Fred A. Keller

Acteur

Fred A. Keller is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

My Dark Lady

1986 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1986. Komedie van Frederick King Keller. Met o.a. Fred A. Keller, Lorna Hill, Raymond Holder, Alan Baumgardner en Stewart Roth.

Ouder wordende acteur Keller komt steeds moeilijker aan de bak en moet zich verlagen tot een reclamefilmpje voor een warenhuis, waarin hij poseren moet als de kerstman. De opname`s lopen uit de hand en hij maakt zich uit de voeten met het honorarium. Met de politie op de hielen weet hij onderkomen te vinden bij een aantrekkelijke jonge zwarte vrouw (Hill), die een zoontje (Holder) heeft van elf. Hill verdient de kost door rendez-vous te geven aan een constante stroom van verschillende mannen. Keller brengt haar op het rechte pad en weet Holder op een chique kostschool te plaatsen ondanks de dubieuze broodwinning in het verleden van zijn mamma. Hoofdrolspeler Keller schreef samen met de regisseur en Gene Brook het scenario voor deze lichte amusementsfilm. Het camerawerk is van Thom Marini.

Vamping

1983 | Film noir

Verenigde Staten 1983. Film noir van Frederick King Keller. Met o.a. Patrick Duffy, Catherine Hyland, Rod Arrants, David Booze en Fred A. Keller.

Duffy is een Jazz-saxofonist, die de wind tegen heeft. Teruggekeerd in zijn woonplaats Buffalo zit hij op zwart zaad. Een louche antiekhandelaar haalt hem over om in te breken tijdens de begrafenis van een rijke platenproducent, die door een ongeluk om het leven is gekomen. Als hij een foto van de mooie weduwe Hyland ziet, wil hij haar voor zich veroveren. Als dat gelukt is, merkt hij op de morgen na 'de nacht' dat hij tot over zijn oren in de problemen zit. Een houterige poging tot het maken van een film noir en Duffy had beter in Texas kunnen blijven om het zeurderige zoontje van de Ewings verder te spelen. Scenario van Michael Healy naar een verhaal wat de regisseur geschreven heeft. Camerawerk van Skip Roessel.

Tuck Everlasting

1980 | Fantasy, Familiefilm

Verenigde Staten 1980. Fantasy van Frederik King Keller en Frederick King Keller. Met o.a. Fred A. Keller, James McGuire, Paul Flessa, Margaret Chamberlain en Sonia Raimi.

Rond de eeuwwisseling ontmoet de jonge Chamberlain in het bos een levenslustige kerel, die beweert 104 jaar oud te zijn, terwijl hij eruit ziet als zeventien. Ze maakt kennis met zijn in afzondering levende familie in het uitgestrekte woud. Zij hebben per toeval de bron van het eeuwig leven ontdekt, waardoor ze onsterfelijk zijn geworden. Iemand met minder goede bedoelingen is het meisje echter gevolgd. Hij wil de bron gebruiken om er schatrijk mee te worden. Sfeervolle sprookjesfilm, die ook volwassenen zal ontroeren, ook al is het scenario dat Stratton Rawson, Fred A. King, F. K. Keller en Jim Bisco ontleenden aan het bekende kinderboek van Natalie Babbitt nogal langdradig. Maar het spontane spel en het verrassende einde maken veel goed. Oogstrelende fotografie van Michael G. Mathews.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Fred A. Keller op televisie komt.

Reageer