Jens Weisser: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

S.O.S. Barracuda

1997 | Avonturenfilm, Actiefilm

Duitsland 1997. Avonturenfilm van Thomas Freundner. Met o.a. Nick Wilder, Crissy Schulz, Wolfgang Krewe, Phillip Moog en Jens Weisser.

Een eenheid van de waterpolitie krijgt de opdracht om de criminaliteit op zee aan te pakken en wordt daarvoor uitgerust met de Barracuda, een schip voorzien van de modernste technische snufjes. Als de boot gedoopt wordt, komt de eerste opdracht al binnen. Er ligt een jongen in het water die onvrijwillig als orgaandonor gebruikt blijkt te zijn.

Wunderjahre

1990 | Historische film, Familiefilm

Duitsland 1990. Historische film van Arend Agthe. Met o.a. Gudrun Landgrebe, Jens Weisser, Silvia Lang, Kirill Falkow en Christian Müller-Stahl.

Het is 1957, de tijd van het Wirtschaftswunder. De dertien- jarige wees Hanna (Lang) die in een tehuis woont, heeft geluk: zij gaat naar een pleeggezin. De familie Hoffmann (Weisser- Landgrebe) heeft reeds twee zoons en woont in een groot huis. Toevallig hoort Hanna dat de familie nog een zoon heeft, die als gevolg van WO II wordt vermist. Mevrouw Hoffmann geeft echter de hoop op diens terugkeer niet op. Zij zal de eerste zijn die de verloren zoon Clemens (Falkow) ontmoet, als deze op een dag aan de deur komt. Het lukt in deze film op overtuigende wijze een tijdperk neer te zetten. Behoorlijk dramatisch, maar dat zal kinderen best aanspreken.

Ein Kapitel für sich

1979 | Drama, Oorlogsfilm

Duitsland​/​​Zwitserland​/​​Oostenrijk 1979. Drama van Eberhard Fechner. Met o.a. Edda Seippel, Ernst von Klipstein, Stephan Schwartz, Jens Weisser en Klaus Höhne.

In Rostock worden op 1 mei 1945 aan alle huizen witte vlaggen gehangen in afwachting van de komst van de Russische tanks. Voor de familie Kempowski komt de vrede niets te vroeg. De afwezigheid van de vader en de oudste zoon had het leven tijdens de oorlog hard gemaakt. Een fles wijn wordt ontkurkt, maar weldra vallen de eerste schoten. De jonge Walter Kempowski (Schwartz) verlaat naderhand de Russische bezettingszone en gaat naar het verwoeste Hamburg, waar hij een onderkomen vindt bij een oom. Hij vindt echter geen werk, omdat hij geen verblijfsvergunning heeft voor de Britse sector. Via een list komt hij toch aan werk. Met zijn broer Robert (Weisser) belandt hij in de gevangenis en komt erachter dat ook zijn moeder Margarethe (Seippel) is opgepakt en in een werkkamp is terechtgekomen. Driedelige miniserie naar de autobiografische romans van Walter Kempowski, die in 1948 bij zijn terugkeer in Rostock door het communistische regime van de DDR tot 25 jaar dwangarbeid werd veroordeeld op beschuldiging van spionage (hij kwam in 1956 vrij). Op navrante wijze wordt Oost- Duitsland onder de Russische bezetting in beeld gebracht, waarbij het kleinburgerlijke denken over het naoorlogse leven zeer scherp is weergegeven. Het scenario is van regisseur Fechner. Het camerawerk is van Gero Erhardt.

Die Deutschstunde

1971 | Drama, Oorlogsfilm

Duitsland 1971. Drama van Peter Beauvais. Met o.a. Wolfgang Büttner, Edda Seippel, Arno Assmann, Irmgard Först en Jörg Marquardt.

Duitsland in de jaren vlak na WO II. Siggi Jepsen (Weisser) is negentien. Hij zit in een strafinrichting voor moeilijk opvoedbare kinderen. Ze krijgen de opdracht om een opstel te schrijven met het onderwerp `Plicht vervullen schenkt voldoening`. Siggi schrijft en schrijft en schrijft. Hij weet van geen ophouden. Voor het schrijfwerk was geen tijdslimiet gesteld, maar je mag je cel niet eerder uit voordat het af is. Ongerust geworden, gaat men uitzoeken wat Siggi toch beweegt. In flash- backs maken we kennis met Siggi`s vader Jens (Assmann), die politieagent is in het noordelijkste dorpje van Duitsland. Jens is een dienstklopper van het zuiverste water, die iedere opdracht zonder pardon of emoties nauwgezet uitvoert. Dienen onder de nazi`s was een kolfje naar zijn hand. In 1943 ontvangt Jens bevel uit Berlijn om kunstschilder Max Ludwig Nansen (B[KA3]uttner) een `Berufsverbot` op te leggen. Eigenlijk zou de uitvoering van de opdracht Jens zwaar moeten vallen, want hij kent Nansen al sedert zijn jeugd en Nansen redde Jens ooit van de verdrinkingsdood. Niets is minder waar en Nansen weet maar al te goed dat er met deze naziknecht niet te spotten valt. Ook na afloop van de oorlog als Jens na drie maanden terugkeert uit Engelse gevangenschap en weer dorpsdiender wordt, vernietigt hij met voldoening z.g. illegaal gemaakt werk van Nansen. De jonge Siggi begint van zijn vader te walgen en probeert te redden wat er te redden valt. Hij maakt zich daardoor schuldig aan diefstal - het is maar hoe je het ziet. Lenz` aanklacht tegen de `Befehl ist Befehl`-mentaliteit is duidelijk en mooi gebracht en stemt de kijker tot nadenken. De spelers komen geloofwaardig over onder regie van Beauvais, die mag bogen over een lange staat van dienst bij de tv (hij draaide zijn eerste tv-films in 1956). Lenz schreef zelf zijn scenario naar zijn eigen gelijknamige roman, die in 1968 is verschenen toen hij 42 was. Wordt meestal in twee delen uitgezonden. Hoort tot het (Noord) Duitse erfgoed.