkt imponerend tijdens de eerste helft. Dan zet de verveling in, en het slot is niet meer dan een grap. Speelfilmdebuut van schrijver-regisseur Shorney.

Odile & Yvette at the Edge of the World

1994 | Familiefilm, Experimenteel, Fantasy

Verenigd Koninkrijk 1994. Familiefilm van André Burke. Met o.a. Karen Skloss, Heather Roheim, Noah Fisher en Kim Mundy.

Twee zusjes springen uit de auto van hun vader en beginnen een mysterieuze tocht door een schitterend landschap (opgenomen in Texas). Ze verwachten een plek te vinden waar al hun wensen vervuld zullen worden, maar de verleiding dreigt de meisjes tegen elkaar op te zetten. Het is een langzame, maar verbijsterend mooie film, deze (door Chris Squires) in beelden gevangen allegorie van opgroeien en volwassen worden, met name door de luisterrijke natuuropnamen en de doorzichtige truukjes. Het verhaal wordt hoe langer hoe onbegrijpelijker, om tenslotte in dubbelzinnigheid te verzanden. Script van regisseur Burke.

New Eden

1994 | Sciencefiction, Actiefilm, Western, Thriller

Verenigde Staten 1994. Sciencefiction van Alan Metzger. Met o.a. Stephen Baldwin, Tobin Bell, Lisa Bonet, Michael Bowen en Janet Hubert-Whitten.

Deze tv-film speelt zich af in de toekomst, op een onherbergzame planeet die dienst doet als reusachtige open gevangenis, maar de plot is gebaseerd op allang achterhaalde clichés. Het verhaal spitst zich toe op twee heel uiteenlopende nieuwkomers op de planeet. De een is een ruige bandiet die leider wordt van een MAD MAX-achtige bende ongeregeld. De ander is een idealistische ingenieur die probeert een vreedzame boerengemeenschap op te zetten - maar die natuurlijk leert om, met hulp van een strijder-mentor, de bende te bevechten. Nee, een oorspronkelijk of onverwacht moment zul je in deze film niet aantreffen. Het scenario is van Dan Gordon. Geoffrey Erb is verantwoordelijk voor de in Panavision geschoten plaatjes.

Blood Run

1994 | Thriller

Verenigde Staten 1994. Thriller van Boaz Davidson. Met o.a. David Bradley, Steven M. Gagnon, Ashley Laurence, William Boyett en Jamie Renee Smith.

Speurder Brad Kingsbury (Bradley) en zijn vrouwelijke partner Paige Palau (Laurence) onderzoeken een moord op een jonge vrouw. Verdachte is de schone Tanya (Thomson). Detective Brad raakt tegen beter weten in betoverd door haar charme en weet elk bewijs tegen haar om te keren totdat zijn vriendin en haar dochtertje in gijzeling worden genomen door een gestoorde dader... In een race tegen de klok moet hij hen zien te bevrijden. Volslagen onorigineel actiefilmpje, overgoten met een goedkoop, modieus sausje erotiek. Scenario van Dennis Dimster-Denk en regisseur Davidson die ooit scoorde met de LEMON POPSICLE (1978). Het camerawerk is van Avi Carpick.

Karanlik Sular

1993 | Horror, Thriller

Turkije 1993. Horror van Kutlug Ataman. Met o.a. Gönen Bozbey, Metin Uygun, Dan Chace, Eric Pio en Semiha Berksoy.

Sinds de verdrinkingsdood van haar zoontje heeft Bozbey, de laatste telg van een oude aristocratische Turkse familie, alle hoop op de toekomst verloren. Het geslacht zal met haar uitsterven. Ze ontmoet de Amerikaanse onderzoeker Chase, die bij hoog en bij laag beweert dat haar zoon nog in leven is. Hij laat haar het kompas zien dat de jongen op die noodlottige dag bij zich had. Hierop vinden ze een inscriptie die hen naar de verborgen onderwereld van Istanbul leidt. Echter de sleutel van het mysterie rust bij de jongen, die gevangen zit in het limbo tussen leven en dood. Originele griezelfilm, die duidelijk zinspeelt op de Turkse samenleving van dat ogenblik. Regisseur/scenarist Ataman neemt de kijker mee op een tocht door oude catacomben, vervallen forten en protserige villa's in een soms huiveringwekkend verhaal. Chris Squires stond achter de camera.

American Cyborg: Steel Warrior

1993 | Sciencefiction, Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1993. Sciencefiction van Boaz Davidson. Met o.a. Joe Lara, Nicole Hansen, John Saint Ryan, John Ryan en Uri Gavriel.

Na een nucleaire oorlog is de complete wereldbevolking steriel. Gelukkig is er nog hoop: één vruchtbare vrouw (Hansen) heeft de bom overleefd. Ze moet naar Europa gebracht worden om daar als oermoeder voor het menselijke ras te dienen. Een levensgevaarlijke tocht, waarbij ze door kannibalistische zombies en moordlustige cyborgs wordt aangevallen. Gelukkig krijgt ze hulp van een sympathieke vechtmachine (Lara). Slechte rip-off van Mad Max, The Terminator en dergelijke, voor liefhebbers van werkelijk beroerde films.