Toshio Suzuki

1948 Producer

Toshio Suzuki (1948) is producer.
Er zijn 10 films gevonden.

The Wind Rises

2013 | Animatie

Japan 2013. Animatie van Hayao Miyazaki.

Laatste film van de inmiddels gepensioneerde animatiegrootheid Hayao Miyazaki (Spirited Away) is niet zijn beste. The Wind Rises, een gefictionaliseerde biopic en bitterzoet melodrama ineen, over de briljante vliegtuigontwerper Jiro Horikoshi, kent nogal wat gebreken: het tempo is te traag en de liefdestragedie te braaf. Toch is de film onmisbaar als slotakkoord van een oeuvre dat maar weinig gelijke kent. De tekeningen zijn weer wonderschoon.

The Secret World of Arrietty

2010 | Animatie, Fantasy, Familiefilm

Japan 2010. Animatie van Hiromasa Yonebayashi.

De piepkleine Arrietty en haar ouders wonen onder de vloer in een huis waar echte mensen leven. Ze voeden zich met een 'geleend' suikerklontje hier, een theeblaadje daar. Alles verandert wanneer Arrietty in de bovengrondse wereld wordt gezien door een jongen. Fraai gemaakte animatiefilm uit de vermaarde Ghibli studio; oprichter en meesteranimator Hayao Miyazaki (Spirited Away) liet de regie dit keer over aan debutant Yonebayashi, die verdienstelijk werk afleverde en de soundtrack liet maken door de Franse Cécile Corbel. De film was een grote hit in eigen land.

Ponyo

2008 | Animatie, Fantasy, Avonturenfilm, Familiefilm

Japan 2008. Animatie van Hayao Miyazaki.

Het vijfjarige jongetje Sosuke sluit vriendschap met een goudvis met mensengezicht uit de zee, hij noemt haar Ponyo. Ze verandert in een meisje, maar wordt dan weer naar zee gehaald door haar vader, een wrokkige tovenaar, die de mensenwereld vaarwel heeft gezegd. Maar Ponyo wil terug naar Sosuke. Alweer een betoverend mooie, met de hand gemaakte animatiefilm van de Japanse meester Miyazaki. Net als in zijn andere werk toont hij zijn enorme vakmanschap tot in de kleinste details, maar wat vooral opvalt zijn de overdonderend schattige centrale personages. Aanbevolen voor alle leeftijden.
Met in de Nederlandstalige versie de stemmen van oa Lydia Algera (Ponyo), Christian Nieuwenhuizen (Sosuke) en Frans Limburg (Sosuke's vader).

Tales from Earthsea

2006 | Animatie, Familiefilm, Avonturenfilm, Fantasy

Japan 2006. Animatie van Goro Miyazaki. Met o.a. Junichi Okada, Aoi Teshima, Bunta Sugawara en Yûko Tanaka.

Japanse animatiefilm waarin een prins en een magiër het verstoorde evenwicht van Aardzee proberen te herstellen. Goro Miyazaki haalt met Tales from Earthsea niet het niveau van de films van zijn vader Hayao (Princess Monoke, Spirited Away).

Ghost in the Shell 2: Innocence

2004 | Animatie, Sciencefiction, Thriller

Japan 2004. Animatie van Mamoru Oshii.

Japanse animatiefilm waarin een prins en een magiër het verstoorde evenwicht van Aardzee proberen te herstellen. Goro Miyazaki haalt met Tales from Earthsea niet het niveau van de films van zijn vader Hayao (Princess Monoke, Spirited Away).

Howl's Moving Castle

2004 | Animatie, Fantasy, Avonturenfilm

Japan 2004. Animatie van Hayao Miyazaki.

Sprookje over een schuchter, achttienjarig meisje dat door een heks in een oud vrouwtje wordt veranderd. Onverschrokken trekt zij de natuur in om haar oude gedaante terug te krijgen en de wereld van de ondergang te redden. Howl's Moving Castle is een vrije verfilming van het gelijknamige boek van de Britse fantasyschrijver Diana Wynne Jones. Animatiegrootheid Miyazaki maakte er een meeslepende film van. Een beetje Faust en een beetje Alice in Wonderland, vol fraaie details en wonderbaarlijke transformaties. Topvertier voor alle leeftijden.

The Cat Returns

2002 | Avonturenfilm, Animatie, Familiefilm

Japan 2002. Avonturenfilm van Hiroyuki Morita. Met o.a. Chizuru Ikewaki, Yoshihiko Hakamada, Aki Maeda en Takayuki Yamada.

Grappige animatie over een schoolmeisje dat wordt meegenomen naar kattenland, waar leuke en ietwat griezelige katten wonen. Afkomstig uit de Japanse studio die ook Spirited Away produceerde.

Spirited Away

2001 | Animatie

Japan 2001. Animatie van Hayao Miyazaki. Met o.a. Rumi Hiragi, Miyu Irino, Mari Natsuki, Takashi Naitô en Yasuko Sawaguchi.

Fantastische animatiefilm van Hayao Miyazaki, de tekenmeester en regisseur van het mythische animatie-epos Princess Mononoke (1997). Spirited Away opent met een familie-uitje dat strandt in een verlaten pretpark waar de ouders van de tienjarige Chihiro prompt veranderen in enorme varkens. Het park blijkt een rustplek voor allerhande goden en geesten die hun tijd tussen de mensen achter de rug hebben. Chihiro leert de absurde regels van haar nieuwe, op wankel kapitalistische leest geschoeide wereld - samen met vriendje Haku - en transformeert van een doorsnee verwend meisje in een zelfverzekerde heldin. Best bezochte animatiefilm in thuisland Japan. Winnaar van een Gouden Beer en een Oscar.

Recess: School's Out!

2001 | Animatie, Komedie, Familiefilm, Fantasy

Verenigde Staten 2001. Animatie van Chuck Sheetz. Met o.a. Andy Lawrence, James Woods, Pamela Adlon, Courtland Mead en Ashley Johnson.

Terwijl zijn vriendjes in de grote vakantie naar zomerkamp gaan, moet T.J. thuisblijven. Als hij op zijn fiets langs rijdt, ziet hij allerlei vreemde types. Door de ramen van de kantine komt een groen schijnsel. T.J. besluit zijn vrienden op te halen om te onderzoeken wat er aan de hand is. Voor kinderen van vijf jaar misschien nog vol te houden, ouders worden in slaap gewiegd met een nostalgisch soundtrack.

Princess Mononoke

1997 | Animatie, Fantasy, Anime

Japan 1997. Animatie van Hayao Miyazaki.

Terwijl hij probeert een paar kinderen uit zijn dorp te redden van een dol geworden, monsterlijk zwijn raakt de jonge Ashitaka besmet met een geheimzinnige ziekte. Op zoek naar genezing belandt hij midden in de strijd tussen een geheimzinnige prinses en een geïndustrialiseerde gemeenschap. Een oorlog waarin boswezens het opnemen tegen vuurwapens. Dit prachtige, ambachtelijk gemaakte eco-sprookje is misschien wel Miyazaki's beste film, beter nog dan het Oscarwinnende Spirited Away (2001), vanwege het meeslepende verhaal, de fijne, niet drammerige boodschap en niet in de laatste plaats vanwege alle levensechte, boeiende personages.

op televisie
1 uitzending

Spirited Away (2001) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
dinsdag 01 januari
Viceland
17:00 - 19:20

Reageer