Gigliola Cinquetti

Acteur

Gigliola Cinquetti is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Le mie prigioni

1967 | Biografie, Historische film

Italië 1967. Biografie van Sandro Bolchi. Met o.a. Raoul Grassilli, Cesare Polacco, Tino Carraro, Gigliola Cinquetti en Arnoldo Foà.

Een fraaie televisieserie in vier delen van elk een uur over de schrijver Silvio Pellico, uitstekend gespeeld door Grassilli. Milaan, oktober 1820. De schrijver en patriot Pellico wordt gearresteerd in het huis van een graaf, naar Veneti[KA3]e gebracht, ruw ondervraagd en in de gevangenis gegooid. Hij weet met andere patriotten te ontsnappen en ze verstoppen zich in het fort van Spielberg in Tsjechoslowakije. In augustus 1830 verleent de keizer hem gratie en hij gaat terug naar Itali[KA3]e met de patriotten Andrea Tonelli (Delle Piane) en Piero Maroncelli (Carlini). In Mantua scheiden hun wegen en Pellico gaat naar Milaan. Op de grens van Piemonte en Lombardije wordt hij gevangen genomen door paramilitaire politie en naar Novara gebracht. In 1832 schrijft hij Le Mie prigioni. De spelers zijn om van te smullen, stuk voor stuk.

Testa di rapa

1966 | Drama

Italië 1966. Drama van Giancarlo Zagni. Met o.a. Falco Lulli, Gigliola Cinquetti en Franco Parenti.

Tijdens de eerste jaren na de éénwording van Italië belandt een lerares uit Piemonte in Toscane, waar ze strijd moet voeren tegen de plattelandsbevolking die het niet eens is met haar lesmethoden. Een goed gemaakte film met een goed verhaal en uitstekende acteerprestaties.

Dio, come ti amo

1966 | Romantiek, Muziek

Italië 1966. Romantiek van Miguel Iglesias. Met o.a. Gigliola Cinquetti, Mark Damon, Nino Taranto, Raimondo Vianello en Antonella Steni.

Romantische musical over verliefde jonge mensen, zoals dat in rond 1965 in de mode was. Het gaat over een mooie, jonge Italiaanse zwemster, die in Barcelona bevriend raakt met haar Spaanse collega, die ze bij een wedstrijd eens van de verdrinkingsdood heeft gered. Het Spaanse meisje en haar verloofde komen de zwemster opzoeken in Napels, en van lieverlee wordt de verloofde verliefd op de Italiaanse. Gelukkig heeft zij nog een broer, zodat het Spaanse meisje ook onder de pannen komt. Leuk voor als je eens een uurtje over hebt.

Cómo te amo!

1966 | Drama, Muziek

Spanje/Italië 1966. Drama van Miguel Iglesias. Met o.a. Gigliola Cinquetti, Mark Damon, Mikaela Cendali en Antonio Mayans.

Een jonge zangeres aarzelt tussen twee aanbidders. Een alledaagse produktie, gemaakt om de kortstondige populariteit van de zangeres Gigliola Cinquetti uit te buiten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gigliola Cinquetti op televisie komt.

Reageer