David Rayfiel: scenario.
Er zijn 7 films gevonden.

Sabrina

1995 | Romantische komedie

Verenigde Staten​/​​Duitsland 1995. Romantische komedie van Sydney Pollack. Met o.a. Julia Ormond, Harrison Ford, Greg Kinnear, John Wood en Nancy Marchand.

De dochter van de chauffeur van de stinkend rijke familie Larrabee wordt verliefd op playboy David Larrabee, woont een tijd in Parijs, komt terug als aantrekkelijke dame, en moet uiteindelijk kiezen tussen David en diens verantwoordelijke oudere broer Linus. In 1954 was Sabrina, naar een toneelstuk van Samuel A. Taylor, wél leuk, voornamelijk vanwege de hoofdrol van Audrey Hepburn en de ironische toon die het My Fair Lady-achtige sprookje wat stekeltjes gaf. Deze remake voegt er niets aan toe, sprankelt met Ormond veel minder in plaats van Hepburn en verwart liefdesgeluk met rijkdom.

Intersection

1994 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1994. Drama van Mark Rydell. Met o.a. Richard Gere, Sharon Stone, Lolita Davidovich, Martin Landau en David Selby.

Amerikaanse versie van LES CHOSES DE LA VIE van Claude Sautet met Gere in de rol van Michel Piccoli. Gere, hier architect, moet kiezen tussen zijn chique, zakelijke en koele vrouw (Stone) en zijn warme, levendige en spirituele vriendin (Davidovich). Hij doet dat tijdens een autorit, als hij zijn leven overdenkt. Hij hoeft de keuze uiteindelijk niet echt te maken, want hij rijdt zich te pletter. De dames (leuk contrast) zetten hun rivaliteit niet voort over het graf, en dat is aardig van ze. Innemend debuut van Morrison, die de dochter van Gere speelt. En als Stone haar kleren aanhoudt, is ze net een echte actrice. Scenario van David Rayfiel en Marshall Brickman. Het Franse origineel is beter, al is deze film beslist niet slecht.

The Firm

1993 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1993. Thriller van Sydney Pollack. Met o.a. Tom Cruise, Jeanne Tripplehorn, Hal Holbrook, Gene Hackman en Holly Hunter.

Cruise speelt in deze uitstekende John Grisham-verfilming de net aan Harvard afgestudeerde rechtenstudent Mitch McDeere. Mitch kan het ruimhartige aanbod van advocatenkantoor Bendini, Lambert en Locke niet afslaan. Zijn vrouw Abby (Tripplehorn) ruikt al rap rottigheid, maar Mitch ontwaart pas onraad wanneer hij met belastende foto's wordt gedwongen bij 'De Firma' te blijven. Het erin luizen van Mitch is spannend weergegeven. De kijker moet genoegen nemen met vaag vreemd gedrag van collega-advocaten en de intuïtie van Abby. Maar dat blijkt onder muziek van David Grusin (The Graduate) en voor de stijlvolle camera van John Seale (The English Patient) meer dan voldoende. Prima bijrollen van vooral Hackman en Holbrook.

Havana

1990 | Drama

Verenigde Staten 1990. Drama van Sydney Pollack. Met o.a. Robert Redford, Lena Olin, Alan Arkin, Raul Julia en Tomas Milian.

Havana, 1958. Aan de vooravond van de Cubaanse revolutie wordt de Amerikaanse pokerspeler Jack Weil verliefd op de mooie Roberta. Samen met haar rijke man Arturo steunt zij heimelijk de communistische opstand. Als ze beiden gevangen genomen worden, begint Jack hen, tegen zijn principes in, te helpen.

Autour de minuit

1986 | Muziek, Biografie, Drama

Verenigde Staten​/​​Frankrijk 1986. Muziek van Bertrand Tavernier. Met o.a. Dexter Gordon, François Cluzet, Gabrielle Haker, Sandra Reaves-Phillips en Lonette McKee.

Tavernier heeft als eigenschap zich keer op keer te vernieuwen. Voor deze film laat hij zich inspireren door het leven van de jazzrecensent Francis Paudras en zijn vriend Bud Powell. Puur impressionistische mengeling van fictie en werkelijkheid, zonder intrige, over het leven van zwarte muzikanten die in Parijs en New York wonen. Met een volledige vrijheid van opbouw en een zeldzame beheersing van het tijdselement in de film. Ook de kunst van de tijdelijke overschakeling binnen een opname zelf en het maken van fantasiebeelden wordt verstaan. Ondanks de overvloedige muziek is er een tragische toon. Via de jazz kunnen de personages spreken en hun gevoelens uiten. Beslist een artistiek hoogstandje.

Three Days of the Condor

1975 | Thriller, Romantiek

Verenigde Staten 1975. Thriller van Sydney Pollack. Met o.a. Robert Redford, Faye Dunaway, Cliff Robertson, Max von Sydow en John Houseman.

CIA-medewerker Joseph Turner (Redford) stuit bij toeval op een samenzwering binnen zijn eigen club. Als hem vervolgens de kogels om de oren vliegen, dwingt hij fotografe Kathy Hale (Dunaway) met een pistool om hem in haar huis te verstoppen. Terwijl hij uitzoekt wat er aan de hand is ontwikkelt zich wat moois tussen de twee. Prima actiefilm van Pollack, die verder vooral komedie en drama (Tootsie, Out of Africa) maakte. Dunaway vertelde later dat ze moeite had om angstig te kijken tijdens de scène waar Redford haar met een vuurwapen bedreigde omdat ze haar tegenspeler zo'n mooie man vond.

Columbo: Swan Song

1974 | Mysterie, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1974. Mysterie van Nicholas Colasanto. Met o.a. Peter Falk, Johnny Cash, Ida Lupino, Bonny Van Dyke en William McKinney.

Lupino lijdt aan godsdienstwaanzin en met het geld dat haar man verdient, Johnny Cash - een Country & Western-zanger, bouwt zij een evangelistische kerk, terwijl ze manlief zwaar tekort doet. Als Cash wat meer van de opbrengst van zijn optredens wenst, herinnert zij hem fijntjes aan zijn strafregister, dat ontstond toen hij een dolle nacht doorbracht in een motel met het toen nog minderjarige zangeresje Van Dyke. Op weg naar Californië stort het vliegtuigje met daarin Cash, Lupino en Van Dyke neer. Cash overleeft het en Columbo vermoedt een misdaad in plaats van een ongeluk. Een fraaie aflevering met een rake sfeer. Scenario van David Rayfiel, Dean Hargrove en Roland Kibbee.