Hendrik Handloegten is regisseur, bedenker en scenarist.
Er zijn 6 films en 1 serie gevonden.

Babylon Berlin

2017 | Misdaad, Drama, Thriller

Duitsland 2017. Misdaad van Hendrik Handloegten, Tom Tykwer en Achim von Borries. Met o.a. Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Leonie Benesch, Christian Friedel en Lars Eidinger.

Babylon Berlin draait om de Duitse politie-inspecteur Gereon Rath uit Keulen die een afpersingsschandaal probeert bloot te leggen, en Charlotte Ritter, een jonge stenograaf die graag politie-inspecteur wil worden. Berlijn heeft de Eerste Wereldoorlog in de achteruitkijkspiegel en bloeit als nooit tevoren. Het is een trekpleister voor weirdo's en dat is vragen om problemen.

Fenster zum Sommer

2011 | Drama

Duitsland/Finland 2011. Drama van Hendrik Handloegten. Met o.a. Nina Hoss, Mark Waschke en Fritzi Haberlandt.

Terwijl Juliana met haar grote liefde August vakantie viert in Finland, ontwaakt ze plotseling jaren terug in de tijd in Berlijn, een paar maanden voor de belangrijkste dag uit haar leven. Want op 12 mei ontmoette ze niet alleen August, maar zag ze ook haar beste vriendin Emily voor haar ogen verongelukken. Ze krijgt een tweede kans haar vriendin te redden, maar dat lijkt ten koste te moeten gaan van haar eigen geluk. Potsierlijke science-fiction, maar de contrasterende plaatjes van winters Berlijn en de midzomernacht in Finland zijn prachtig.

Ein spätes Mädchen

2007 | Drama

Duitsland 2007. Drama van Hendrik Handloegten. Met o.a. Oona von Maydell, Matthias Schweighöfer en Fritzi Haberlandt.

Henriette woont in de voormalige villa van haar ouders en geeft balletles. Ze correspondeert met een componist die ze bewondert en haar vriendenkring is eigenlijk die van haar ouders. Dan ontmoet ze de doofstomme Felix, die samen met zijn vriendin door de stad zwerft. Tussen hen ontstaat een aparte band.

Tatort: Pechmarie

2005 | Thriller

Duitsland 2005. Thriller van Hendrik Handloegten. Met o.a. Tessa Middelstaedt, Dietmar Bär, Klaus J. Behrendt en Tessa Mittelstaedt.

Tijdens een juwelenroof bij een Keuls hotel wordt de juwelier gedood. De forensisch arts wordt na zijn onderzoek door een man in zijn auto bedreigd. Ballauf en Schenk starten ondertussen het onderzoek. De receptioniste herkent op de bewakingsvideo een verdacht stel

Liebe in Gedanken

2004 | Drama, Romantiek

Duitsland 2004. Drama van Achim von Borries. Met o.a. Daniel Brühl, August Diehl, Anna Maria Mühe, Jana Pallaske en Thure Lindhardt.

Verfilming van de 'Steglitzer Schülertragödie'. Op 28 juni 1927 schiet de gymnasiast Günther Schelling de minnaar van zijn zus Hilde dood, om vervolgens zichzelf van het leven te beroven. Von Borries' in romantiek zwelgende protagonisten mogen dan smachtend naar elkaar kijken, geloofwaardig (en interessant) worden hun relaties niet.

Liegen lernen

2003 | Drama

Duitsland 2003. Drama van Hendrik Handloegten. Met o.a. Fabian Busch, Susanne Bormann en Fritzi Haberlandt.

Helmut lijkt gelukkig getrouwd en verwacht met zijn vrouw een kindje. Toch kan hij zijn jeugdliefde maar niet vergeten.

Paul is Dead

2000 | Komedie, Muziek

Duitsland 2000. Komedie van Hendrik Handloegten. Met o.a. Sebastian Schmidtke, Martin Reinhold, Vasko Scholz, Myriam Abeillon en Ian T. Dickinson.

Het broodje-aapverhaal dat Paul McCartney in 1966 naar de eeuwige ‘Strawberry fields’ zou zijn gegaan en vervangen door een dubbelganger, vormt het uitgangspunt voor deze warme coming-of-age-film. Avontuur begint wanneer tijdens de zomervakantie van 1980 in het provinciestadje van de 13-jarige Beatles-fan Tobias (Urzendowsky) een VW-Kever opduikt. Het stuur zit rechts en de bestuurder spreekt Engels. Zou hij het zijn? Sterk autobiografisch droomdebuut met aimabele personages en sfeerrijk tijdsbeeld. In het typisch landerige vakantiesfeertje waarin pubers op hun eigen planeet leven verstopt Handloegten gastoptredens van regisseur Achim von Borries en ‘Klimbim’-comédienne Ingrid Steeger.